Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.5. – svátek slaví Zbyšek

Pásová rýpadla CASE na výhodné splátky, s rozšířeným servisem a telematikou zdarma

Zveřejněno: 10. 5. 2024

S atraktivní a výhodnou akcí na nákup skladových pásových rýpadel CASE řady E (CX210E, CX250E a CX300E ) v hmotnostní třídě 21–30 tun přichází v těchto dnech tuzemský dealer této značky, společnost AGROTEC servis s.r.o. Tyto špičkové stroje lze nyní pořídit na výhodné splátky s nízkým úrokem již od od 3,49 % p. a. a s rozšířeným paketem poprodejních služeb v ceně.

CASE CX300E na předváděcí akce v Hustopečích.

S cílem podpořit tuto špičkovou řadu rýpadel se společnost AGROTEC servis rozhodla nabídnout svým zákazníkům komplexní výhodný balíček. Kromě již zmíněného úroku, který patří v tomto segmentu strojů k nejnižším na trhu, získávají noví majitelé další výhody, jako je prodloužená záruka na 36 měsíců (nebo na 3 000 motohodin) a servis do 3 000 motohodin zdarma, a to včetně spotřebního materiálu (filtry), provozních kapalin (oleje) a práce servisních mechaniků. Zdarma po dobu tří let získává majitel nového stroje rovněž telematiku A-CONNECT, která umožňuje efektivní správu a údržbu stroje. Telematika umí nejen vzdálenou diagnostiku, ale samozřejmě shromažďuje všechny důležité provozní informace jako je vytížení stroje, dobu prostojů, průměrnou spotřebu paliva, nájezdy apod. Výhodná nabídka na skladová rýpadla trvá do vyprodání zásob a v případě zájmu doporučujeme kontaktovat některého z prodejců společnosti AGROTEC servis.

Přednosti rýpadel CASE řady E

Nová E-řada pásových rýpadel, konkrétně modely CX210E, CX250E a CX300E, nahrazuje původní D-řadu která byla uvedena v roce 2015. „Éčková“ rýpadla přinášejí řadu technických vylepšení pro ještě větší spolehlivost, ovladatelnost a efektivitu. Základem je osvědčený hydraulický systém CASE (CIHS) japonské výroby s inteligentním řízením průtoku. Ve všech fázích pracovního cyklu má obsluha doslova pod palcem dostatek hydraulického výkonu a může tak provádět práci rychleji, plynuleji a s větší silou. Samozřejmostí jsou funkce jako je nastavování průtoku dle typu příslušenství, nebo funkce pro jednorázové navýšení výkonu. Uživatelé oceňují skvělou vyváženost hydrauliky, její přesnost a obecně také velmi nízké provozní náklady.

Rýpadla CASE řady E se vyznačují výkonnou hydraulikou, dosahem a velkou rypnou silou.
Rýpadla CASE řady E se vyznačují výkonnou hydraulikou, dosahem a velkou rypnou silou.

Skvělou ovladatelnost zaručuje čtveřice pracovních módů (v závislosti na aplikaci strojník přepíná mezi Super Power, Power, Eco, Lifting), novinkou je 10 přednastavených módů pro nastavení otáček motoru nezávisle na zvoleném pracovním režimu. Uživatel si nově může také nastavit vyvážení průtoku hydraulického oleje pro ovládání násady, výložníku a otoče. Všechny tyto funkce přispívají k maximální efektivitě při práci. Jakmile si strojník osvojí tyto intuitivní funkce, může bagr začít využívat skutečně naplno a nemusí mít strach o zvýšenou spotřebu paliva. K tomu napomáhá i vylepšený ECO mód. Při jeho aktivaci si elektronika nezávisle diriguje ovládání motoru a čerpadla, přičemž k maximalizaci točivého momentu dochází jen v nejnutnějších případech.

Dalšími novinkami oproti D-řadě je nový šestiválcový motor FPT s vysoce účinným systémem SCR-2, mimochodem držitelem celkem 13 patentů! Motor, splňující emisní normu Stage V, se obejde bez EGR ventilu, je mimořádně palivově účinný a dokáže spalovat i alternativní paliva včetně HVO.

Kabina s novými prvky

Celé řady změn doznala také kabina nových rýpadel. Výrobce posílil konektivitu stroje, protože to je jednoznačně budoucnost stavební techniky. Obsluha má k dispozici vylepšený telematický modul s obousměrnou komunikací (CASE SiteConnect) se spoustou uživatelských funkcí (interaktivní údržba, vzdálená podpora apod.). Ve standardní výbavě nalezneme kompletní předpřípravu pro telematické řešení CASE (modem, kabeláž, anténa a předplatné aplikace SiteWatch na tři roky). Kabina jinak nabízí dostatek pohodlí a skvělý rozhled všemi směry. Přehledný 10" LCD dotykový monitor nabídne několik nových funkcí a nesmí chybět ani oblíbená programovatelná tlačítka (celkem jich je tu pět). Volitelně lze do kabiny pořídit ještě monitor „CASE Maximum View“, který slouží pro přenášení obrazu z 270stupňového kamerového systému. Strojník má v takovém případě dokonalý rozhled na všechny strany.

Přehledný 10palcový LCD dotykový displej nabízí několik nových funkcí.
Přehledný 10palcový LCD dotykový displej nabízí několik nových funkcí.

Vzduchem odpružené sedadlo a joysticky jsou nyní spojeny do jednoho modulu, který umožňuje jejich koordinovaný pohyb. V rámci integrace bylo sedadlo mírně posunuto dozadu a nyní poskytuje obsluze více prostoru pro nohy. Levá konzole je také posunutá výše, aby umožnila snadnější přístup do kabiny. Díky zámku sekundárního obvodu hydrauliky je zabráněno jakémukoli neúmyslnému stlačení pák nebo pedálů při přesunu nákladu, a to tak aby se předešlo nečekanému pohybu stoje, který by mohl způsobit nehodu. Přepracované opěrky nohou a pojezdové pedály umožňují pohodlnější a snadnější používání a snadnější přístup do kabiny. Pro zvýšení komfortu bylo upraveno rozmístění větracích otvorů kolem kabiny, aby bylo možné rychleji a komplexněji odmlžovat a vyhřívat kabinu. Pro řidiče, kteří si potrpí na čistotu a pořádek v kabině, je nyní silná pryžová podlahová rohož odnímatelná a skládá se ze dvou kusů pro jednoduché a snadné čištění.

Pohled do kabiny nového „éčkového“ rýpadla CASE. Uložení sedačky a její odpružení bylo zmodernizováno.
Pohled do kabiny nového „éčkového“ rýpadla CASE. Uložení sedačky a její odpružení bylo zmodernizováno.

Prvotřídní výbava pro tvrdou práci

Nový závěs Miller  GTX, je jedním z nejbezpečnějších svého druhu na trhu. Tento litý závěs vyhovující normě ISO13031 využívá technologii plynové pružiny, která zaručuje, že přídavné zařízení zůstane v bezpečné poloze i v nepravděpodobném případě selhání hydrauliky. Úzká vysokokapacitní lžíce o průměru 900 mm z nové řady těžkých lžic Miller má až o 25 % silnější ocelové pláty a dodatečné krytí proti opotřebení je součástí standardního provedení. Lžíce se tak vyznačuje vyšší pevností, spolehlivostí a delší životností.

Snadná údržba

Celou řadu novinek přichystal výrobce také v oblasti údržby stroje. Prodloužený byl interval pro výměnu motorového oleje, palivových a olejových filtrů (1 000 motohodin), stejně tak intervaly pro mazání pouzder násady a čepů výložníku. Zcela nový je bezúdržbový samočisticí SCR filtr s delší životností. Perfektně je vyřešený přístup k hydraulické nádrži a obecně ke všem důležitým servisním bodům. Pro účinnější chlazení lze rýpadlo dovybavit ventilátorem s funkcí reverzního chodu.

Závěrem

Středně těžká rýpadla CASE nové řady E jsou do detailu domyšlené stroje, s úspornými motory, chytrou japonskou hydraulikou a multifunkčním využitím. S využitím zmíněné speciální akce s nízkým úrokem a balíčky služeb v ceně lze předpokládat zvýšený zájem o tyto špičkové stavební stroje. Pro více informací o akci a strojích se informujte u svého obchodního zástupce. Obrátit se můžete též na Davida Řehůřka, tel.: +420 720 076 319, e-mail: rehurek@agrotecservis.cz.

Autor: Jan Rybář
Foto: AGROTEC servis
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek