Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Doosan uvádí na trh novou generaci mini rypadel. Prvními modely jsou DX27Z-7, DX35Z-7, DX50Z-7 a DX55R-7

Zveřejněno: 25. 4. 2022

Společnost Doosan Infracore Europe uvedla na trh mini rypadla nové generace. Nová řada sjednocuje vzhled mini rypadel Doosan a splňujíce požadavky emisní normy Stage V. Jako první přichází na český trh modely DX27Z-7 o hmotnosti 2,8 tuny, DX35Z-7 o hmotnosti 3,9 tuny, DX50Z-7 o hmotnosti 5,4 tuny a největší DX55R-7 o hmotnosti 5,7 tuny. Provedení s nulovým přesahem v případě DX27Z-7, DX35Z-7 a DX50Z-7 a provedení se sníženým poloměrem v případě DX55R-7 činí z těchto modelů ideální volbu pro práci ve stísněných prostorech v rámci stavebních a terénních projektů či projektů budování inženýrských sítí.

Mini rypadlo Doosan DX50Z-7

Modely DX27Z-7 a DX35Z-7 jsou poháněny dieselovým motorem Doosan D17 poskytujícím výkon 18,4 kW (24,7 k) při 2 400, respektive 2 200 ot./min. Modely DX50Z-7 a DX55R-7 jsou poháněny dieselovým motorem Doosan D18 disponující výkonem 36,4 kW (48,8 k) při 2 200 ot./min. Ve výsledku všechny čtyři modely nabízejí nejvyšší výkon a točivý moment ve svých třídách a lze je používat na širokou škálu aplikací včetně prací v náročných podmínkách.

Nová konstrukce se vyznačuje zvýšenou odolností/robustností, což je u všech čtyř nových mini rypadel doplněno o větší pracovní rozsah než u jiných ekvivalentních strojů na trhu a zkombinováno s vyššími zvedacími kapacitami a rypnými silami.

Modely DX27Z-7 a DX35Z-7 poskytují vysoké hydraulické průtoky 58 a 74 l/min. Modely DX50Z-7 a DX55R-7 rovněž nabízejí vysoký hydraulický průtok 80 l/min, což stejně jako u dvou menších strojů zlepšuje práci s příslušenstvím. Je začleněn nový ventil EPPR pro dvousměrnou a volitelnou funkci otáčení, který obsluze umožňuje 10krokové proporcionální ovládání hydraulického průtoku pomocí joysticku s rolovacím kolečkem.

Model DX35Z-7 s provozní hmotností 3 995 kg.
Model DX35Z-7 s provozní hmotností 3 995 kg.

U všech mini rypadel nové generace zajišťují nově navržená litá protizávaží vynikající rovnováhu stroje a stabilitu při práci. U modelů DX27Z-7 a DX35Z-7 je v obou případech volitelně k dispozici dlouhé rameno s přídavným protizávažím o hmotnosti 60 kg a 100 kg. U modelu DX55R-7 je volitelně k dispozici dodatečné 200kg přišroubované protizávaží.

Kromě toho, že nová mini rypadla poskytují nejlepší výkon, všestrannost, odolnost a snadnou údržbu ve svých třídách, mají také novou větší a prostornější kabinu, která umožňuje vynikající komfort obsluhy a ovladatelnost.

Technické parametry nové generace mini rypadel Doosan.
Technické parametry nové generace mini rypadel Doosan.

Nová vysoce komfortní kabina

Nová mini rypadla jsou vybavená řadou inovativních funkcí. Nikde to není patrnější, než v nové vysoce komfortní kabině, která má celoprosklené vstupní dveře pro zajištění maximálního výhledu obsluhy na tuto stranu stroje zevnitř kabiny. LED pracovní světla s vysokou svítivostí na kabině dále zlepšují výhled a volitelně jsou k dispozici také další přídavná LED světla.

Vylepšený systém vytápění/HVAC je nejlepší na trhu, přičemž má více výdechů ventilace pro přímé ohřívání a chlazení vzduchu, včetně umístění na předním a zadním sloupku pro zvýšení celkového výkonu systému. Rovněž se používají výdechy ventilace pro zajištění přímého a dostatečného proudění vzduchu pro obsluhu a je možné i jejich ruční nastavení.

Systém HVAC a zvuk DAB lze ovládat prostřednictvím 8palcové dotykové obrazovky a obraz z volitelné zadní kamery je možné zobrazit na 5,7palcové i 8palcové obrazovce. Na monitorech je také zobrazeno nastavení průtoku, který lze ovládat v 10 krocích joystickem s rolovacím kolečkem.

Mezi klíčové vlastnosti nové kabiny patří:

  • Vylepšený systém vytápění/HVAC (klimatizace je volitelná u modelů DX27Z-7 a DX35Z-7).
  • Zvuk DAB.
  • 8palcová dotyková obrazovka u modelů DX50Z-7/DX55R-7.
  • 5,7palcová obrazovka u modelů DX27Z-7 a DX35Z-7.
  • Mechanicky odpružené látkové sedadlo s vyhříváním u modelů DX27Z-7/DX35Z-7.
  • Vzduchově odpružené sedadlo s vyhříváním u modelů DX50Z-7/DX55R-7.
  • Joystick s rolovacím kolečkem.
  • Pomocná regulace průtoku (10 kroků).
  • Držák nápojů, USB nabíječka a 12V zásuvka.
  • Sklopné pedály.
  • Nová dozerová radlice a páka.

Nová dozerová radlice a páka dozeru

Nová mini rypadla obsahují novou dozerovou radlici, která v porovnání s jinými stroji na trhu umožňuje při práci s radlicí větší výšku zdvihu i hloubku hloubení. Stroje mají také novou ovládací páku dozerové radlice.

Pomocí páky může obsluha volit mezi nízkou a vysokou rychlostí hydrauliky srovnávací radlice. Pomocí tlačítka pro volbu pojezdu lze také volit rychlost pojezdu. Když se tlak hydraulického oleje zvýší v důsledku stoupání do svahu při jízdě v režimu vysoké rychlosti, ventil automatického řazení rychlosti pojezdu automaticky resetuje rychlost pojezdu na nízkou, aby se zvýšil jízdní komfort obsluhy a snížilo se namáhání stroje.

U modelů DX50Z-7 a DX55R-7 je k dispozici také nová funkce plovoucí radlice – zatlačením páky zcela dopředu dojde k její aretaci a dozerová radlice zůstane v „plovoucí” poloze. U modelů DX50Z-7 a DX55R-7 si zákazníci mohou vybrat také volitelnou funkci Uzamknutí radlice, která zabraňuje prokluzování. Pokud je na stroji nainstalován volitelný pojistný ventil radlice, plovoucí funkce nebude fungovat, když je páka v aretované poloze.

U všech čtyř nových mini rypadel je úhel otáčení výložníku a poloměr otáčení lepší nebo stejný jako u jiných strojů v této třídě. Výhled a pracovní schopnosti jsou vylepšeny díky větší vzdálenosti vysunutí lžíce za pásy. Umístění válce otáčení výložníku na levou stranu kabiny umožňuje obsluze pracovat přímo proti zdem a jiným konstrukcím na pravé straně stroje. Palivová nádrž a válec otáčení výložníku byly umístěny na základnu kabiny, přičemž MCV je nyní na pravé straně stroje, což zlepšuje viditelnost při údržbě a práci na MCV.

Telematika DoosanCONNECT

Dalším důležitým prvkem nové řady mini rypadel Doosan je standardní instalace nejnovější verze 3.0 systému DoosanCONNECT, který u rypadel poskytuje systém správy telematiky díky shromažďování dat ze snímačů na strojích. Mini rypadla DX27Z-7 a DX35Z-7 jsou nyní nejmenšími stroji v sortimentu Doosan s úspěšným systémem DoosanCONNECT.

Pro více informací o stavebních strojích Doosan navštivte stránku www.doosanequipment.eu nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.

 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek