Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Vyrobeny pro tvrdou práci. Stavba začíná i končí s nákladními vozidly Ford Trucks

Zveřejněno: 13. 9. 2022

Společnost F TRUCKS a.s. představuje komplexní stavební řadu nákladních vozidel Ford Trucks, určených do těch nejnáročnějších stavebních provozů. V lomech, pískovnách, štěrkovnách – všude tam najdou tato konstrukčně jednoduchá, ale přitom robustní vozidla své uplatnění. Proč? Zde je několik důvodů.

Podvozky 8x4 typu 4142D a „M“ se liší rozvorem pouze u zadní dvounápravy.

Nákladní vozidla stavební řady Ford Trucks jsou navržena a otestována do náročných podmínek nejrůznějších staveb, štěrkoven či lomů. Rám vozidel poskytuje pevnost a tuhost, odpružení náprav se postará o přiměřený komfort včetně snadné a bezpečné jízdy i v nerovném terénu.

Základem stavební řady Ford Trucks jsou dvě konfigurace podvozků 6×4 pod typovým označením 3542D a 3542M, které se od sebe liší rozvorem (4500, resp. 3800 mm) a svým určením. Podvozky 8×4 typu 4142D a „M“ se liší rozvorem pouze u zadní dvounápravy. Typ „M“ je určený pro nástavbu autodomíchávače, který má kratší rozvor a menší přední převis. Tato řada se chlubí vysokou světlou výškou až 395 mm a robustní konstrukcí rámu i náprav.

Ford Trucks 3542D (vpravo) s konfigurací podvozku 6×4, s nástavbou S1 Molčík. V provozu společně s tahačem Ford Cargo u společnosti Silnice Čáslav.
Ford Trucks 3542D (vpravo) s konfigurací podvozku 6×4, s nástavbou S1 Molčík. V provozu společně s tahačem Ford Cargo u společnosti Silnice Čáslav.

Nástavby na přání od českých dodavatelů

Společnost F TRUCKS a.s., importér vozidel značky Ford Trucks, se dlouhodobě zaměřuje na zákazníka a jeho aktuální požadavky. Štefan Krajči, obchodní ředitel společnosti k tomu říká: „Značka Ford Trucks chce být stabilním partnerem pro české zákazníky. Stavební řada nákladních vozidel nabízí spolehlivé a velmi flexibilní řešení pro náročné stavební projekty, kde hraje prim funkčnost, jednoduchost a robustní podvozek.

Z tohoto hlediska je také rozvoj spolupráce s českými nástavbáři nezbytností. Společným výsledkem je kontinuální rozšiřování nabídky stavební řady nákladních vozidel Ford Trucks s různorodými nástavbami podle potřeb podnikání zákazníků. Štefan Krajči k tomu dále dodává: „Jsem rád, že jsme schopni pružně reagovat na individuální požadavky našich zákazníků ve spolupráci s českými nástavbáři. Tuto spolupráci chceme stále do budoucna intenzivně rozvíjet.“ Díky tomu byla také současná nabídka stavební řady, sklápěčů doplněna o nové varianty řešení nástaveb, například typ 1833D, 4×2 s hákovým nosičem kontejnerů a nebo typ 2642T, 6×2 s valníkovou nástavbou s hydraulickou rukou.

Ford Trucks 1833D s konfigurací podvozku 4×2, na kterém může být nainstalovaný hákový nosič kontejnerů s kapacitou 12 tun.
Ford Trucks 1833D s konfigurací podvozku 4×2, na kterém může být nainstalovaný hákový nosič kontejnerů s kapacitou 12 tun.

Spolehlivost, odolnost a efektivita

Stavební vozidla Ford Trucks si vždy udrží stabilní výkon. Prokáží to i v náročných podmínkách – v lomu, na stavbě, v horách či na staveništi v centru města. Ať už se jedná o jakoukoli zakázku, spolehnout se můžete na výkonné a úsporné motory. Ty nabízejí dlouhou životnost a spolehlivost a vydrží i hrubší zacházení, které je v této branži časté. Nezanedbatelné je i hledisko provozních nákladů – spotřeba paliva nových vozidel Ford Truck je nejnižší ve své třídě, nehledě na další úspory nákladů, plynoucí z kvalitního zpracování všech klíčových komponentů vozidel.

Síla pod kontrolou

Srdce stavební řady Ford Trucks bije rytmem výkonné technologie, 13litrovým motorem Ford ECOTORQ s emisním limitem Euro 6D. Tuny nákladu jdou hravě zvládnout díky širokopásmovému a vysokému točivému momentu. Plně naložené vozidlo pak budete mít pod kontrolou díky pokročilým brzdovým systémům. Bubnové brzdy Z-Cam, špičková motorová brzda nebo intardér, dodávaný jako doplňková výbava, vám umožní mít každý manévr pod kontrolou při jakékoliv zátěži a v každém typu terénu.

Ve spolupráci s českými nástavbáři byla současná nabídka stavební řady doplněna o typ 2642T s valníkovou nástavbou a hydraulickou rukou.
Ve spolupráci s českými nástavbáři byla současná nabídka stavební řady doplněna o typ 2642T s valníkovou nástavbou a hydraulickou rukou.

Pohodlí, které při práci oceníte

U vozidel stavební řady je kladen důraz především na funkčnost, ale nezapomínáme ani na pohodlí řidiče při jeho náročné práci. Zatímco výkonný motor dodává sílu vozidlu k překonání náročné trasy, ergonomicky řešená kabina poskytuje řidiči pohodlné a zároveň bezpečné pracoviště. Díky tomu se může řidič lépe soustředit na jízdu a práci na stavbě či v lomu.

Nákladní vozidla Ford Trucks

Nákladní vozidla Ford Trucks jsou prověřená desetiletími. Kvalita, odolnost, efektivita a nízké celkové provozní náklady jsou základními kameny globální strategie značky Ford Trucks. Spojují v sobě moderní technologie a dovednosti progresivního týmu vývojových a výrobních pracovníků s důrazem na inovativní přístup ve vývoji materiálů a výrobě jednotlivých komponentů a agregátů, včetně moderních motorů. Více informací a kontakty najdete na webových stránkách www.fordtrucks.cz.

Rychle k dodání

S ohledem na aktuální situaci na trhu, a zejména na dlouhé dodací termíny, přichází společnost F TRUCKS a.s. s proaktivním přístupem a nabízí tuzemským zákazníkům z řad stavebních firem pestrou paletu skladových vozů Ford Trucks s garancí termínu dodání kompletního vozidla v letošním roce. Vedle jedno- či třístranných sklápěček v nabídce nechybí ani nástavba s hákovým nosičem kontejnerů.

Servisní síť Ford Trucks zajišťuje záruční i pozáruční opravy.
Servisní síť Ford Trucks zajišťuje záruční i pozáruční opravy.

Servis

Klíčovou a samozřejmou součástí je hustá servisní síť pro nákladní vozidla Ford Trucks. Na optimalizaci servisních poboček importér neustále pracuje, a tak i do budoucna se bude moci uživatel spolehnout na perfektní a dostupné servisní služby. V současnosti tvoří servisní síť značky Ford Trucks pro záruční i pozáruční opravy tito partneři:

  • F TRUCKS, Strančice u Prahy,
  • AUTO HELUS, Plzeň-Ejpovice,
  • KŮTA SERVIS, Prachatice,
  • MASTER TRUCK Servis, Měšice u Prahy,
  • aSERVIS spol s r.o., Slaný,
  • PENAX – Petr Sýba, Teplice,
  • TURBOSOL SERVIS, Brno,
  • SPRO, Olomouc-Hněvotín,
  • BC LOGISTICS, Otrokovice,
  • PARTNER – IPEX, Frenštát pod Radhoštěm,
  • ČESKÉ AUTOMOBILOVÉ OPRAVNY, Trutnov.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek