Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Splnění normy i očekávání. Nové kolové rypadlo DX57W-7 Doosan

Zveřejněno: 19. 3. 2021

Společnost DOOSAN uvedla na trh nové 5tunové kolové rypadlo DX57W-7, které nejenom splňuje emisní normy Stage V při naprostém zachování všech skvělých vlastností jeho předchůdce, ale nabízí také několik novinek, které potěší.

Vynikající stabilita a zvedací kapacita modelu DX57W-7 umožňuje použití rypadla pro aplikace, jako je nakládka a vykládka nákladních vozidel či přesun potrubí a materiálů.

Mezi novinky patří například motor, jenž přináší obsluze větší komfort, pohodlí a konektivitu, a to při současném zachování optimálního výkonu, životnosti a palivové účinnosti, nebo to, že rypadlo již ve standardní výbavě disponuje nejnovějším systémem DoosanCONNECT pro správu telematiky.

Další vylepšení

K dalším standardním prvkům patří stereofonní systém integrovaný v přístrojové desce (s funkcí streamování přes Bluetooth), spolu s USB nabíječkou v kabině. V rámci volitelného příslušenství najdeme novou všesměrovou kameru zajišťující 360° výhled kolem stroje a ultrazvukovou detekci překážek pro zvýšení bezpečnosti při provozu.

V kabině se výrobce opět postaral také o vylepšení komfortu a pohodlí. Volant lze nastavit tak, aby vyhovoval obsluze. Jeho polohu, sedák či konzoli je možné nastavit nezávisle na sobě. Opěradlo sedadla a bederní opěrka disponují nastavením, jaké najdete v luxusních vozech. Vyhřívání sedadla je samozřejmostí.

Volitelně je k dispozici konfigurace se zdvojenými pneumatikami.

Široký rozsah použití

Kromě běžných prací v oblasti hloubení výkopů a zemních prací umožňuje vynikající stabilita a zvedací kapacita modelu DX57W-7 použití rypadla pro aplikace, jako je nakládka a vykládka nákladních vozidel či přesun potrubí a materiálů. Pro maximální bezpečnost při všech činnostech zahrnujících zvedací práce je nový model vybaven zařízením pro výstrahu při přetížení a bezpečnostními ventily v hydraulických systémech výložníku a dozerové radlice.

Podvozek se skládá z pevného, svařovaného rámu, který zajišťuje vynikající odolnost. Díky trasám hydraulických vedení, ochraně převodovky a nápravám pro vysoké zatížení je podvozek ideální pro aplikace s využitím kolových rypadel.

Pár nejdůležitějších čísel na závěr

Nový model kolového rypadla DX57W-7 pohání motor Doosan D24 Stage V s výkonem 42,5 kW (57 k). Provozní hmotnost tohoto modelu je 5,88 tuny (včetně pneumatik a lžíce o objemu 0,175 m³) a maximální rychlost 30 km/h.

Autor: Pavel Svoboda
Foto: Doosan
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek