Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Prestižní výrobci speciálního příslušenství OilQuick a MotoCut vstupují na český trh

Zveřejněno: 1. 6. 2022

Společnost DEMTEC service s.r.o. rozšířila své portfolio o specializované příslušenství ke stavebním strojům světově uznávaných značek OilQuick a MotoCut. Výrobce OilQuick se zaměřuje především na automatické rychloupínače nářadí; společnost MotoCut nabízí vysoce výkonné řezače pilotů s GPS naváděním. Ke všem produktům bude firma DEMTEC service poskytovat rovněž servis, dodávky náhradních dílů a odborné poradenství.

Švédské plně automatické rychloupínače OilQuick patří svou konstrukcí ke světové špičce.

Pilířem výrobního portfolia švédské firmy OilQuick jsou pokročilé plně automatické rychloupínače pracovního nářadí, které jsou nabízeny ve čtyřech základních řadách pro stroje v tonáži od 1 do 120 tun. Pro pásová a kolová rýpadla je určena řada OQ, pro nakladače OQL. Řada OQC je pro komunální a OQT pro manipulační techniku. Rychloupínače OilQuick umožňují vyměnit příslušenství během pouhých pár vteřin a to stisknutím tlačítka v kabině. Strojník tak může velmi rychle upravovat konfiguraci svého stroje, aniž by musel kvůli každé výměně nářadí vystupovat z kabiny. Produkty OilQucik jsou patentovány na nejvýznamnějších světových trzích (USA, Japonsko, Evropa), podíl exportu firmy převyšuje 80 %.

Plně automatické rychloupínače

S rychloupínači OilQuick lze pracovat se širokou škálou příslušenství. Kromě klasických lžic a lopat je možné ke stroji upevnit také hydraulická kladiva, třídicí a drticí lopaty, nůžky na ocel, hydraulické magnety, kompaktory nebo tiltrotátory. Výrobce garantuje kompatibilitu s příslušenstvím všech světových značek; pro danou specifikaci a účel stroje je potřeba odladit parametry v řídicí jednotce. Pokročilost systému OilQuick spočívá v tom, že k uzamčení rychlospojek k nosiči nářadí dochází automaticky v jednom plynulém kroku spolu s připojením a uzamčením hydraulických hadic a s aktivací hydraulického systému. Toto řešení eliminuje riziko úniku hydraulického oleje a rovněž nedochází k nepříjemnému znečištění hydraulických hadic a rychlospojek vlivem nesprávné manipulace.

Obsluha rychloupínače OilQuick je uživatelsky přívětivá. Vše se ovládá pomocí speciálního ovladače s několika tlačítky. Pokročilý ovládací systém OQ LockSupport (OQLS) přispívá k maximální bezpečnosti při výměně příslušenství. Moderní elektronika včetně několika senzorů dává strojníkovi v každém okamžiku jistotu správného upevnění nářadí. Z hledisky efektivity provozovatele je zajímavá rovněž funkce zaznamenávání jednotlivých operací do paměti (OQLS je schopné chronologicky zobrazit 32 předcházejících úkonu).

Kromě automatických rychloupínačů jsou v nabídce společnosti OilQuick také tiltrotátory s otočnou konstrukcí, osvědčenými rychlospojkami a vlastním řídicím systémem OQLS. Stálicí v sortimentu je dále patentovaná univerzální lžíce Grab John, která je v zadní části vybavena masivními kleštěmi pro uchopení kabelů, potrubí a dalšího materiálu. Grab John je skutečně univerzálním pracovním nástrojem s mnohostranným využitím a je jedním z bestsellerů výrobce (po celém světě jsou prodány vyšší tisíce kusů).

Řezačky pilotů z Finska

Druhou novinkou v sortimentu společnosti DEMTEC service jsou produkty finského výrobce MotoCut. Ten se od roku 2014 specializuje na automatické hydraulické a plazmové řezačky pilotů, které najdou uplatnění v inženýrském stavitelství. Výrobní program zahrnuje řezačky betonových pilotů (řada Q), řezačky ocelových pilotů (řada P), tiltrotátory (MotoTilt-Series) a příslušenství. Jako první výrobce na světě přišel MotoCut s mobilní plazmovou řezačkou pro rýpadlo, určenou pro řezání trubkových ocelových pilotů a trubek.

Řezačky MotoCut zvyšují produktivitu i bezpečnost při demontáži pilotů.
Řezačky MotoCut zvyšují produktivitu i bezpečnost při demontáži pilotů.

Řezačky MotoCut jsou konstruovány pro tři základní způsoby práce – metodou „Cut and Brake” se pilot v horní části uchopí, nařízne a zlomí, přičemž horní část pilotu zůstává pevně uchopena řezačkou a může být bezpečně přesunuta na požadované místo. Druhým způsobem je tzv. plnoplošné řezání (Full Cut), kdy dojde k přeříznutí pilotu v celé jeho šířce. Třetím typem je již zmíněné plazmové řezání. Řezačky pilotů (série Q a P) jsou dodávány v šesti rozměrech (pro piloty od šířky 180 až po 500 mm).

Nespornou výhodou řezaček MotoCut je jejich bezpečnost. Při demontáži pilotů není potřeba vytyčovat ochranná pásma, neboť pilot zůstává po celou dobu demolice pevně uchopen a po odříznutí je možné jej bezpečně položit na požadované místo. Řezání pilotů pomocí řezaček MotoCut je rychlejší a navíc plně v režii jednoho stroje s jednou obsluhou, což se provozovateli samozřejmě pozitivně projeví v ušetřených nákladech. Při využití řezaček navíc není zapotřebí žádné dodatečné řezaní pomocí autogenu, takže nevznikají nebezpečné výpary. „Jedná se o jednu z nejvyspělejších technologií pro demolici pilotů,” říká o novince jednatel společnosti DEMTEC service, Andrej Fučík. „Má to spoustu moderních prvků, jako je navádění do řezu pomocí GPS, takže jste schopni řezat opravdu velmi přesně. Potenciál této novinky vidím například při bourání velkých hal, jako například v Ostravě-Vítkovicích, kde se naplno ukáže vysoká produktivita tohoto příslušenství,” dodává Andrej Fučík.

Z doplňkového příslušenství k řezačkám MotoCut stojí za zmínku tovární otočná a naklápěcí hlava (tiltrotátor), již zmíněný senzor pro navádění do řezu, funkce laserového vyrovnávání řezu, vysokokapacitní nádrž na vodu, přídavný chladicí systém (na bázi vody) pro práci v chladném období a také široký sortiment řezacích kotoučů (na beton / ocel).

Řezačka MotoCut nasazená při demolici pilotů pod vodou.
Řezačka MotoCut nasazená při demolici pilotů pod vodou.

O společnosti DEMTEC service s.r.o.

Za vznikem DEMTEC service s.r.o. stojí pět bývalých dlouholetých zaměstnanců společnosti Epiroc, kteří se v roce 2019 rozhodli pokračovat v kvalitním a profesionálním servisu demoliční techniky. Hlavní činností firmy jsou opravy a prodej hydraulického příslušenství: bouracích kladiv, demoličních nůžek, vydrcovacích nůžek, skalních fréz, sortýrovacích drapáků nebo drticích lopat. Společnost je autorizovaným prodejcem hydraulického příslušenství značky Epiroc (dříve Atlas Copco a Krupp), v moderní hale v Blešně nedaleko Hradce Králové také provádí veškerý servis tohoto příslušenství včetně náročných repasí. V roce 2020 se firma DEMTEC Service stala oficiálním dealerem strojů Yanmar v regionu východních Čech a Vysočiny. Kromě prodeje nových a použitých strojů poskytuje také záruční a pozáruční servis včetně prodeje náhradních dílů. V nabídce najdeme dále rychloupínače VTN, frézy a vrtáky značky Kemroc a demoliční roboty Husqvarna.

 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek