Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Stroje Ammann v dobrých rukách. Firmu JH Stavební stroje žene dopředu konkurence

Zveřejněno: 21. 3. 2021

V loňském roce jsme vám představili společnost JH Stavební Stroje z Bezděčína u Mladé Boleslavi. Nyní se podrobněji zaměříme na hutnicí a vibrační techniku švýcarského výrobce Ammann, která patří v současnosti k pilířům nabídky společnosti.

Vibrační desky Ammann dokážou v mnoha případech zastat práci i za mnohem větší hutnicí stroje.

V rodinné firmě, kterou před 22 lety založil Jiří Husák starší, se v poslední době udála řada věcí. Jednou z největších je postupné předávání „velitelských otěží” Jiřímu Husákovi mladšímu, o kterém byla také řeč v minulém článku. V podnikatelských začátcích se společnost orientovala na prodej a servis smykem řízených nakladačů LOCUST a techniky UNC. Postupně se sortiment rozšiřoval a přidávaly se rovněž další činnosti (prodej náhradních dílů, půjčovna strojů). A také technika Ammann.

Výhody osvědčeného dealera

Dnes už patříme do té nejužší skupiny tuzemských dealerů značky Ammann, takže můžeme zákazníkům nabídnout zajímavé ceny, ale i rychlé dodání náhradních dílů,” říká o spolupráci s výrobcem Jiří Husák starší. Dobré kontakty do zahraničí (zejména na sklady v Německu) a napojení na širokou logistickou síť s náhradními a údržbovými díly znamená, že většinu dílů jsou tu schopni naskladnit do druhého dne. „V případě složitějších nebo málo dostupných dílů spolupracujeme i s ostatními partnery, takže náš zákazník od nás neuslyší, že něco nejde,” dodává k tomu s úsměvem Jiří Husák mladší. Co je však podstatné, společnost JH Stavební stroje se zaměřuje na celé výrobní portfolio Ammann v hmotnostní kategorii do 5 tun. Poslední novinkou je rozšíření působnosti v oblasti servisu a poprodejních služeb, kdy se firma stala lokálním servisním partnerem i pro větší silniční a asfaltovou techniku tohoto výrobce. U ručně vedené hutnicí techniky Ammann jsou nejprodávanějšími stálicemi vibrační pěchy a vibrační desky. Vybrat si může zákazník také z několika typů příkopových a ručně vedených válců. Vyšší hmotnostní kategorii zastupují tandemové válce (až do hmotnosti 5 tun) a asfaltové finišery.

U JH Stavební stroje umí poradit a pomoci i se silniční a asfaltovou technikou Ammann.
U JH Stavební stroje umí poradit a pomoci i se silniční a asfaltovou technikou Ammann.

Ammann na víkend na zkoušku

U ručně vedené techniky Ammann má zákazník ještě jednu nezanedbatelnou výhodu. Vybraný stroj si může u JH Stavební stroje zapůjčit a udělat si tak na něj vlastní názor. „Snažíme se, abychom v půjčovně měli aktuální modely od Ammannu,” komentuje filozofii firmy Jiří Husák mladší a dodává: „Často se nám stává, že si zákazník půjčí na víkend třeba vibrační desku nebo pěch a v pondělí nám volá, že už si ho buď rovnou nechá a z půjčovny ho vykoupí, nebo udělá objednávku na nový.

Služby bezděčínské půjčovny využívají nejčastěji stavební firmy a živnostníci na Mladoboleskavku, Kolínsku, Českolipsku, Mělnicku, ale i v Praze nebo v Libereckém kraji. Ve firmě JH stavební stroje si moc dobře uvědomují výhody synergického spojení pronájmu a prodeje, a proto v půjčovně nastavili slušné ceny a také celé spektrum dalších služeb. „Fungujeme v podstatě v režimu 24/7, to znamená, že nám zákazník volá klidně i v sobotu a pokud máme techniku na dvoře, pošleme mu ji na stavbu,” vysvětluje byznys model své rodinné firmy Jiří Husák. Sázka na vlastní dopravu a maximum doprovodných služeb se firmě JH stavební stroje vyplácí, protože reference od spokojených zákazníků pak samozřejmě prodávají dále. „Konkurence nás žene dopředu. Baví nás vymýšlet nové věci, třeba nové akce, protože výsledek v této branži pak pocítíte docela rychle,” glosuje nástupce zakladatele, Jiří Husák mladší.

V Bezděčíně u Mladé Boleslavi se o zákazníka postarají od A do Z. Mají dobré vztahy s dodavateli, půjčovnu, vlastní servis a dlouholeté zkušenosti.
V Bezděčíně u Mladé Boleslavi se o zákazníka postarají od A do Z. Mají dobré vztahy s dodavateli, půjčovnu, vlastní servis a dlouholeté zkušenosti.

Sázka na jistotu!

Mezi nejžádanější produkty od Ammannu patří vibrační desky a pěchy. Zákazníky si získávají především díky své geniálně jednoduché konstrukci a dobré ovladatelnosti. To ostatně potvrzuje i Jiří Husák: „Pracovat s vibračním pěchem od Ammannu je snadné a zvládne to každý.” Pěchy mají nízko položené těžiště a jsou perfektně vyvážené, proto se s nimi snadno pracuje i v hůře přístupných místech. Pro lepší komfort při ovládání jsou vybaveny antivibrační ochranou. Speciální silentbloky tlumí nárazy a minimalizují jejich přenášení do výškově stavitelného madla. „S vibračním pěchem můžete odpracovat celou směnu, aniž by vás z toho brněly ruce,” říká k tomu náš průvodce z JH Stavební stroje. Pěchy mají vyměnitelné hutnicí patky (na 4 šrouby), takže techniku si lze jednoduše přizpůsobit prováděné činnosti. V nabídce je několik tvarů a velikostí hutnicích patek včetně asymetrické hutnicí patky pro výkopové práce.

Použití vibračních desek Ammann

  • Hutnění ve stísněných prostorech,
  • zemní práce,
  • asfalt a dlažby,
  • lehké až střední záplatování,
  • výstavba potrubí a příkopů,
  • krajinářské a zahradnické úpravy.

Výborná stoupavost vibračních desek Ammann

V sortimentu vibračních desek Ammann může zákazník volit mezi technikou v hmotnostní kategorii od 54 až po 825 kg. V nabídce jsou jednosměrné vibrační desky (série APF), obousměrné vibrační desky (série APR) a plně hydrostatické obousměrné vibrační desky (série APH). Mezi obecné vlastnosti patří – podobně jako u pěchů – dobrá ovladatelnost, špičkové provozní vlastnosti (například snadné změny směru jízdy), antivibrační madlo, které lze snadno sklopit nebo demontovat při přepravě, dlouhá životnost a schopnost pracovat v příkrých svazích. „Některé obousměrné vibrační desky jsou schopny zvládat i svahy se sklonem až 35 %, což bývá pro konkurenci nedostižná meta,” vysvětluje Jiří Husák mladší. Uživatel může zvolit benzinový nebo dieselový pohon. Vibrace zajišťuje budicí jednotka (s 2 či 3 hřídeli), do které je skrze odstředivou spojku přenášen výkon motoru.

U hydrostatických vibračních desek (APH) je k dispozici celá škála pokročilých technických řešení. Pohon je u tohoto typu desky plně hydrostatický, bez klínového řemene. Hydraulické čerpadlo pohání excentrické hřídele, ovládá odstředivá závaží a umožňuje tak plynulou změnu směru. Firma Ammann vyvinula pro tyto desky tříhřídelový budicí systém (stroje se snadno ovládají a mají vyšší hutnicí výkon). Systém zajišťuje plynulost pohybu desky i na těžkých soudržných zeminách a napomáhá snadnému překonání příkrých svahů. Mimořádná je i schopnost stoupat na nasáklém zásypu.

Mezi vlastnosti vibračních desek Ammann patří dobrá ovladatelnost, špičkové provozní vlastnosti, dlouhá životnost a schopnost pracovat v příkrých svazích.
Mezi vlastnosti vibračních desek Ammann patří dobrá ovladatelnost, špičkové provozní vlastnosti, dlouhá životnost a schopnost pracovat v příkrých svazích.

Závěrem

Ke všem typům produktů Ammann poskytnou v JH Stavební stroje plnohodnotné školení a zaučení. Samozřejmostí je předvedení stroje, ukázka údržby nebo doporučení, jak ještě zvýšit životnost nebo výkon daného typu stroje. Jak už bylo zmíněno výše, vybranou techniku lze zapůjčit přímo v půjčovně JH a zkusit si ji v praxi na vlastní stavbě. Více informací vám rádi poskytnou na níže uvedených kontaktech.

Autor: Jan Rybář
Foto: Ammann, Jan Rybář

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek