Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Vlajková loď mezi servisy Ford Trucks. Moderní servisní centrum pro nákladní vozidla najdete ve Strančicích

Zveřejněno: 24. 4. 2023

Prodejní a servisní centrum Ford Trucks, které provozuje společnost F TRUCKS a.s., se nachází ve Strančicích u Prahy a těží jak z dobré dopravní dostupnosti (sjezd 15 z dálnice D1), tak ze špičkového diagnostického a opravárenského vybavení. Kromě „domovských“ vozidel Ford Trucks tu proto běžně podstupují servis i návěsy a nákladní vozidla jiných značek, jako je DAF, MAN, Scania nebo Mercedes-Benz. Před dvěma lety otevřené moderní pracoviště disponuje kapacitou zhruba 200 zakázek měsíčně.

V F TRUCKS servisu Strančice podstupují opravy kromě nákladních automobilů Ford Trucks také návěsy a nákladní vozidla jiných značek, jako je DAF, MAN, Scania nebo Mercedes-Benz.

V F TRUCKS servisu Strančice se nachází celkem třináct servisních stání, včetně dvou olejových. Základem zde provozovaných poprodejních služeb je kromě již zmíněného „hardwaru” v podobě diagnostiky a dílenského vybavení rovněž tým techniků s letitými zkušenostmi z branže, který si poradí i s náročnějšími opravami vozidel.

Zákazníci oceňují vstřícné jednání a komunikaci a také snahu co nejrychleji vyřešit daný problém. Společnost F TRUCKS se může při opravách opřít navíc i o bohatě zásobený sklad s náhradními díly. Často poptávané díly mají rovnou skladem, ty ostatní jsou zajišťovány v krátkých termínech ve spolupráci se čtyřmi distributory.

V F TRUCKS servisu Strančice zvládají i mechanické opravy podvozkových dílů, výměny spojek nebo generální opravy motorů. (ilustrační foto)
V F TRUCKS servisu Strančice zvládají i mechanické opravy podvozkových dílů, výměny spojek nebo generální opravy motorů. (ilustrační foto)

Překvapí rozsah služeb servisu

K nejčastějším opravám patří mechanické opravy podvozkových dílů, výměny spojek nebo generální opravy motorů. Velkou devizou, obzvláště ve stavební branži, je fakt, že si tu dokáží poradit i s opravami a instalacemi hydraulických systémů na sklápěčkách, dále s nejrůznějšími hydro pohony nebo s montáží příslušenství. Specialitou jsou například opravy návěsů s posuvnou podlahou. Ve Strančicích dále zvládají výměny čelních skel včetně atypických provedení a řešení pojistných událostí. Plánovanou velkou investicí bude nákup špičkového zařízení pro měření geometrie. Stále častěji se sem obracejí zákazníci s požadavky na speciální dodatečné úpravy vozidel. Mezi ně patří například montáž světelných ramp, krytů nebo úpravy kabiny na míru.

F TRUCKS servis Strančice

  • Autorizovaný záruční a pozáruční servis nákladních vozidel Ford Trucks
  • Kompletní servis nákladních vozidel všech značek
  • Servis přípojné techniky
  • Spolupráce s největšími dodavateli náhradních dílů v ČR
  • Dodatečné úpravy nákladních vozidel
  • Mobilní pohotovost 24 hodin denně
  • Výborná dostupnost z dálnice D1
  • Individuální přístup k zákazníkovi
  • Profesionální tým zkušených techniků a mechaniků
  • Zázemí pro řidiče s nočním stáním
  • Myčka nákladních vozidel
  • Smluvní partner pojišťoven
  • Certifikace

Kapacita a další výhody

Pojďme se ale podívat na čísla. Kapacita servisu je momentálně zhruba 200 zakázek měsíčně. O jejich zvládání se ve dvou směnách stará tým deseti mechaniků. Majitelé vozidel oceňují dlouhou pracovní dobu servisu; otevřeno tu mají od pondělí do pátku od 7 ráno do 8 do večera. Není výjimkou, že nekomplikované zásahy zvládnou na počkání, takže ještě týž den odjíždí zákazník s opraveným vozidlem. Naší snahou je uspokojit zákazníka co nejrychleji: „Pokud přijede hned po ránu a nejedná se o něco extra komplikovaného, tím, že máme otevřeno do osmi, obvykle může odjet s opravenou technikou ještě týž den,” říká Petr Pitliak, ředitel poprodejních služeb společnosti F TRUCKS a.s., oficiálního importéra značky Ford Trucks do ČR.

F TRUCKS servis Strančice je vzorem pro autorizované servisní partnery značky Ford Trucks.
F TRUCKS servis Strančice je vzorem pro autorizované servisní partnery značky Ford Trucks.

Samozřejmě ale záleží na aktuální vytíženosti, nicméně není problém se domluvit na nějaké přijatelné časové alternativě. Většinu zákazníků tvoří majitelé vozidel Ford Trucks. Často se stává, že pokud mají ve flotile i vozidla jiných značek, postupně je začnou na servis vozit do Strančic. Mít komplexní služby od jednoho dodavatele je totiž výhoda, ať už po stránce praktické, finanční nebo administrativní. „Primárně jsme sice autorizovaný servis Ford Trucks, ale poradíme si s pozáručním servisem prakticky všech prodávaných nákladních vozů i návěsů v ČR,” vysvětluje Petr Pitliak.

F TRUCKS servis Strančice je největší a nejmodernější servisní centrum značky Ford Trucks u nás. Svou kapacitou, možnostmi a díky neustálému rozvoji služeb patří rovněž k nejmodernějším centrům u nás vůbec. Za plnění předepsaných standardů získaly Strančice od vedení automobilky nejvyšší možné ocenění. Kromě tohoto centra čítá autorizovaná servisní síť značky Ford Trucks v České republice dalších 8 partnerských servisních míst.

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek