Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Novinky v JH Stavební stroje: Rozšíření půjčovny a další minirýpadlo

Zveřejněno: 11. 6. 2021

Rodinná firma JH Stavební stroje z Bezděčína u Mladé Boleslavi připravila na letošní jaro hned několik novinek. Stávající sortiment, který se skládá hlavně z ručně vedené hutnicí techniky AMMANN a smykem řízených nakladačů Locust, doplnily diamantové řezné kotouče značky Cedima. V půjčovně nově nalezneme kladiva Makita a elektrocentrály Honda, přibylo též další minirýpadlo Yanmar.

U JH Stavební stroje si zákazník nově může vybrat z široké palety výrobků Cedima.

Kotouče Cedima, které jsou určeny převážně pro řezání asfaltu a betonu, jsou nabízeny v průměrech od 230 do 450 mm. Výrobce Cedima GmbH pochází z Německa a diamantové řezné nástroje nabízí už od roku 1984.

Více techniky v půjčovně

Rozšíření se dočkal také sortiment půjčovny. Z důvodu zvýšené poptávky po menší mechanizaci přibyla kladiva renomovaného výrobce Makita spolu s širokou nabídkou sekáčů. Bourací kladivo má provozní hmotnost 12,3 kg; kombinované pak 6,6 kg. Další novou položkou půjčovny jsou elektrocentrály s benzinovými motory Honda. K dispozici jsou v jednofázovém a třífázovém provedení o provozním výkonu 7kVA. Na značku Honda padla volba díky její skvělé spolehlivosti. Co se týče elektrocentrál, zájemci o zapůjčení mají na webu JH Stavební stroje přehledně uvedeno, jak správně takovou centrálu vybrat včetně seznamu jednotlivých spotřebičů a jejich příkonů. Na jednu nádrž vydrží tato elektrocentrála v chodu necelé tři hodiny.

Další minirýpadlo Yanmar

Stálicí v místní půjčovně jsou minirýpadla Yanmar. Díky rostoucímu zájmu zákazníků se proto rozhodli na začátku června pořídit další stroj – konkrétně dvoutunové minirýpadlo Yanmar SV 18. Jak potvrzuje jeden z majitelů firmy, Jiří Husák mladší, v této kategorii se jedná o bezkonkurečně nejvyhledávanější stroj. Je to ideální pomocník pro nejrůznější „domácí kopání” – má kompaktní rozměry, snadno se převáží (i díky roztahovacímu podvozku), má roztahovací radlici a v JH Stavební stroje vám k němu zapůjčí příslušenství, na které si vzpomenete. Samozřejmě tu zájemce i proškolí a poradí s výběrem.

Společnost JH Stavební stroje neustále vymýšlí něco nového. Na faceliftovaném webu www.husakjiri.com se dozvíte více v sekci „aktuality”.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek