Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Dvoububnové třídiče ZEMMLER, jedinečné stroje k recyklaci materiálů

Zveřejněno: 21. 3. 2022

Moderní recyklační provozy, stavební firmy a mnohé další podniky stojí v dnešní době před novými výzvami. Splnit zákonné předpisy o ochraně životního prostředí, které se týkají zpracování odpadů. Zároveň pak maximálně využít vhodné složky stavebních odpadů a minimalizovat tím množství ukládaného odpadního materiálu. Řešením jsou dvoububnové třídiče od firmy ZEMMLER, které umožňují třídění materiálů na tři frakce v jedné pracovní operaci.

Vytříděním původně odpadních stavebních výkopků získáme kromě zeminy k terénním úpravám i kamenivo.

Stavební výkopky, frézovaný asfalt, drcené betony či cihly, štěrky vytěžené z podkladních vrstev staveb, směsné zeminy ze stavebních skrývek, dřevěná štěpka, či odpadní sklo nejsou odpadem, ale typickými materiály pro další ekologické zpracování. Vytříděním získáme nové frakce materiálů, které jsou vhodné pro další využití.

Díky dalšímu racionálnímu použití vytříděných stavebních odpadů je mimo jiné možné v budoucnu snížit potřebu nově těžených materiálů v mnoha oblastech stavebního využití. Sníží se tím nejenom zatížení životního prostředí nadbytečným ukládáním stavebního odpadu, ale zároveň je možné nahradit významnou část všech typů kameniv, které se již v této době stávají nedostatkovou strategickou surovinou.

Pro malé i velké zakázky

Ve všech těchto oblastech naleznou dvoububnové třídiče od firmy ZEMMLER své využití. V nabídce třídičů je více typů – od těch nejmenších, jejichž mobilitu lze zajistit větším osobním automobilem s tažným zařízením na 3,5 t (řidičské oprávnění B+E) a které jsou speciálně určeny menším stavebním firmám, až po největší stroje s výkonem okolo 150 m3 materiálu za hodinu. Ve všech těchto třídičích je použita technologie dvojitého bubnu, čímž je umožněno třídění materiálů na tři frakce v jedné pracovní operaci. Výsledkem je velmi čisté dělení materiálů, jak je mimo jiné vyžadováno při zpracování nebo opětovném využití vytříděného materiálu přímo na stavbě.

Vytříděné kamenivo může být vhodné například do podkladních konstrukčních vrstev.
Vytříděné kamenivo může být vhodné například do podkladních konstrukčních vrstev.

Jedinečnost třídičů ZEMMLER spočívá v technologii dvoububnového třídění. Díky separaci materiálu ve vnitřním hrubém bubnu je třídění výrazně efektivnější. Technologie umožňuje zpracovávat i materiály s větší vlhkostí, u kterých jiné technologie třídění selhávají. Jednoduchou výměnou sít je možné rychle měnit velikost všech tří výsledných frakcí materiálů.

A k tomu to nejlepší: ZEMMLER sází na intenzivní technické poradenství. Každý stroj je přesně uzpůsoben potřebám a přáním jednotlivých zákazníků a oblastem použití.

Během jedné operace zvládají bubnové třídiče ZEMMLER třídění na tři frakce.
Během jedné operace zvládají bubnové třídiče ZEMMLER třídění na tři frakce.

Tuzemské zastoupení

Výhradním dovozcem těchto moderních a výkonných třídičů do České a Slovenské republiky je firma EUROGREEN CZ s.r.o. Techniku nejen prodává, pronajímá a servisuje, ale též sama intenzivně využívá při jedné ze svých činností – výstavbě a renovaci sportovních travnatých ploch.

Od roku 2022 je možné na pořízení třídičů Zemmler získat významnou dotační podporu.

Autor: Ing. Tomáš Štěpař
Foto: EUROGREEN CZ
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek