Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

MobyDick ONE ve společnosti Kies- und Schotterwerke Müller GmbH & Co.

Zveřejněno: 29. 7. 2020

Asi před čtyřmi lety FRUTIGER představil systém mytí pneumatik MobyDick ONE stavebnímu průmyslu. Kromě vysoké užitné hodnoty a jedinečné mycí síly se v té době nový vývoj zaměřoval na individuální potřeby zákazníka. Tyto priority, společně s novým typem mycího systému pneumatik, přesvědčily řadu renomovaných stavebních firem po celém světě. Jedná se také o štěrkovny Müller GmbH & Co. KG v lokalitě Ostrach Standort.

Mycí systém MobyDick Demucking provádí hrubé mytí nečistot automaticky během několika minut

Kies- und Schotterwerke Müller GmbH & Co. KG je jednou z nejstarších společností v oboru štěrkopísku v jižním Bádensku-Württembersku. Společnost byla založena na počátku třicátých let minulého století jako rodinný podnik. Firma je spolehlivým partnerem a osvědčeným dodavatelem stavebního průmyslu již více než 8 desetiletí. S využitím nejmodernějších technologií ve svých výrobních závodech vyrábí širokou škálu kvalitního kameniva a jemné štěpky pro všechny oblasti použití ve stavebnictví. Nepřekvapí, že nejlepší technologie byla použita i pro čištění kol a podvozků nákladních automobilů. Po interním hodnocení a podrobné konzultaci bylo rozhodnuto o mycím systému pneumatik MobyDick ONE o délce 14,40 metrů. Tento rozměr umožňuje intenzivní mytí kol, kdy se pneumatiky na myčce čtyřikrát odvalí.

Díky novým jízdním profilům, vylepšené poloze trysek a geometrii mycích modulů optimalizovaných pro průtok vyvinutých ve spolupráci se Švýcarským federálním technologickým institutem V Curychu (ETH), umožňuje ONE – na rozdíl od běžného mycího systému pneumatik – mnohem vyšší mycí sílu. Díky novému designu je nyní dokonce možné na stejném systému i mýti vozidel s pasovými pohony. Technologie Powerflush navíc umožňuje spolehlivě čistit další speciální tryskou zaměřenou na dříve obtížně přístupná místa na kolech. Pro bezchybnou funkci nového systému mytí pneumatik však bylo také velmi důležité správné dimenzování koncepce recyklační nádrže. Zde FRUTIGER nabízí širokou škálu různých velikostí nádrží s nebo bez vynášecích dopravníků. K dispozici jsou také nádrže o kapacitě až 80 m3, které lze vyprázdnit kolovým nakladačem.

Systém mytí pneumatik MobyDick ONE používá celá řada renomovaných firem
Systém mytí pneumatik MobyDick ONE používá celá řada renomovaných firem

Hrubé čištění techniky

V posledních letech se toho také hodně stalo v divizi Demucking, kde primárním zájmem nejsou čisté ulice, ale hrubé čištění civilních a vojenských vozidel. Stále více provozovatelů rozsáhlých vozových parků si uvědomuje nákladové výhody, které vyplývají z použití „MobyDick” pro hrubé čištění silně znečištěných kol, řetězů a podvozků. Hodinové čisticí práce pomocí ručních proudnic jsou minulostí ve stále rostoucím počtu moderních pracovišť.

Mycí systém MobyDick toto hrubé mytí nečistot nyní provádí automaticky během několika minut a to i u velkých buldozerů jako například CAT D12. Princip je jednoduchý a účinný. Pomocí velkého množství vody a malého tlaku se nečistota nejprve změkčí a poté se umyje. Mycí voda v zařízení přitom neustále cirkuluje. Přidáním flokulantu se kal lépe usadí a je poté vynešen dopravníkem do odpadního kontejneru.

MobyDick Demucking dovoluje nahrubo umýt i velké stroje
MobyDick Demucking dovoluje nahrubo umýt i velké stroje

Systémy pro vázání prachu

Pod heslem „No Dirt – No Dust” nabízí produktová řada MobyDick nejen známé systémy mytí pneumatik a zařízení demucking, ale také řešení pro snižování prašnosti. Na veletrhu Bauma 2019 a letošním Veletrhu Conexpo byla kromě osvědčených modelů se základními funkcemi představena i zcela nová generace systémů pro vázání prachu. Díky nové technologii je možné přizpůsobit vzdálenost, spotřebu energie, emise hluku, stejně jako rozprašovací vzor a tím i množství vody spotřebované přesně podle podmínek použití. Vysoce výkonný kužel vyvinutý s Curyšskou univerzitou aplikovaných věd (ZHAW) zajišťuje maximální účinnost při rozstřikové vzdálenosti až 90 metrů.

Po boku všech novinek pokračuje stále výroba „starší” osvědčené techniky a všichni zákazníci MobyDick se mohou i nadále spolehnout na komplexní služby, jež jsou poskytovány více než 30 let. Všechny systémy jsou stále vyráběny v našich vlastních výrobních závodech s certifikací ISO, což zajišťuje vysokou úroveň kvality a spolehlivé dodávky náhradních dílů. Více informací na stránkách www.mobydick.com/cs.

— kontakty —

Frutiger CZ s.r.o.

E: doprava@frutiger.ch   T: +420 775 720 045   WWW: https://www.mobydick.com/cs

Autor: MobyDick
Foto: MobyDick
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek