Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Od malé mechanizace po techniku pro výstavbu cest. Společnost AGRIIMPORT Plzeň letos slaví 30 let

Zveřejněno: 28. 4. 2021

Třicetileté jubileum letos slaví společnost AGRIIMPORT Plzeň. Firma, která začínala nabídkou malé mechanizace – jako jsou motorové pily, řezačky asfaltu a betonu značky STIHL – dnes zaujme celou škálou techniky. Jmenujme například špičkový stroje pro úpravu a stavbu cest od renomovaného německého výrobce Stehr Baumaschinen GmbH.

Sídlo společnosti AGRIIMPORT Plzeň se nalézá v obci Líté. Zákazníci si zde mohou rozsáhlé množství nabízené techniky prohlédnout.

Společnost AGRIIMPORT Plzeň s.r.o. byla založena v březnu roku 1991 jako prodejní a servisní organizace malé zemědělské mechanizace a motorových strojů. V počátcích působila zejména v oblasti Plzně a v bývalém Západočeském kraji.

Po etablování na českém trhu dokázala firma zaujmout množství stavebních firem svou nabídkou malé mechanizace, jako jsou motorové pily, řezačky asfaltu a betonu značky STIHL, elektrocentrály či vibrační desky. Tato sortimentní nabídka se postupem času rozrostla o mulčovače, drtiče a zemní i pařezové frézy či kamenodrtiče značky SEPPI M s hydropohonem pro bagry, smykové nakladače a další. Celá nabídka je velmi vítaným doplňkem pro stavební firmy, které využívají bagry a smykové nakladače.

Minulý rok jsme čtenáře časopisu Stavební technika informovali, že společnost AGRIIMPORT Plzeň získala zastoupení značky STEHR pro český trh – stala se akreditovaným dovozcem širokého sortimentu tohoto světoznámého výrobce stavebních strojů. Její nabídka se tak rozšířila o nesené i samochodné grejdry typu SUG 35 T a SUG 20, vibrační desky s hydropohonem a s vysokým hutnicím výkonem – ať už nesené v čelním závěsu traktoru, nebo přípojné na bagrové nosiče či čelní nakladače, drážkovací stroje, stabilizační frézy včetně takzvané „Pudřenky” pro stabilizaci a výstavbu nových i rekonstruovaných komunikací.

Gejdr SUG 35 T je díky kompaktní konstrukci vhodný nejen pro údržbu a rekonstrukci, ale i pro stavbu silnic a dálnic. (foto Stehr)
Gejdr SUG 35 T je díky kompaktní konstrukci vhodný nejen pro údržbu a rekonstrukci, ale i pro stavbu silnic a dálnic. (foto Stehr)

Špičkový stroj pro údržbu a výstavbu silnic a cest

Pro péči o lesní a štěrkové cesty je určen univerzální grejdr SUG 35 T se zalomenou hydraulicky ovládanou planýrovací radlicí osazenou – obdobně jaku u stabilizačních fréz – rozrušovacími hroty s kruhovým dříkem. Stroj rozruší povrch až do hloubky 10 cm a současně jej promíchá.

Předností 2,4 tuny těžké planýrovací radlice Stehr je nastavení šířky v rozmezí od 2,5 m do 3,5 m a především nejen příčné nastavení a nastavení sklonu, jako u konvenčních planýrovacích radlic, ale také nastavení do tvaru písmene „V" – otevřené ve směru jízdy. Tím zůstává dostatek materiálu před radlicí. Při jednom průjezdu tak lze zhotovit čistý, rovný nebo „střešní" profil silnice, což se často vyžaduje při údržbě či výstavbě lesních a zemědělských cest. Svojí kompaktní konstrukcí je grejdr vhodný nejen pro údržbu a rekonstrukci prašných cest, ale i pro stavbu silnic a dálnic. Rychlejší profilování také uspoří několik průjezdů.

Úspornější vibrační desky pro rychlejší profilování

Rychlejší vyprofilování a zpevnění lze zajistit bezprostředně s grejdrem a deskovým hutnicím strojem – vibračními deskami Stehr SBV 80 H4 (šířka: 3 m, hmotnost: 1 700 kg) nebo H3 namontovanými v čelním závěsu traktoru, které uspoří až 50 % energie, paliva a emisí C02 ve srovnání s válcovým zhutňovačem. Kombinací vibračních desek (lze je využít i samostatně) a grejdru se dosáhne velmi rychlé, enormně levné údržby a péče zejména o štěrkové cesty. Vibrační desky slouží v agregaci na traktoru i jako čelní závaží, které je pro grejdr nutné kvůli vyvážení celé soupravy.

Vibrační deskový zhutňovač SBV 80 HC3. (foto Stehr)
Vibrační deskový zhutňovač SBV 80 HC3. (foto Stehr)

Setkání na veletrhu SILVA REGINA v Brně

Zástupci AGRIIMPORT Plzeň věří, že se v příštím roce uskuteční významná mezinárodní výstava SILVA REGINA v Brně, kde mají v úmyslu vystavit právě stroje značek, které na českém trhu zastupují: SEPPI M, FARMI a STEHR. Opomenout nelze ani další stroje a značky jako jsou např AUER, STOCKMANN a PILKEMASTER. K vidění budou i modely japonské značky KUBOTA, kterou společnost zastupuje už více než 20 let.

Lesní fréza typu BMS F na dvojcestném rýpadle.
Lesní fréza typu BMS F na dvojcestném rýpadle.

Poctivý partner

AGRIIMPORT Plzeň se časem vyprofiloval a nyní se soustředí výhradně na profesionální trh. Cílem firmy se stalo poctivé partnerství nejen se stavebními firmami, ale i lesníky či zemědělci. Z různých značek byly vybrány ty nejvhodnější, aby byla zákazníkům poskytnuta ucelená nabídka všech produktů, které mohou potřebovat.

Autor: Jiří Kadlec, Milan Jedlička
Foto: AGRIIMPORT Plzeň

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek