Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Drticí a třídicí systémy s italskými kořeny. Model CAMS 750-2 s výkonem až 80 t/h se předvede zákazníkům

Zveřejněno: 4. 7. 2021

Představujeme vám lídra v oblasti plánování a výroby stacionárních, semimobilních i plně mobilních drticích a třídicích systémů. Společnost CAMS Srl převzala v roce 2001 čtyřicetileté know-how ve výrobě recyklačních systémů od značky TEM. Od té doby obohatila trh o mnohá inovativní řešení pro agregátní recyklaci stavebního odpadu, asfaltu, betonu a dalších materiálů.

Systémy CAMS se vyznačují variabilitou provedení a s ní i spojeným širokým spektrem využití v praxi

Hned v prvním roce fungování stačila firma CAMS Srl nainstalovat více než 600 recyklačních systémů a okamžitě tak začala figurovat na špici italského trhu. Úspěšný trend se jí díky spolehlivé síti zaměstnanců, prodejců a pečlivě vybraných obchodních partnerů daří udržovat dodnes, kdy se může v celosvětovém měřítku pochlubit více než dvěma stovkami spokojených zákazníků. Za zmínku stojí také další čísla. V 7 produktových řadách, čítajících celkem 22 modelů, má CAMS Srl přihlášeno přibližně dvě desítky národních a mezinárodních patentů, které jsou výsledkem nepřetržitého vývoje zaměřeného na zlepšení výkonu a spolehlivosti strojů při současném snížení spotřeby i celkových provozních nákladů. Zde pramení náskok před konkurencí. Klíčový je však také nebývale individuální přístup ke každému klientovi.

Logická volba řady významných společností

Nejmodernější výrobní technologie a kvalitu důmyslných systémů CAMS totiž podtrhuje variabilita jejich provedení a s ní i široké spektrum využití v praxi. Firma je schopna finální produkt z výrobního hlediska perfektně přizpůsobit na míru konkrétním potřebám koncového uživatele, který se tak jeho použitím snadno dostává do čela svého odvětví, ať už se zaměřuje na recyklaci kameniva, stavebního či demoličního odpadu, asfaltu, anebo jiných materiálů. Proto je CAMS častou a logickou volbou velkého počtu významných hráčů na trhu.

CAMS vyrábí hybridní, dvouhřídelové či pomaloběžné drtiče, které si hravě poradí jak s drcením stavebního odpadu a asfaltových ker, tak i s různými přírodními materiály. Při zpracování přírodních materiálů oceňují uživatelé vysokou efektivitu a spolehlivost strojů CAMS zejména v případě velmi složitých, znečištěných a jílovitých materiálů. Moderní drtiče navíc vyžadují jen minimální pracovní sílu, neboť jsou zcela automatizované a lze je dálkově ovládat pouze jedním operátorem.

Mezi nejvyšší priority italské společnosti patří minimální ekologická stopa. Vlivu provozu drtičů CAMS na životní prostředí předchází kontinuální intenzivní výzkum, jakožto důležitá součást navrhování nových modelů a výrobních procesů. Právě výše zmíněné hybridní varianty, nabízející kombinovaný provoz s dieselovým i elektrickým pohonem, a čistě elektrické modely jsou tím, na čem si značka CAMS zakládá. Výsledkem je výrazné snížení prachových a hlukových emisí, což umožňuje využití dotací poskytovaných za účelem nákupu zařízení pro alternativní pohony.

Živé ukázky

V roce 2021 chystá firma CRUSH TECH s.r.o. společně se zástupci firmy CAMS Srl předváděcí akci pro zákazníky a další zájemce v Čechách a na Slovensku. Půjde o představení nejmenšího mobilního, kompaktního modelu CAMS 750-2 na pásovém podvozku s výkonem až 80 t/h. Kompaktní model je vybaven hned dvěma patentovanými systémy. Prvním z dvojice originálních systémů je výměnný systém snadné obnovy opotřebitelných zubů na kotoučích hřídele a druhým pak hydraulické nastavení velikosti materiálu na výstupu. CAMS 750-2 tak poskytne dobrou představu o celém sortimentu, protože i u ostatních modelů nalezneme tyto unikátní systémy již ve standardní výbavě.

Pro podrobné informace nebo zpracování cenové nabídky na stroj přesně podle vašich představ navštivte internetové stránky www.crushtech.cz nebo využijte nějterý z níže uvedených kontaktů.

Autor: Michael Novak, Martin Šerý
Foto: CAMS Srl

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek