Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

ZEMMLER® MULTI SCREEN® MS 1600. Malé třídící síto pro velké úkoly

Zveřejněno: 7. 5. 2015

Firmě ZEMMLER se vývojem síta MS 1600 podařilo trhu nabídnout výkonný profesionální stroj pro zahradnické, komunální a malé stavební firmy. Kompaktní rozměry umožňují práci na malých staveništích a přitom je možné jej obsluhovat většinou dnes dostupnými nakladači a bagry.

ZEMMLER MULTI SCREEN MS 1600 (foto zemmler)

Jednatel firmy p. Heiko Zemmler k tomu říká: „Často nejsou menší uživatelé schopni velké třídiče vytížit. Mimo to pak potřebují pro velká síta i velké stroje pro jejich přepravu a obsluhu, které si pak musí složitě pronajímat – lepší je přeci využít vlastní dostupnou techniku! A to je přesně místo pro využití síta MS 1600!” Jako u všech typů sít Zemmler je srdcem stroje dvojitý buben, se kterým lze v jednom pracovním cyklu třídit až na tři frakce. Za pomocí drátěných sít na vnějším i vnitřním bubnu je možné během krátké doby změnit potřebnou velikost frakce, a tak je přesně uzpůsobit tříděnému materiálu. S výkonem až 30 m3/ h nalezne MS 1600 využití při třídění různých typů materiálů, a to i ve velmi těžkých podmínkách:

Zemmler MS 1600
Zemmler MS 1600
Zemmler MS 1600
Zemmler MS 1600

Pro třídění zeminy a výkopků (frakce např. 0–15 / 15–50 / 50–x mm)

Cílem použití v této oblasti je vytěžit žádanou jemnou frakci. Díky dvojitému bubnu získáme i střední frakci, protože drny, kameny, odpad a kořeny zůstávají ve vnitřním prostoru bubnu a tvoří tak hrubou frakci. Takto redukujeme drahé skládkování včetně dopravy a získáváme znovu použitelný materiál.

Pro třídění jílovitých zemin a kompostů (frakce např. 0–25 / 25–80 / 80–x mm)

Také velmi soudružné a vlhké materiály je možné čistě vytřídit. Vnitřní buben svým robustním uspořádáním intenzivně narušuje a převaluje tříděný material, čímž dochází k rozvolňování slepených hrudek.

Zemmler MS 3200
Zemmler MS 3200
Zemmler MS 1600
Zemmler MS 1600

Pro recyklaci stavebního odpadu nebo třídění kameniva ( frakce např. 0–10 / 10–45 / 45–x mm)

Stabilní vnitřní buben chrání vnější síto před poškozením velkými kusy materiálu. Jemné částice jsou čistě odděleny a je možné je využít např. jako zásypový materiál. Hrubá frakce se může vrátit zpět do drtiče nebo být odděleně skládkována.

Zemmler MS 5200
Zemmler MS 5200
Zemmler MS 5200 na pásovém podvozku
Zemmler MS 5200 na pásovém podvozku

Pro třídění dřevěné štěpky nebo recyklovatelných materiálů ( frakce např. 0–5 / 5–40 / 40–x mm)

V tomto případě jde zejména o to, aby byla získána mezifrakce: Pro další zpracování musí být odstraněny hrubé částice, které se opětovně drtí, protože jsou často velmi rozměrné pro dopravu šnekovými dopravníky. Na druhou stranu je potřeba oddělit minerální složku a velmi jemné částice, aby se zabránilo tvoření škváry a prachu při následném spalování. Střední frakce patří mezi vyhledávaný product pro automatické kotle nebo pro zahradnické účely.

Na základě této vysoké flexibility pro různorodé použití je síto ZEMMLER MS 1600 vhodné pro firmy, které často mění staveniště a přizpůsobují nároky na třídění. Se svojí celkovou hmotností maximálně 3 500 kg je možné síto přepravovat z jednoho stanoviště na další pomocí větších osobních automobilů nebo menších nákladních vozů. Na přání zhotoví výrobce stacionární variantu s „kontejnerovým" transportním rámem.

Dvoububnové síto MS 1600 je nejmenším nabízeným modelem značky Zemmler. Výrobce dále nabízí různá provedení sít až do délky třídícího bubnu 6 metrů s kapacitou třídění až 150 m3/hod.

Autor: Rudolf Synek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek