Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Korejci představili nakladač s „průhlednou lopatou“. O patenty žádají po celém světě

Zveřejněno: 25. 5. 2021

Systém, který obsluze kolového nakladače „zprůhledňuje lopatu“, umožňuje sledovat slepé úhly před strojem. Obraz je zaznamenáván pomocí horních a dolních kamer umístěných před strojem, následně je zpracován a, s využitím metody zakřivené projekce, se nakonec sloučený zobrazuje v reálném čase na monitoru v kabině.

Samotná technologie průhledné lopaty byla poprvé představena na loňském veletrhu CES 2020 v Las Vegas

Přední část kolového nakladače je kvůli slepým úhlům považována z bezpečnostního hlediska za potenciálně nebezpečnou oblast. Díky funkci „transparentní lopaty“ by tomu tak do budoucna již nemuselo být. „Další výhodou systému transparentní lopaty je výrazné zvýšení efektivity práce díky tomu, že řidič má výhled dopředu při nakládce/vykládce nebo při přemisťování materiálů, jako je kamenivo, písek a zemina,“ uvádí se na webu společnosti Doosan Infracore.

Premiéra loni, nyní reálně na nakladači

Samotná technologie průhledné lopaty byla poprvé představena na loňském veletrhu CES 2020 v Las Vegas, kde sklidila mezi návštěvníky množství příznivých ohlasů. Prvního března letošního roku pak Doosan Infracore oznámil uvedení prvního nakladače vybaveného touto zajímavou funkcí. Společnost nyní též řeší patentování tohoto vynálezu v Koreji, Severní Americe, Evropě a Číně.

Nový prvek navazuje na další bezpečnostní systémy, mezi které patří například systém monitorování okolí (AVM) umožňující sledovat okolí strojů a zadní výstražný systém využívající ultrazvukové senzory. „Jelikož se standardy bezpečnosti strojů na pracovišti celosvětově neustále zpřísňují, pokročilé bezpečnostní systémy se staly při výběru strojního zařízení klíčovým faktorem. Hodláme pokračovat ve vývoji bezpečnostních prvků, které budou chránit strojníka a další osoby v okolí. Naším cílem je stát v čele při vytváření stavenišť, která budou bezpečnější a bez nehod,“ uvedl mluvčí Doosan Infracore.

Transparentní lopata Doosan se brzy objeví u severoamerických zákazníků, kteří si ji budou moci pořídit formou volitelného příslušenství pro nedávno uvedené kolové nakladače Doosan řady -7.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek