Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Údržba a opravy komunikací s příslušenstvím Bobcat. Řešení pro asfaltové, betonové i dlážděné povrchy

Zveřejněno: 17. 3. 2022

Bobcat rozšiřuje své portfolio příslušenství a uvádí na trh novou řadu pěti zametacích příslušenství pro údržbu komunikací. Zametače doplňují nabídku příslušenství Bobcat pro údržbu silnic a chodníků, do které dále patří frézy na asfalt, frézy na sníh, okružní pily, rozhrnovače zeminy a asfaltu, grejdry, rýhovače a úhlové zametače.

Řada nových zametačů Bobcat spolu s další technikou pro údržbu cest.

Nové zametače byly navrženy s ohledem na všestrannost a jsou kompatibilní s mnoha různými stroji Bobcat včetně smykem řízených a kompaktních pásových nakladačů, kompaktních kolových nakladačů, malých kloubových nakladačů a teleskopických manipulátorů. V kombinaci s rostoucí nabídkou strojů a příslušenství Bobcat poskytují výkonná řešení pro opravy asfaltových i betonových cest, dlážděných povrchů chodníků a mnoho dalších aplikací.

Nové zametače Bobcat se vyznačují nejen vynikajícími vlastnostmi pro silniční aplikace, ale pokrývají širokou škálu pracovních úkonů od čištění, recyklace, stavby či demolice až po řadu činností v zemědělském sektoru. Zametače jsou vybaveny odolnějšími štětinami s delší životností. Na přání zákazníků vyvinul Bobcat novou volitelnou integrovanou nádrž na vodu, která je nainstalována nad vlastním zametacím zařízením a disponuje inteligentně navrženým a optimálně umístěným kropicím systémem. Zametače Bobcat mohou zametat a sbírat bláto a další nečistoty směrem vpřed i vzad. Jsou ideální pro čištění parkovišť, chodníků a skladů, ale také průmyslových a recyklačních zařízení, stavenišť, ploch po demolici i stájí a přístřešků pro zvířata v zemědělství.

Zametače Bobcat mohou zametat a sbírat bláto a další nečistoty směrem vpřed i vzad.
Zametače Bobcat mohou zametat a sbírat bláto a další nečistoty směrem vpřed i vzad.

Zametače Bobcat mají nový design a jak je u této značky zvykem, vyznačují se odolností a snadným ovládáním. Využívají osvědčený systém „plug & play”, který umožňuje obsluze nasadit a vyměnit nástavce za méně než minutu. Klíčem k tomu je ovládací zařízení pro příslušenství Bobcat ACD (Attachment Control Device). Díky 7pinovému konektoru snadno rozpozná připojené příslušenství a umožňuje obsluze ihned využívat všechny funkce příslušenství přímo z kabiny.

Údržba silnic a chodníků je neustále rostoucí trh

Trh s opravami asfaltových a betonových povrchů nadále roste v celé Evropě. Podle Evropské asociace pro asfaltové vozovky (EAPA) se na starém kontinentě síť dálnic, regionálních a místních silnic rozprostírá na celkové délce přibližně 5,5 milionu km, přičemž více než 90 % je pokryto asfaltem, a toto množství se kaž dým rokem zvyšuje. Frézy na asfalt Bobcat jsou ideální pro opravu nejen výmolů, povrchových trhlin a poškození ledem, ale také pro frézování povrchů a pro práci kolem kanálových šachet. Široká nabídka fréz značky Bobcat pokrývá řezné šířky od 35 do 120 cm. K dalším funkcím patří vytváření zářezů pro zapuštěné značky jízdních pruhů, srovnávání nerovných povrchů vozovky, vytváření svislých hran pro opravy dlažby, řezání drenáže na parkovištích a svahování okrajů vozovek.

Nabídka fréz značky Bobcat pokrývá řezné šířky od 35 do 120 cm.
Nabídka fréz značky Bobcat pokrývá řezné šířky od 35 do 120 cm.

Rozhrnovač zeminy a asfaltu Bobcat se standardní pracovní šířkou 190 cm nebo volitelnou šířkou 196 cm lze použít k pokládce asfaltu i dalších materiálů pro stavbu chodníků, k rozšiřování a opravám stávajících silnic, k zasypávání, dláždění a překrývání příkopů a k pokládce podkladových materiálů. Díky funkci offsetu je možné pokládat asfalt, aniž by nakladač musel přejíždět pokládaný materiál – tím je zajištěn bezvadný a hladký povrch.

Rozhrnovač zeminy a asfaltu agregovaný se smykem řízeným nakladačem.
Rozhrnovač zeminy a asfaltu agregovaný se smykem řízeným nakladačem.

Asfaltové povrchy s časem degradují a je třeba je pravidelně udržovat a opravovat, aby se prodloužila jejich životnost. Protože na trhu vidíme rostoucí poptávku, zvyšujeme naše investice právě do rozšiřování sortimentu příslušenství pro údržbu silnic. Bobcat nyní nabízí nejširší portfolio kompaktních řešení pro opravy silnic na trhu – od fréz přes zametače a tlakové čističe nebo okružní pily až po naši nedávno přidanou řadu pro lehké hutnění,” říká Daniele Paciotti, produktový manažer příslušenství Bobcat.

Technika a příslušenství Bobcat se dobře uplatní i v zimě při odklízení sněhu.
Technika a příslušenství Bobcat se dobře uplatní i v zimě při odklízení sněhu.

Nová řada lehké hutnicí techniky Bobcat

Hutnění podloží a asfaltu je při aplikacích údržby silnic nutností. Bobcat proto nedávno doplnil své portfolio novou řadou lehké hutnicí techniky. Nejnovější produktová řada Bobcat je navržena tak, aby splňovala pracovní požadavky na jakémkoli pracovišti. Hutnění asfaltu a základových materiálů zvyšuje jejich odolnost vůči zatížení těžkou dopravou a obecně prodlužuje jejich životnost.

Sortiment zahrnuje celkem 7 různých skupin produktů a nabídka obsahuje celkem 37 modelů – od vibračních pěchů o hmotnosti 29 kg až po 2,6 tunové tandemové válce.

Řada okružních pil Bobcat

Robustní a výkonné příslušenství v podobě okružní pily Bobcat dokáže rozřezat asfalt, beton, zmrzlou zem, drátěné pletivo a další tvrdé materiály s větší rychlostí a přesností než vzduchová nebo hydraulická bourací kladiva. Lze je použít při opravách silnic a hloubení příkopů pro pokládání vodovodních a plynových potrubí nebo elektrických a optických kabelových vedení. Čistič výkopů se zvedá a spouští hydraulicky a hloubka řezu se pohybuje od 15 do 80 cm v závislosti na modelu. Bobcat také nabízí okružní pily se segmentovanými kotouči, které umožňují uživateli rychle změnit šířku kotouče (50, 80, 100 nebo 120 mm) přímo v terénu namísto nutnosti výměny celého kotouče v dílně, čímž ušetří až 10 hodin.

Obchodní zastoupení v ČR s více než 20letou tradicí

Společnost Bobcat CZ, a.s. je od roku 2000 výhradním a autorizovaným prodejcem smykem řízených, pásových a kolových nakladačů, minirypadel, teleskopických manipulátorů, příslušenství a náhradních dílů značky Bobcat. Firma disponuje rozsáhlou půjčovnou strojů a příslušenství, síť 10 obchodně-servisních středisek pak dobře pokrývá celou Českou republiku. Prostřednictvím odborně vyškolených obchodních zástupců a více než 50 kvalifikovaných servisních techniků s dlouholetou praxí, zajišťuje prodej, záruční i pozáruční servis, pronájem, školení obsluh, dodávky náhradních dílů a příslušenství pro více než 3500 zákazníků.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na webu www.bobcat.com nebo přímo na www.bobcat.cz, stránkách distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.

Autor: Ing. Petr Hejduk, Pavel Svoboda
Foto: Bobcat
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek