Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

TOBROCO-GIANT rozšiřuje řadu elektrických nakladačů o dva nové modely

Zveřejněno: 17. 5. 2023

Společnost TOBROCO-GIANT začala své nejvýkonnější nakladače řady G2700 nabízet také v elektrickém provedení. Nakladače s elektropohonem jsou podle výrobce schopné přepravovat těžké palety s cihlami a pracovat s nářadím, které vyžaduje velké množství hydraulického oleje.

Elektrifikované modely G2700E a G2700E X-TRA jsou schopny vykonávat těžké úkoly.

V posledních letech získává touha po ekologičtějším způsobu práce stále větší vliv na rozhodování o investicích v oborech jako je stavebnictví, zemědělství a zahradnictví. Také možnost pracovat s elektricky poháněnými stroji, které neobtěžují svými emisemi své okolí, nabývá stále na větším významu.

Cílem TOBROCO-GIANT je nabízet elektrické modely v rámci každé modelové řady nakladačů. Zákazníci budou mít vždy možnost zvolit si stroj s elektropohonem podle svých provozních potřeb a každodenních úkolů. Od roku 2019 společnost TOBROCO-GIANT vyrobila téměř 1 000 nakladačů s elektropohonem. Má také rozsáhlé znalosti o lithium-iontových bateriích.

Zvednutí a přeprava celé palety cihel nebo dlaždic není žádný problém.
Zvednutí a přeprava celé palety cihel nebo dlaždic není žádný problém.

Díky provozní hmotnosti téměř 2 600 kg a trakční síle 12 500 N jsou elektrifikované modely G2700E a G2700E X-TRA schopny vykonávat těžké úkoly. Zvednutí a přeprava celé palety cihel nebo dlaždic není žádný problém. Model G2700E navíc nabízí kapacitu výklopu 3 230 kg, verze X-TRA maximálně 3 435 kg. Zaujme také výška zdvihu 2,96 m u modelu G2700E a 2,5 m u modelu G2700E X-TRA.

S elektrickými nakladači lze provozovat příslušenství jako jsou sekačky, zametače a mulčovače, které vyžadují velké množství hydraulického oleje. Za tímto účelem je možné nakladače volitelně vybavit chladičem hydraulického oleje.

S nakladači lze provozovat též příslušenství, která vyžadují velké množství hydraulického oleje.
S nakladači lze provozovat též příslušenství, která vyžadují velké množství hydraulického oleje.

Nakladače jsou vybaveny 48V baterií LPT o kapacitě 260 Ah (volitelně (390 Ah nebo 520 Ah). Jde o lithium-železo-fosfátovou baterii, která nabízí mnoho výhod, jako je prodloužená životnost, bezúdržbovost, větší bezpečnost a lepší účinnost nabíjení/vybíjení. Akumulátor lze nabíjet pomocí vestavěné 230V nabíječky 48 V / 40 A (volitelně 48 V / 60 A), nebo lze využít – stejně jako u elektromobilů – dobíjecí stanici případně externí 48V nabíječku (Tobroco prodává 150 A nebo 300 A verzi), pomocí které lze doplnit energii o poznání rychleji.

Nakladače jsou vybaveny 48V baterií o kapacitě 260 Ah (volitelně 390 Ah a 520 Ah) a integrovanou 230V nabíječkou.
Nakladače jsou vybaveny 48V baterií o kapacitě 260 Ah (volitelně 390 Ah a 520 Ah) a integrovanou 230V nabíječkou.

Modely G2700E a G2700E X-TRA jsou poháněny výkonným 7kW elektromotorem. Hydrostatický pohon čtyř kol se 6tunovými nápravami zabraňuje ztrátě kontaktu stroje s terénem.

Stroje řady G2700E disponují třemi rychlostními stupni. K dispozici je také automatická rekuperace při každém použití brzdy. Velmi užitečná se ukazuje funkce, která zabraňuje převrácení stroje při rozjezdu ve svahu.

Zmíněné kolové nakladače jsou vybavené velmi velkou a pohodlnou kabinou, přesto mají kompaktní rozměry a nízkou hmotnost. Oba stroje lze snadno přepravovat na přívěsu. Pracovní hydraulika je poháněna elektromotorem o výkonu 12 kW s průtokem 35 l/min oleje s tlakem 170 barů pro připojené příslušenství.

— kontakty —

VITALTECH Rozběřice

Rozběřice 18, 503 12 Všestary

E: info@vitaltech.cz   T: +420 495 458 152   WWW: https://www.vitaltech.cz

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek