Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

RUBBLE MASTER drtiče a třídiče v prémiové kvalitě z jedné ruky

Zveřejněno: 28. 9. 2018

Současný největší výrobce kompaktních drtičů, společnost RUBBLE MASTER GmbH, vznikla v roce 1991 z nápadu Ing. Geralda Hanische, který chtěl umožnit co největšímu okruhu uživatelů inovační „recyklaci na místě“ pomocí kompaktního mobilního odrazového drtiče.

RUBBLE MASTER RM90GO! s výkonem až 200 t/h a s přepravní hmotností 24,5 tuny

Tomuto konceptu zůstala dodnes věrná celá RM produktová paleta, od nejmenšího kontejner-mobilního stroje RUBBLE MASTER RM60 s přepravní hmotností 12,5 t a výkonem do 50 t/h, RM70GO! 2.0 „citycrusher” s transportní hmotností 19,5 tun a výkonem 150 t/h až k těmto profesionálním strojům:

  • RUBBLE MASTER RM90GO! s výkonem až 200 t/h, přepravní hmotností 24,5 tuny,
  • RUBBLE MASTER RM100GO! s hodinovým výkonem 250 t a přepravní hmotností 29 tuny.

Vlajkovou lodí je jednoznačně drtič RUBBLE MASTER RM120GO!, který jedinečným poměrem přepravní hmotnosti 35,2 tuny a výkonem až 350 t za hodinu nemá na trhu žádnou konkurenci.

Se závěsnými třídiči MS s tzv. vratkou (RFB) sa stali ze strojů RM „mobilní továrny" na výrobu definované frakce přírodního kamene, asfaltu a betonu.

Nejlepší a ještě nikdy nepřekonaný v poměru velikosti a výkonu

Nejdůležitější pro Ing. Hanische bylo u všech strojů RM zachovat koncept kompaktního stroje, který je možno bez problému transportovat a hlavně po převozu bez jakýchkoliv dalších úprav okamžitě uvést do provozu. Dalším kritériem a devízou drtičů RM je bezkonkurenční soulad hmotnosti, příkonu a výkonu.

Diesel-elektrický koncept pohonu všech drtičů RUBBLE MASTER zabezpečuje dobrý poměr spotřeby s výkonem. S přihlédnutím na provoz, údržbu a servis je tento koncept nadmíru ekonomický.

Minimální provozní náklady při maximálním výkonu

Dnes je RUBBLE MASTER největším výrobcem kompaktních drtičů na světe, který se prosadil se svými profesionálními stroji stejně tak v oblasti recyklace, jako i ve zpracovatelském průmyslu.

RM 120GO zpracovává i tvrdé kamenivo na kvalitní produkt a dokáže v mnohých případech redukovat počet v lince potřebných drtičů z třech na jeden, což zajišťuje zákazníkům a uživatelům RM technologií velkou úsporu.

Produkční paletu RM drtičů doplňují i semimobilní a mobilní třídiče RUBBLE MASTER vyvinuté s náskokem v technickém řešení zabezpečující již dlouhé roky tým RM vývojářů.

Každý drtič je vyrobený v RM centrále v rakouském městě Linz a závod opouští po komplexní kontrole kvality. Vyškolení servisní technici ze servisního střediska v Havlíčkově Brodě s rozsáhlým skladem náhradních dílů poradí 24/7 a zajistí pro zákazníky v co nejkratším termínu údržbu i pravidelný servis strojů RM.

Bežné náhradní a opotřebovatelné díly dodávame do 24 hodin, s možností osobního odběru ve skladě v Havlíčkově Brodě, 7 dní v týdnu.

Odrazový drtič RM100GO
Odrazový drtič RM100GO

Zkušenosti s drtiči RUBBLE MASTER

Společnost SAND SK od roku 2017 používá drtící a třídicí techniku RUBBLE MASTER od společnosti RUBBLE MASTER CS, spol. s r. o.

Navržený odrazový drtič RM100GO! se zástupci společnosti SAND SK rozhodli zakoupit do lomu Badín, nedaleko Banské Bystrice i přes námitky konkurence, že drticí technologie RM je vhodná jen na drcení stavebního odpadu.

Před zakoupením RM100GO! absolvovali návštěvu centrály RUBBLE MASTER v Rakousku, aby se seznámili s výrobním procesem a funkcemi RM technologie. Po celou dobu této návštěvy je doprovázel zástupce firmy RUBBLE MASTER CS, spol. s r. o, pan Michael Novak, který se postaral o přesnou interpretaci od nejpovolanějších ze závodu.

Byli jsme mile překvapeni otevřeným a profesionálním přístupem všech zaměstnanců, jejich zájmem o zákazníka a přesvědčili jsme se, že tvrzení, že stroje RM jsou vhodné jen pro drcení stavebního odpadu, nejsou pravdivá,” uvedl Anton Seko ze společnosti SAND SK.

Odrazový drtič RM100GO! dokáže drtit i tvrdou surovinu, jako je andezit. Po několika menších nastaveních a úpravách jsme s drtičem RM100GO! dokázali splnit nejpřísnější normy pro výrobu asfaltových směsí (tvarový a sitový index).

Zájem RUBBLE MASTER CS neskončil podpisem Kupní smlouvy, ale přetrvává neustále. Při každé vzniklé situaci pomáhá velice vstřícně a angažovaně v každém ohledu využívat co nejefektivněji technologickou linku. Například při drcení tvrdého kamniva andezit jsme opotřebování snížili výměnou obložení drtící komory z HARDOX 400 tloušťky 20 mm na HARDOX 600 s tloušťkou 30 mm a výměnou odrazových a nárazových desek za desky s keramickýma vložkama.

Odrazový drtič RUBBLE MASTER RM100GO! budeme vzhledem k jeho flexibilitě využívat i nadále na jiných stavbách, podstatným parametrem je nízká hmotnost drtiče, pro kterou není nutné pro jeho transport využívat nadrozměrnou přepravu.

Na závěr bychom rádi vyzdvihli spolupráci s RUBBLE MASTER CS, spol. s r. o., kterou můžeme vřele doporučit všem zájemcům a novým zákazníkům,” uvedl Anton Seko.

Autor: Michael Novak
Foto: Archiv RUBBLE MASTER
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek