Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Třídič Zemmler MS 3200 v provedení na ližinách byl předán zákazníkovi

Zveřejněno: 26. 11. 2021

Speciálně upravený „mobilní“ model třídiče střední velikosti Zemmler si objednala firma ze severních Čech. Díky použití ližin místo běžného kolového podvozku je stroj kompaktnější, konstrukčně jednodušší a s nižší nakládací výškou. Na druhou stranu – i když je v případě potřeby možný transport stroje na jiné místo třídění – nalezne třídič uplatnění zejména v prostorách stacionárního třídění.

Transport třídiče k zákazníkovi.

Třídič si zachovává všechny přednosti ostatních modelů Zemmler. Tou největší je technologie dvojitého bubnu s použitím výměnných drátěných sít (oka od 2 do 80 mm) pro třídění na tři frakce v rámci jednoho pracovního úkonu. Díky průchodu materiálu skrze dvoububnové ústrojí se zlepšuje separace a výtěžnost materiálu zejména jemných frakcí. Pevný vnitřní buben, který oddělí největší kusy materiálu, navíc zabraňuje poškození sít jemné, případně střední frakce.

Předaný model – MS 3200 – je kompletně poháněn elektrickou energií, která může být dodávána buď přímo z rozvodné sítě, a nebo vyrobena za pomoci integrovaného diesel-elektro agregátu o výkonu 14,4 kW. Výkon stroje je odvislý od druhu materiálu a dosahuje až 60 m3/hod. U zákazníka bude třídič sloužit zejména ke třídění zemin, případně kompostů.

Stručné specifikace modelu Zemmler MS 3200

  • Třídící výkon (odvislý od druhu materiálu): 5 až 60 m³ /h.
  • Pohon: elektrický (přípojka 32A), volitelně s dieselagregátem (17 kVA).
  • Dvojitý buben: plocha síta – 8,1 m² (vnitřní) 10,0 m² (vnější); vnější průměr – 1 300 mm; délka bubnu – 3 040 / 3 940 mm.
  • Drátěná síta.

Využití třídičů MULTI SCREEN®

Třídiče MULTI SCREEN®, od firmy ZEMMLER z německého města Massen, naleznou využití v celé řadě oblastí. Zeminy, písky, kačírek, komposty, rostlinný odpad, dřevěná štěpka, stavební odpad, recykláty, alternativní paliva, štěrky, škváry, strusky, uhlí, kamenivo, odpadní sklo... to vše je možné efektivně třídit.

Nejmenší nabízené modely, jejichž přepravu lze zajistit automobilem s tažným zařízením na 3,5 t, jsou speciálně určeny zahradnickým firmám, kompostárnám a menším stavebním firmám. Zemmler však vyrábí celou škálu velikostí zakončenou 18tunovým strojem s celkovou plochou třídicích sít přesahující 60 m2. Výkony strojů se dle modelu pohybují od 30 do 180 m3 za hodinu.

Všechny stroje jsou primárně mobilní. V podstatě zakázková výroba však umožňuje jejich dodání na ližinách, jako kontejnerové nástavby, na pásech či jen pro stacionární použití.

K přemisťování zhruba 7 tun vážicího třídiče je potřeba například autojeřáb.
K přemisťování zhruba 7 tun vážicího třídiče je potřeba například autojeřáb.

Krátce o společnosti EUROGREEN CZ s.r.o.

V České republice a na Slovensku zajišťuje prodej třídičů Zemmler společnost EUROGREEN CZ se sídlem v Jiřetíně pod Jedlovou. Během posledních let dodala na trh s třídicí technikou mnoho modelů všech velikostních kategorií, na nichž po konstrukční stránce zákazníci oceňují především technologickou vyspělost stroje, která se projeví zejména při třídění obtížně tříditelných materiálů.

Firma EUROGREEN CZ však sází nejen na kvalitní stroje, ale také na intenzivní technické poradenství. Každý stroj je přesně uzpůsoben potřebám a přáním konkrétního zákazníka a plánované oblasti použití. Tento unikátní přístup ke svým zákazníkům si chce firma bezpodmínečně i nadále udržet. Neboť toto je přesně to, co tuzemští zákazníci na třídičích ZEMMLER s dvojitým bubnem nejvíce oceňují.

Autor: Ing. Jana Svačinková
Foto: Eurogreen CZ
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek