Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Novinky SEPPI M a STEHR na veletrhu Bauma 2022

Zveřejněno: 12. 1. 2023

Italskou značku SEPPI M, známou díky svým frézám a mulčovačům, spolu s technikou STEHR zahrnující široký sortiment stavebních strojů i příslušenství k nám dováží firma Agriimport Plzeň. Zástupci této plzeňské společnosti samozřejmě nemohli chybět na veletrhu Bauma. Díky nim máme možnost exkluzivně přinést informace o novinkách těchto značek. Jmenujme například lesní frézu SEPPI typu BMS F či půdní frézu MINISOIL cl, umožňující též drcení kamene, určenou pro smykem řízené nakladače typu „Bobík“ apod.

Drtič kamene MINISOIL cl je schopen hloubkově mulčovat dřevo včetně kamenů.

První zastávka firmy Agriimport směřovala do venkovního areálu ke stánku číslo 926/1. Konkrétně k lesní fréze SEPPI typu BMS F, která je vhodná zejména k nasazení v komunální sféře – při likvidací porostů a křoví zasahující do jízdních profilů silnic, železničních tratí apod. Fréza se hodí i do nepřístupných svažitých terénů, má obzvlášť silný plášť a robustní ložiska, díky čemuž je velmi odolná, bez ohledu na to, v jaké pozici pracuje.

Neméně zajímavým byl u téhož stánku vystavený nový drtič kamene MINISOIL cl. Jedná se o stroj, který povrchově drtí dřevo, porosty až do síly 20 cm a zároveň zpracovává půdy do hloubky 10 cm, přičemž je schopen drtit i kameny do průměru cca 15 cm (samozřejmě stroj není určen pro drcení souvislých kamenitých neb asfaltových ploch). Hmotnost drtiče MINISOIL cl s pracovním záběrem 150 cm je 1 160 kg, požadovaný průtok oleje činí 105 až 250 l/min a tlak 150 až 380 bar.

Zástupci společnosti AGRIIMPORT Plzeň před expozicí firmy SEPPI M.
Zástupci společnosti AGRIIMPORT Plzeň před expozicí firmy SEPPI M.

Další novinku představoval dálkově ovládaný pásový nosič agregovaný s lesní frézou SEPPI M typu MICROFORST se záběrem 125 cm. Kromě pohodlného a bezpečného ovládání patří mezi velké výhody tohoto stroje roztažitelnost podvozku a vynikající stoupavost umožňující nasazení do přilehlých strání dálnic, železnic, pod elektrická vedení apod... MICROFORST rc s pevnými kladivy zvládá podrtit nálety, křoví a bureň až do síly 15 cm!

Dálkově ovládaný pásový nosič MICROFORST rc 125.
Dálkově ovládaný pásový nosič MICROFORST rc 125.

Na návštěvě výrobního závodu STEHR

Jelikož Agriimport Plzeň dováží také sortiment STEHR, využili členové firmy v rámci cesty do Německa a návštěvy Baumy možnost prohlédnout si výrobní závod STEHR ve Schwalmtalu (přesný název závodu je Stehr Baumaschinen GmbH, poznámka redakce).

Připomeňme, že STEHR nabízí grejdry a vibrační desky, které jsou vhodným strojním zařízením pro údržbu, rekonstrukci a stavbu nových štěrkových a prašných cest. Kromě toho se zabývá výrobou mohutných stabilizačních fréz, drážkovačů pro pokládku kabelů apod. Firma zároveň pravidelně představuje řadu inovací v oblasti strojírenství, v závodě tak mimo jiné byla k vidění nová stabilizační fréza SBF 24 v kombinaci s bezprašnou „pudřenkou”!

Stabilizační fréza SBF 24 v kombinaci s bezprašnou „pudřenkou“ v závodě Stehr Baumaschinen.
Stabilizační fréza SBF 24 v kombinaci s bezprašnou „pudřenkou“ v závodě Stehr Baumaschinen.

Zajímavý byl také drážkovač se zařízením pro ukládání kabelů agregovaný na traktoru FENDT. Nová koncepce pohonu stroje přenáší na frézovací zub enormně vysoký točivý moment. Na fotografii zachycenou frézu SGF 1000 lze připojit za nosič o výkonu od 150 k, její hmotnost činí 3 935 kg, hloubka frézování 1000 mm a šířka frézování 150 až 250 mm. K dostání jsou též dva menší a jeden větší model.

SGF 1000. Drážkovací fréza se zařízením pro ukládání kabelů.
SGF 1000. Drážkovací fréza se zařízením pro ukládání kabelů.

Za redakci děkujeme zástupcům společnosti Agriimport Plzeň za zprostředkování reportáže o zmíněných novinkách.

Autor: Zuzana Fajfrová1)
Foto: Jiří Kadlec

1) Zpracováno z poznámek a fotografií Jiřího Kadlece.

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek