Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Den s komunální a manipulační technikou v Auto SAS

Zveřejněno: 7. 7. 2022

Přijali jsme pozvánku na předváděcí akci východočeské společnosti Auto SAS s.r.o., která se uskutečnila ve dnech 25. až 26. května v areálu firmy v Solnici. A protože je tato východočeská firma prodejcem komunální a manipulační techniky, byla právě tato technika hlavním lákadlem. Mimochodem podobné představení zde pro své zákazníky pořádají pravidelně, obvykle dokonce dvakrát ročně (na jaře a na podzim).

Komunální vozidla do 3,5 tuny, zastoupená značkami Isuzu a tradiční značkou Multicar.

Dvě hlavní značky – Isuzu a Multicar – byly na akci zastoupeny hned několika modely s různými nástavbami. Společnost prodává užitkové vozy s celkovou hmotností do 3,5 tuny, přičemž cílí na města, obce nebo společnosti, zabývající se správou areálu, údržbou zeleně či odpadovým hospodářstvím.

Co se týče nástaveb, Auto SAS spolupracuje s několika regionálními dodavateli, například se společností SIMED ze Dvora Králové. Každé vozidlo lze upravit dle požadavku zákazníka a přizpůsobit účelu, pro který ho chce zákazník použít. Příkladem jsou zvýšené snímatelné bočnice u ISUZU M21 s hydraulickou rukou, nebo vozidlo Multicar s demontovatelným skrápěcím systémem vlastní konstrukce. Jednoduché skrápění, poháněné samostatným motorem Honda, vzniklo v dílnách Auto SAS jako alternativa k dražším a složitějším skrápěcím vestavbám. Osvědčilo se na trhu a je po něm velká poptávka.

Užitková vozidla Multicar patří ke stálicím v řadě garáží měst a obcí. Současně vyráběná modelová řada má s původní legendární „multikárou” už pramálo společného – snad jen rozměry podvozku a koncepce zůstaly stejné. Uvnitř najdeme moderní motory FPT s výkonem 110 kW, v kabině pak komponenty z nákladních vozidel IVECO. Současné multikáry umí v pohodě uhánět i 90 km/h a některé modely zvládnou i přes 120 km/h, takže v žádném případě už nejde o nějaké notorické „brzdiče” provozu. Jejich výhodou je jednoduchost a univerzálnost (počet možných vestaveb je téměř nekonečná).

Údržba silnic a chodníků v podání HAKO

Vozidla Multicar jsou, mimo jiné, nejdéle vyráběnou značkou z oblasti bývalého východního Německa. V současnosti spadá tato značka pod německého výrobce komunální techniky HAKO, která je rovněž zastoupena v nabídce firmy Auto SAS. Vystavená komunální technika HAKO zahrnovala sypače a vozidla pro čištění chodníků a silnic. Technika HAKO překvapila precizním zpracováním „Made in Germany” a také možnostmi rozšíření pro různé účely.

Zametací stroj Hako Citymaster 1650 vybavený mechanicky stavitelnými kartáči z produkce firmy SIMED.
Zametací stroj Hako Citymaster 1650 vybavený mechanicky stavitelnými kartáči z produkce firmy SIMED.

Na komunálních vozidlech nás zaujaly hrubé kartáče pro čištění chodníků od plevele. Tyto kartáče byly vyrobeny dle speciálního požadavku v dílnách subdodavatele, již zmíněné společnosti SIMED. Kartáče jsou dostupné ve dvou provedeních – buď mechanicky seřiditelné, nebo v provedení s dálkovým seřizováním z kabiny. Jedná se o stále častěji poptávané příslušenství, protože města a obce jsou dnes tlačena k tomu, aby při hubení plevele eliminovaly chemické prostředky a upřednostňovaly mechanické odstranění.

Koutek pro majitele stavebních strojů

Jednou z posledních novinek v solnické firmě je spuštění e-shopu s náhradními a údržbovými díly ke stavebním strojům. Na doméně www.bagrparts.cz najdou zákazníci stovky dílů, zejména pro mini a midi-bagry a pro manipulátory.

Část prostor byla věnována prezentaci e-shopu s díly ke stavebním strojům.
Část prostor byla věnována prezentaci e-shopu s díly ke stavebním strojům.

Nabídka pokrývá známé značky na trhu (Cat, JCB, Volvo, Yanmar, Kubota Bobcat, Takeuchi aj.), přičemž v sortimentu jsou všechny možné filtry, dále hadice, klínové řemeny, palivová, vodní nebo hydraulická čerpadla, motorové díly, podvozkové díly (pásy, napínáky, vodicí kola aj.), ale i kabinové díly, čelní skla, sedačky a drobný spotřební materiál. Výčet položek eshopu si návštěvníci mohli prohlédnout na speciálně naaranžovaném pultu a případně navázat spolupráci přímo s obchodními zástupci, kteří působí v jejich regionu.

Více informací o společnosti Auto SAS na webu www.autosas.cz.

Autor: Jan Rybář
Foto: Jan Rybář

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek