Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Stavební stroje DEVELON (dříve Doosan) na EXPO Lesní lom

Zveřejněno: 1. 6. 2023

Ve dnech 13.–15. června 2023 představí společnost GARNEA a.s., výhradní dovozce strojů DEVELON do České republiky, na veletrhu EXPO Lesní lom všechny hlavní stroje z těžké váhové kategorie této značky. Tři stroje bude možno vidět přímo v demo ukázce, mezi nimi nebude chybět kloubový dampr DA45-7 4×4, který je úplnou novinkou na českém trhu.

Kloubový dampr DA45-7 s pohonem 4×4.

Začátkem letošního roku došlo k významné změně na celosvětovém trhu se stavební technikou. U nás již poměrně dobře známá značka oranžových stavebních strojů Doosan se přejmenovává na DEVELON. Barva i označení původem jihokorejských strojů zůstává tak, jak ji čeští zákazníci znají. Pod novým názvem značky bude výrobce i nadále poskytovat inovativní produkty a řešení, která překonávají očekávání, a dále upevňovat své postavení globálního lídra v oblasti stavebních strojů.

DEVELON je kombinací anglických slov „Develop” (rozvinout) a „Onwards” (vpřed). Symbolizuje odhodlání společnosti dále inovovat a rozvíjet své produkty pro budoucnost tak, aby maximálně vyhovovaly potřebám zákazníků. „DEVELON bude lídrem na rychle se rozvíjejícím trhu elektrifikace a automatizace a i nadále bude první volbou pro naše zákazníky," uvedl Cho Young-cheul, generální ředitel HDI.

Česká premiéra v Brně

V České republice se oranžové stroje s novým jménem představí na 13. mezinárodním demonstračním veletrhu EXPO Lesní lom, který proběhne 13.–15. června 2023 ve vápencovém lomu v Brně-Líšni. Prezentace se ujme výhradní dovozce strojů DEVELON do České republiky, společnost GARNEA a.s. Světová premiéra nové značky se uskutečnila letos na jaře v rámci globálního veletrhu CONEXPO v Las Vegas, USA.

Stroje DEVELON na EXPO Lesní lom

  • kloubový dampr: DA45-7 4×4
  • kloubové nakladače: DL420CVT-7, DL480-7, DL250-7
  • pásová rypadla: DX225LC-7, DX350LC-7, DX420LC-7

Na rozsáhlé expozici DEVELON uvidíte v rámci veletrhu EXPO Lesní lom celkem 7 strojů, z toho se tři představí v provozu přímo při práci. Zastoupeny budou všechny hlavní stroje z těžké váhové kategorie – velká rypadla, kloubové nakladače i kloubové dampry.

Kloubový nakladač DL420CVT-7.
Kloubový nakladač DL420CVT-7.

Hlavním tahákem bude bezpochyby zcela nový kloubový dampr DA45-7 4×4, který právě přichází na český trh. Stroj s pohonem 4×4 (ADT) měl svoji premiéru již na podzim minulého roku na veletrhu Bauma v Mnichově. Doplnil tak velmi úspěšné modely s pohonem 6×6 a stal se tak konkurencí pevným sklápěčům (RDT) ve třídě 40 tun. O stroji jsme psali v článku Doosan představí dvounápravový kloubový dampr DA45-7 4×4, který vyšel v časopise Stavební technika 5/2022. Řada kloubových damprů DEVELON nabízí kromě DA45-7 4×4 rovněž modely DA30-7 a DA45-7 s užitečným zatížením 28 a 41 tun.

Na novém 4×4 kloubovém dampru je přední část podvozku a kabina stejná jako u původního modelu 6×6, přičemž provedené úpravy se týkaly zadní jednotky dampru. Model 4×4 DA45-7 s převodovkou ZF EP8-420 je dvounápravový kloubový sklápěč s dvojitými koly vzadu a se sklápěcí částí podobnou té na pevném sklápěči ve třídě 40 tun.

Kloubový dampr DA45-7 uvidíte v akci spolu s kloubovým nakladačem DL420CVT-7 a pásovým rypadlem DX350LC-7 při společné práci v rámci demo sekce veletrhu.

Pásové rypadlo DX225LC-7.
Pásové rypadlo DX225LC-7.

Přímo na stánku společnosti GARNEA pak najdete kloubový nakladač DL480-7 a dvojici oblíbených pásových rypadel DX225LC-7 a DX420LC-7. Zajímavým exponátem bude též kloubový nakladač DL250-7 s průmyslovým zametačem Trombia. Trombia kombinuje ty nejlepší funkce přídavných zametacích zařízení, samohybných zametačů a zametacích vozů s jedním velkým rozdílem v systému čištění – bez použití vody! Patentovaný systém součinnosti mezi vakuem, uzavřenou cirkulací vzduchu, vzduchovým nožem a zametacím kartáčem s hustými štětinami nemá na současném trhu konkurenci. Zametání prováděné suchou cestou zabraňuje ulpívání jemných částic, zatímco uzavřený okruh eliminuje víření prachu a garantuje nejčistší možný povrch. Zametání bez použití vody je nejúčinnějším způsobem, jak odstranit škodlivé částice prachu PM2,5 a PM10 ze zpevněných ploch, ulic a silnic.

Trombia kombinuje ty nejlepší funkce přídavných zametacích zařízení, samohybných zametačů a zametacích vozů. A to bez použití vody.
Trombia kombinuje ty nejlepší funkce přídavných zametacích zařízení, samohybných zametačů a zametacích vozů. A to bez použití vody.

Pro zákazníky máme připravenou rozsáhlou přehlídku nejnovějších strojů, a to jak statických, tak těch ‚v akci‘. Po celou dobu konání výstavy budou návštěvníkům také k dispozici naši odborníci, kteří budou připraveni zodpovídat jejich dotazy, seznámí je s produktovými novinkami a prodiskutují s nimi jejich potřeby a možná řešení,” říká Jiří Mácha, obchodní ředitel stavební divize společnosti GARNEA a.s.

Více informací o prvním představení oranžových strojů v České republice s novým názvem DEVELON, které se odehraje na 13. ročníku veletrhu EXPO Lesní lom, naleznete na stránkách firmy GARNEA. Zájemcům je zde k dispozici též volná vstupenka. Pro více informací klikněte na obrázek.
Více informací o prvním představení oranžových strojů v České republice s novým názvem DEVELON, které se odehraje na 13. ročníku veletrhu EXPO Lesní lom, naleznete na stránkách firmy GARNEA. Zájemcům je zde k dispozici též volná vstupenka. Pro více informací klikněte na obrázek.

O nové značce DEVELON

Název DEVELON byl zvolen tak, aby vyjadřoval snahu společnosti vyvíjet se dál a přinášet inovativní řešení pro průmysl stavebních strojů prostřednictvím technologické transformace a vývoje výjimečných zařízení a služeb.

Výrobce značky strojů DEVELON se bude i nadále zaměřovat na výrobu stavebních zařízení pro budování kritické infrastruktury pro zlepšení komunit a společností po celém světě. Produkty a služby značky DEVELON pomohou zákazníkům a partnerům stát se lídry v oboru stavebnictví, pronájmu, recyklace, těžby, zemědělství a v mnoha dalších odvětvích. Úsilí bude věnováno také růstu udržitelného rozvoje prostřednictvím alternativních zdrojů energie pro stavební stroje.

O společnosti GARNEA

GARNEA je stabilně rostoucí rodinná společnost, která působí na českém trhu již více než 30 let. Prodává stavební a zemědělské stroje. Disponuje širokou sítí prodejních a servisních středisek a k prodávaným strojům zajišťuje financování, záruční a pozáruční servis včetně dodávek náhradních dílů.

Autor: Pavel Svoboda, Mgr. Helena Hejhálková
Foto: DEVELON

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek