Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Ford Trucks ukázal 100% elektrický nákladní vůz do komunálu

Zveřejněno: 28. 10. 2022

Polovina prodaných nákladních vozidel Ford Trucks v Evropě by měla být do roku 2030 bezemisní. Ambiciózní cíl, který je nyní opět o něco blíže svému naplnění. Na veletrhu IAA Transportation 2022 v Hannoveru představil tento výrobce svůj první elektrický vůz se 100% elektrickým pohonem.

Elektrický nákladní automobil Ford Trucks s nosností 18–26 tun na veletrhu v Hannoveru. V popředí „tovární“ dobíjecí stanice.

Před-sériové, plně funkční vozidlo, upravené pro sběr komunálního odpadu, bylo vyrobeno pro turecký trh a na veletrhu se stalo doslova diváckým magnetem. V Turecku jsou již v provozu první taková vozidla, spadajícího pod novou generaci – tzv. Generation-F. Dalším trhem, kde se elektrická nákladní vozidla Ford Trucks uplatňují ve větším měřítku, je Rumunsko.

Plně elektrický nákladní automobil Ford Trucks s nosností 18–26 tun se vyznačuje vynikající manévrovatelností a nabízí mnoho výhod. Výrobce slibuje snížení nákladů na energii o polovinu a o dvě třetiny nižší náklady na údržbu, protože elektrická vozidla mají samozřejmě jednodušší konstrukci a méně pohyblivých částí. V mnoha evropských zemích už jsou k dispozici propracované investiční pobídky, které motivují společnosti v oblasti komunálního hospodářství k pořízení nízkoemisních nebo bezemisních technologií. Vystavený model disponuje dojezdem zhruba 90 km, což podle zástupců společnosti Ford v oborech jako je komunál plně dostačuje.

K nabití baterií ze stavu 20 % do stavu 80 % je zapotřebí zhruba 75 minut. Ještě jedna zajímavost – elektřinou jsou poháněny rovněž všechny pohyblivé systémy nástavby. Výrobce představil také vlastní dobíjecí stanici, v podobném designu jako je samotné vozidlo. Vývoj vozidla přibližuje video pod odkazem níže.

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek