Renomag.cz - Díly náhradní pro stavební stroje
Dnes je 22.10. – svátek slaví Sabina

Stavební stroje DEVELON (dříve Doosan) na EXPO Lesní lom

Zveřejněno: 1. 6. 2023

Ve dnech 13.–15. června 2023 představí společnost GARNEA a.s., výhradní dovozce strojů DEVELON do České republiky, na veletrhu EXPO Lesní lom všechny hlavní stroje z těžké váhové kategorie této značky. Tři stroje bude možno vidět přímo v demo ukázce, mezi nimi nebude chybět kloubový dampr DA45-7 4×4, který je úplnou novinkou na českém trhu.

Kloubový dampr DA45-7 s pohonem 4×4.

Začátkem letošního roku došlo k významné změně na celosvětovém trhu se stavební technikou. U nás již poměrně dobře známá značka oranžových stavebních strojů Doosan se přejmenovává na DEVELON. Barva i označení původem jihokorejských strojů zůstává tak, jak ji čeští zákazníci znají. Pod novým názvem značky bude výrobce i nadále poskytovat inovativní produkty a řešení, která překonávají očekávání, a dále upevňovat své postavení globálního lídra v oblasti stavebních strojů.

DEVELON je kombinací anglických slov „Develop” (rozvinout) a „Onwards” (vpřed). Symbolizuje odhodlání společnosti dále inovovat a rozvíjet své produkty pro budoucnost tak, aby maximálně vyhovovaly potřebám zákazníků. „DEVELON bude lídrem na rychle se rozvíjejícím trhu elektrifikace a automatizace a i nadále bude první volbou pro naše zákazníky," uvedl Cho Young-cheul, generální ředitel HDI.

Česká premiéra v Brně

V České republice se oranžové stroje s novým jménem představí na 13. mezinárodním demonstračním veletrhu EXPO Lesní lom, který proběhne 13.–15. června 2023 ve vápencovém lomu v Brně-Líšni. Prezentace se ujme výhradní dovozce strojů DEVELON do České republiky, společnost GARNEA a.s. Světová premiéra nové značky se uskutečnila letos na jaře v rámci globálního veletrhu CONEXPO v Las Vegas, USA.

Stroje DEVELON na EXPO Lesní lom

  • kloubový dampr: DA45-7 4×4
  • kloubové nakladače: DL420CVT-7, DL480-7, DL250-7
  • pásová rypadla: DX225LC-7, DX350LC-7, DX420LC-7

Na rozsáhlé expozici DEVELON uvidíte v rámci veletrhu EXPO Lesní lom celkem 7 strojů, z toho se tři představí v provozu přímo při práci. Zastoupeny budou všechny hlavní stroje z těžké váhové kategorie – velká rypadla, kloubové nakladače i kloubové dampry.

Kloubový nakladač DL420CVT-7.
Kloubový nakladač DL420CVT-7.

Hlavním tahákem bude bezpochyby zcela nový kloubový dampr DA45-7 4×4, který právě přichází na český trh. Stroj s pohonem 4×4 (ADT) měl svoji premiéru již na podzim minulého roku na veletrhu Bauma v Mnichově. Doplnil tak velmi úspěšné modely s pohonem 6×6 a stal se tak konkurencí pevným sklápěčům (RDT) ve třídě 40 tun. O stroji jsme psali v článku Doosan představí dvounápravový kloubový dampr DA45-7 4×4, který vyšel v časopise Stavební technika 5/2022. Řada kloubových damprů DEVELON nabízí kromě DA45-7 4×4 rovněž modely DA30-7 a DA45-7 s užitečným zatížením 28 a 41 tun.

Na novém 4×4 kloubovém dampru je přední část podvozku a kabina stejná jako u původního modelu 6×6, přičemž provedené úpravy se týkaly zadní jednotky dampru. Model 4×4 DA45-7 s převodovkou ZF EP8-420 je dvounápravový kloubový sklápěč s dvojitými koly vzadu a se sklápěcí částí podobnou té na pevném sklápěči ve třídě 40 tun.

Kloubový dampr DA45-7 uvidíte v akci spolu s kloubovým nakladačem DL420CVT-7 a pásovým rypadlem DX350LC-7 při společné práci v rámci demo sekce veletrhu.

Pásové rypadlo DX225LC-7.
Pásové rypadlo DX225LC-7.

Přímo na stánku společnosti GARNEA pak najdete kloubový nakladač DL480-7 a dvojici oblíbených pásových rypadel DX225LC-7 a DX420LC-7. Zajímavým exponátem bude též kloubový nakladač DL250-7 s průmyslovým zametačem Trombia. Trombia kombinuje ty nejlepší funkce přídavných zametacích zařízení, samohybných zametačů a zametacích vozů s jedním velkým rozdílem v systému čištění – bez použití vody! Patentovaný systém součinnosti mezi vakuem, uzavřenou cirkulací vzduchu, vzduchovým nožem a zametacím kartáčem s hustými štětinami nemá na současném trhu konkurenci. Zametání prováděné suchou cestou zabraňuje ulpívání jemných částic, zatímco uzavřený okruh eliminuje víření prachu a garantuje nejčistší možný povrch. Zametání bez použití vody je nejúčinnějším způsobem, jak odstranit škodlivé částice prachu PM2,5 a PM10 ze zpevněných ploch, ulic a silnic.

Trombia kombinuje ty nejlepší funkce přídavných zametacích zařízení, samohybných zametačů a zametacích vozů. A to bez použití vody.
Trombia kombinuje ty nejlepší funkce přídavných zametacích zařízení, samohybných zametačů a zametacích vozů. A to bez použití vody.

Pro zákazníky máme připravenou rozsáhlou přehlídku nejnovějších strojů, a to jak statických, tak těch ‚v akci‘. Po celou dobu konání výstavy budou návštěvníkům také k dispozici naši odborníci, kteří budou připraveni zodpovídat jejich dotazy, seznámí je s produktovými novinkami a prodiskutují s nimi jejich potřeby a možná řešení,” říká Jiří Mácha, obchodní ředitel stavební divize společnosti GARNEA a.s.

Více informací o prvním představení oranžových strojů v České republice s novým názvem DEVELON, které se odehraje na 13. ročníku veletrhu EXPO Lesní lom, naleznete na stránkách firmy GARNEA. Zájemcům je zde k dispozici též volná vstupenka. Pro více informací klikněte na obrázek.
Více informací o prvním představení oranžových strojů v České republice s novým názvem DEVELON, které se odehraje na 13. ročníku veletrhu EXPO Lesní lom, naleznete na stránkách firmy GARNEA. Zájemcům je zde k dispozici též volná vstupenka. Pro více informací klikněte na obrázek.

O nové značce DEVELON

Název DEVELON byl zvolen tak, aby vyjadřoval snahu společnosti vyvíjet se dál a přinášet inovativní řešení pro průmysl stavebních strojů prostřednictvím technologické transformace a vývoje výjimečných zařízení a služeb.

Výrobce značky strojů DEVELON se bude i nadále zaměřovat na výrobu stavebních zařízení pro budování kritické infrastruktury pro zlepšení komunit a společností po celém světě. Produkty a služby značky DEVELON pomohou zákazníkům a partnerům stát se lídry v oboru stavebnictví, pronájmu, recyklace, těžby, zemědělství a v mnoha dalších odvětvích. Úsilí bude věnováno také růstu udržitelného rozvoje prostřednictvím alternativních zdrojů energie pro stavební stroje.

O společnosti GARNEA

GARNEA je stabilně rostoucí rodinná společnost, která působí na českém trhu již více než 30 let. Prodává stavební a zemědělské stroje. Disponuje širokou sítí prodejních a servisních středisek a k prodávaným strojům zajišťuje financování, záruční a pozáruční servis včetně dodávek náhradních dílů.

Autor: Pavel Svoboda, Mgr. Helena Hejhálková
Foto: DEVELON

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Den s legendárními pavouky. Fanoušci kráčivých bagrů si dali sraz na Dnech Menzi Muck

Zveřejněno 21.10. Kráčivé bagry, nebo chcete-li pavouci, jsou v kategorii stavebních strojů raritou. Ačkoliv se dají využívat i na klasické zemní práce, nejlépe se tyto stroje cítí na prudkých svazích, v členitém terénu nebo třeba při odbahňování rybníků. Po delší… celý příspěvek

JCB DEMO DAY 2024: Rekordní divácká účast, řada novinek a čtyři desítky strojů

Zveřejněno 18.10. Vrcholem letošního kalendáře s předváděčkami výrobců a dealerů byla akce JCB DEMO DAY 2024, která proběhla 20. září v lomu Chomutovice u Popoviček. V jedné z vrchních etáží kamenolomu čekala na návštěvníky parádní show, přičemž hlavní roli sehrály… celý příspěvek

Otestovali jsme dva bestsellery CASE a revoluční dozerovací radlici

Zveřejněno 16.10. Na sklonku letošního srpna jsme přijali pozvání do AGROTEC DEMO Arény v Hustopečích, testovacího polygonu, využívaného společnosti AGROTEC Plus. Ta v České republice prodává a servisuje stavební stroje CASE. Důvodem naší návštěvy bylo vyzkoušet si… celý příspěvek