Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Firma AGRIIMPORT PLZEŇ se stala akreditovaným dovozcem strojů Stehr pro úpravu a stavbu cest

Zveřejněno: 14. 4. 2020

Stehr Baumaschinen GmbH je výrobcem stavebních strojů, které nyní začala firma AGRIIMPORT PLZEŇ s.r.o. dovážet do České republiky. Stroje tohoto výrobce zaujmou stavební společnosti, lesníky a zemědělce, kteří potřebují kvalitní techniku na úpravu a stavbu cest, silnic a dálnic.

Univerzální grejdr SUG 35 T pro péči o štěrkové a lesní cesty

Firma AGRIIMPORT PLZEŇ s působností na Plzeňsku je známa jako dlouholetý akreditovaný dovozce sortimentu italského výrobce Seppi M, zahrnující špičkové italské mulčovače a frézy pro lesnictví, zemědělství a komunální sféru.

Nabízený sortiment AGRIIMPORTu se nově rozrostl o speciální stroje na rekonstrukci a hutnění cest od lídra v této oblasti, výrobce Stehr Baumaschinen GmbH.

Stehr je německým výrobcem stavebních strojů. V jeho sortimentu nalezneme grejdry a vibrační desky, které jsou vhodným strojním zařízením pro údržbu, rekonstrukci a stavbu nových štěrkových a prašných cest. Kromě toho se zabývá výrobou mohutných stabilizačních fréz, drážkovačů pro pokládku kabelů apod.

Špičkový stroj pro údržbu a výstavbu silnic a cest

Pro péči o lesní a štěrkové cesty je určen univerzální grejdr SUG 35 T se zalomenou hydraulicky ovládanou planýrovací radlicí osazenou – obdobně jaku u stabilizačních fréz – rozrušovacími hroty s kruhovým dříkem. Stroj rozruší povrch až do hloubky 10 cm a současně jej promíchá.

Předností 2,4 tuny těžké planýrovací radlice Stehr je nastavení šířky v rozmezí od 2,5 m do 3,5 m a především nejen příčné nastavení a nastavení sklonu, jako u konvenčních planýrovacích radlic, ale také nastavení do tvaru písmene „V” – otevřené ve směru jízdy. Tím zůstává dostatek materiálu před radlicí. Při jednom průjezdu tak lze zhotovit čistý, rovný nebo „střešní” profil silnice, což se často vyžaduje při údržbě či výstavbě lesních a zemědělských cest. Svojí kompaktní konstrukcí je grejdr vhodný nejen pro údržbu a rekonstrukci prašných cest, ale i pro stavbu silnic a dálnic. Rychlejší profilování také uspoří několik průjezdů.

AGRIIMPORT PLZEŇ je známa jako dlouholetý akreditovaný dovozce sortimentu italského výrobce Seppi M
AGRIIMPORT PLZEŇ je známa jako dlouholetý akreditovaný dovozce sortimentu italského výrobce Seppi M

Úspornější vibrační desky pro rychlejší profilování

Rychlejší vyprofilování a zpevnění lze zajistit bezprostředně s grejdrem a deskovým hutnicím strojem – vibračními deskami Stehr SBV 80 H4 (šířka: 3 m, hmotnost: 1 700 kg) nebo H3 namontovanými v čelním závěsu traktoru, které uspoří až 50 % energie, paliva a emisí C02 ve srovnání s válcovým zhutňovačem. Kombinací vibračních desek (lze je využít i samostatně) a grejdru se dosáhne velmi rychlé, enormně levné údržby a péče zejména o štěrkové cesty. Vibrační desky slouží v agregaci na traktoru i jako čelní závaží, které je pro grejdr nutné kvůli vyvážení celé soupravy.

Vibrační deskový zhutňovač Stehr SVB 80 H 3
Vibrační deskový zhutňovač Stehr SVB 80 H 3

Vibrační desky je možné také instalovat na veškeré „BOBÍKY”, které disponují dostatečným hydraulickým výkonem!

Univerzální grejdr SUG 35 T je určen pro traktory o hmotnosti od 7,5 t a výkonu od 150 k a pokud je traktor využíván s deskovým hutnicím strojem SBV 80 H3 nebo H4 z výrobního programu Stehr, musí mít nosnost čelního závěsu minimálně 1,5 t. Kromě toho je od traktoru vyžadován hydraulický systém LoadSensing o průtoku 40–60 l/min s tlakem 210 barů, joystick v kabině a doporučen je také hydraulický třetí bod a závěs kategorie III.

Pro komfortnější práci s traktorovou soupravou lze na záď traktoru namontovat kameru. Průběh a výsledek práce se zobrazí na monitoru v kabině, což obsluze umožní vše sledovat a rychleji reagovat. Na přání může být na radlici nasazena přídavná hydraulicky výklopná shrnovací lišta a nebo hydraulicky sklopná a hnaná frézovací hlava.

Foto: Stehr, Seppi

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek