Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Venkovní veletrh demopark 2023 poutá veliký zájem mezi vystavovateli

Zveřejněno: 13. 2. 2023

Již nyní můžeme oznámit, že letos, konkrétně od 18. do 20. června, se opět rozjede demopark v durynském Eisenachu. Organizátoři této největší venkovní výstavy ve svém odvětví v Evropě počítají, že se na veletrhu představí nejen všechny známé značky a řada inovací, ale přijede mnoho návštěvníků.

Návštěvníci veletrhu Demopark si budou moci stroje osahat a vyzkoušet přímo na místě.

Inovativní stroje, zařízení a digitální řešení pro praktické využití v zahradnictví a krajinářství, pro komunální aplikace, údržbu sportovišť a golfových hřišť – všechny již čekají, aby se mohly ukázat, z čeho jsou vyrobeny a představit na živo, co dokáží.

demopark určuje inovační cykly

Zájem vystavovatelů je již nyní extrémně vysoký. Dobrých 85 procent plochy je zarezervováno,” říká ředitel veletrhu demoparku Dr. Tobias Ehrhard. Není se čemu divit. Po předloňské přestávce související s pandemií má průmysl v zásobě řadu zajímavých vrcholů. „Výrobci již léta přizpůsobují své inovační cykly demoparku. Naše medaile za novinky jsou považovány za důležité ukazatele trendu a pokroku. Tím spíše v prostředí, které prochází rychlými změnami v důsledku digitalizace a elektrifikace,” zdůrazňuje Ehrhard.

Otevřená plocha pod širým nebem plná událostí

Neméně podstatným argumentem ve prospěch atraktivity veletrhu demopark je skutečnost, že náklady pro vystavovatele jsou oproti krytým výstavám nižší. „Očekáváme, že návštěvníků bude skutečně hodně, neboť si budou moci stroje osahat a vyzkoušet přímo na místě. A budou z řad profesionálů, komunálních činitelů, greenkeeperů,” vysvětluje ředitel veletrhu. Zkrátka žádná jiná průmyslová výstava nenabízí příležitost vyzkoušet si nejnovější technologie v reálných podmínkách. „Svým jedinečným charakterem událostí je demopark již dlouho mnohem více než jen oborovým veletrhem. Je to místo pro setkání, festival, dialog a platforma zážitků v jednom,” zdůrazňuje Ehrhard.

Demopark se uskuteční od 18. do 20. června 2023.
Demopark se uskuteční od 18. do 20. června 2023.

Zaměření na automatizaci a digitální sítě

Pořadatel počítá, že automatizace a digitalizace v kontextu udržitelnosti bude patřit mezi centrální technologické tahouny. Již nyní není důraz kladen na jednotlivé stroje samotné, ale na celkový proces. Koncepty „chytrého zahradničení” a „chytrého města” jsou podle něj dlouho na vzestupu. „Vzpomeňte si například na GPS řízené zapínání trysek na zimních servisních sypačích, digitální rozhraní pro podávání telemetrických dat nebo multifunkční dotykové displeje, které znatelně zjednodušují zpracování dat,” říká Ehrhard.

Prakticky orientované technické prezentace

Nedílnou součástí demoparku je rovněž atraktivní technický program zaměřený na praxi. „Naše technické prezentace a diskuse, například v rámci Obecního dne, budou obsahovat návody a aplikační znalosti z praxe ve větším měřítku než dosud,” říká Tobias Ehrhard. Počítá se pro představu s těmito tématy: Vyplatí se přizpůsobená digitální řešení obcím? Jak by měla být sestavena výkonná flotila zítřka? A co mohou asistenční systémy udělat, aby získaly zaměstnance pro nové chytré procesy? „To vše je součástí naší velké červnové programové ofenzívy. A teď vám mohu slíbit toto: Máme připravenu řadu překvapení, takže i ta nejdelší cesta do Eisenachu bude stát za to,” shrnuje Tobias Ehrhard.

Momentka z minulé výstavy Demopark.
Momentka z minulé výstavy Demopark.

Uvažujete na veletrhu vystavovat?

Zajistěte si poslední metry čtvereční online hned teď. Stáhnout si můžete registrační formuláře vystavovatelů na www.demopark.de, ale už dnes musíte počítat s tím, že se můžete dostat na čekací listinu.

Info pro návštěvníky

Sledujte demopark na Facebooku a LinkedIn: demopark.eisenach.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková1)
Foto: Helena Hejhálková

1) Čerpáno z tiskové zprávy.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek