Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Rostoucí poptávka po pronájmu stavebních strojů vedla k rozšíření nabídky v půjčovně Bobcat CZ

Zveřejněno: 3. 2. 2023

Stavební a zemědělské stroje dodává Bobcat na trh od roku 1958, přičemž se z původní malé firmičky vyrábějící smykové nakladače vypracoval na významného globálního hráče. Dnes Bobcat patří mezi lídry v obasti nakladačů, minibagrů a navíc se výrazně prosazuje též v segmentu teleskopických nakladačů. A i když letos oslaví 65 let své existence, do důchodu se rozhodně nechystá.

Bobcat dnes vyrábí celou řadu strojů. Na fotografii je kloubový nakladač L85.

Svět se mění a Bobcat s ním. Cíl společnosti – být lídrem na trhu kompaktních stavebních strojů –, se naplňuje i prostřednictvím zavádění nových produktových řad. Za nejvýznamnější krok lze považovat zahájení výroby kloubových nakladačů typu L28, L75 a L85. Důvod je prostý, na některé práce je „kloubák” prostě efektivnější než „smykáč”.

Důležitou novinkou v portfoliu výrobce je i „superkompaktní” manipulátor TL25.60. Tento stroj projede otvorem o šířce 1,90 m a výšce 1,95 m, má nosnost 2,5 t a výšku zdvihu téměř 6 m. Všechny novinky jsou vyvinuty a vyráběny společností Bobcat, tudíž v sobě mají Bobcat DNA – jsou od začátku navrženy tak, aby patřily ke špičce ve své třídě.

Důležitou novinkou v portfoliu Bobcat je i „superkompaktní“ manipulátor TL25.60.
Důležitou novinkou v portfoliu Bobcat je i „superkompaktní“ manipulátor TL25.60.

Významné rozšíření nájemní flotily Bobcat

V České republice si můžete stroje Bobcat koupit nebo pronajmout u Bobcat CZ, a.s. Tato společnost působí na trhu stavebních strojů již 22 let a i ona v sobě od samého počátku nese Bobcat DNA – být nejlepší v tom, co dělám. To znamená, že kromě klasického prodeje strojů a jejich následného servisu se společnost snaží nabídnout svým zákazníkům i řadu dalších služeb. Za nejzajímavější z nich lze určitě považovat pronájem strojů a přídavných zařízení.

V posledních letech roste poptávka po pronájmu stavebních strojů vysokým tempem, na což Bobcat CZ, a.s. reagoval významným rozšířením nájemní flotily. Tato v současnosti disponuje téměř 200 stavebními stroji a několika sty kusy příslušenství k nim. Flotila Bobcat CZ zahrnuje v podstatě celý sortiment výrobce – smykem řízené nakladače kolové i pásové, kloubové nakladače, minibagry od 1 do 9 tun. Významnou skupinu tvoří i teleskopické manipulátory, které jsou kromě průmyslu a stavebnictví využívány též v zemědělství. Další skupinou zařízení, která byla zařazena do nájemní flotily, je hutnící technika Bobcat. Zde jsou k dispozici jednosměrné a obousměrné hutnící desky od 60 do 500 kg.

Do nájemní flotily byla nově zařazena též hutnicí technika Bobcat.
Do nájemní flotily byla nově zařazena též hutnicí technika Bobcat.

Výhody pronájmu strojů u Bobcat CZ

Pronajmout si stroj u Bobcat CZ přinese zákazníkovi řadu nesporných výhod. Za největší z nich lze považovat to, že Bobcat pronajímá prakticky vždy jen nové nebo zánovní stroje. K nim pak nabízí, kromě standardních lopat, lžic a paletizačních vidlí, i v branži bezkonkurenčně nejširší paletu přídavných zařízení. Jako příklad lze uvést bourací kladiva, zametací a vrtací zařízení, grader, frézu na sníh a mnoho dalších. Za zmínku stojí i nové modely minibagrů E60 a E88, které bude možné si pronajímat i s naklápěcí hlavou tzv. „powertiltem”, výrazně zvyšujícím produktivitu práce.

Nové modely minibagrů E60 a E88 si bude možné u Bobcat CZ pronajímat i s naklápěcí hlavou tzv. „powertiltem“.
Nové modely minibagrů E60 a E88 si bude možné u Bobcat CZ pronajímat i s naklápěcí hlavou tzv. „powertiltem“.

V pronájmu strojů vidí Bobcat CZ jednoznačně trend a budoucnost. I proto společnost v průběhu roku 2022 investovala do modernizace svých poboček a software na řízení půjčovny a v roce 2023 v tom bude pokračovat. Během roku 2023 plánuje obnovit více než 100 ks strojů v půjčovně tak, aby zákazník vždy měl na pronájem k dispozici co nejnovější a nejspolehlivější techniku Bobcat.

A ještě dobrá zpráva nakonec – i přes tuto nákladnou obměnu neplánuje Bobcat CZ, a.s. změny v cenách pronájmu. Bližší technické informace ohledně nových strojů na půjčovně najdete na www.bobcat.cz.

Autor: Vít Chrpa
Foto: Bobcat CZ, a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Neúnavný pracant Rokbak a první 50tunové rýpadlo LiuGong v Čechách

Zveřejněno 18.3. Sezonu předváděcích akcí pod širým nebem zpravidla na začátku roku zahajuje DEMO TOUR – velká předváděčka v lomu Kalcit v Brně Líšni, kterou společně se svými partnery pořádá prodejce stavebních strojů, společnost Austro Baumaschinen. Mezi letošními… celý příspěvek

Trimble úspěšně dokončil test plně autonomního zemního válce!

Zveřejněno 15.3. Společnost Trimble poprvé přímo na stavbě otestovala plně autonomní zemní válec, čímž učinila další důležitý krok k naplnění vize autonomní mobility. Standardní platforma Trimble Earthworks, určená i pro autonomní řízení instalovaná na zemním válci… celý příspěvek

Tatra ukázala vozidlo Force e-Drive poháněné vodíkovými palivovými články

Zveřejněno 13.3. V říjnu loňského roku měl v rámci konference H2 Fórum 2023 premiéru vůz na podvozku Tatra Force třetí generace s pohonným systémem využívajícím vodíkové palivové články. Vývoj vozidla probíhá v rámci pětičlenného konsorcia, vedeného společností ÚJV… celý příspěvek