Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

NorWit oficiálním prodejcem stavebních strojů Sunward v ČR

Zveřejněno: 21. 6. 2023

Společnost NorWit, s.r.o., zabývající se prodejem, servisem a pronájmem stavební mechanizace, podepsala smlouvu o oficiálním zastoupení značky Sunward na českém trhu. Portfolio firmy se tak rozšíří o pásová rýpadla v hmotnostní kategorii od 1 do 36 tun, kompaktní a smykem řízené nakladače a teleskopické pásové jeřáby. Kromě prodeje nových strojů bude NorWit zajišťovat také komplexní servis včetně dodávek náhradních dílů a příslušenství. První mini a midi-rýpadla již byla přivezena na pobočky v Pískové Lhotě a Pustiměři a tři z nich už zamířily v těchto dnech k zákazníkům. Část strojů bude zařazena do půjčovny.

V oblasti malých a středních rýpadel má značka Sunward obrovský potenciál. Naznačují to i úspěchy značky na sousedním slovenském trhu.

Ryze česká společnost NorWit působí na tuzemském trhu již 28 let. Během té doby se vypracovala na pozici jedničky v prodeji ručně vedené hutnicí techniky (firma oficiálně zastupuje značku Bomag) a úspěchy slaví i se značkami jako je Messersi (mini-dumpery), LGMG (pracovní plošiny) nebo PRAMAC (osvětlovací technika, elektrocentrály). Dosud byly klasické stavební stroje v nabídce zastoupeny pouze okrajově (mini-rýpadla Airman), a firma se proto rozhlížela po vhodném partnerovi.

První jednání s výrobcem Sunward proběhla na loňském veletrhu Bauma v Mnichově, poté následovalo prověřování z obou stran, školení prodejců a techniků a dolaďování podmínek. „Jsem rád, že se nám povedlo tuto spolupráci dotáhnout do konce. Značka Sunward se dlouhodobě prosazuje i na tak náročných trzích jako je Německo nebo Velká Británie. Příslibem je pro mě také to, že na Slovensku patří Sunward co se týče množství prodaných strojů mezi úplnou špičku,” podotýká k nové spolupráci Pavel Rakušan, jednatel společnosti NorWit.

Kromě prodeje nových strojů Sunward bude NorWit zajišťovat také komplexní servis včetně dodávek náhradních dílů a příslušenství.
Kromě prodeje nových strojů Sunward bude NorWit zajišťovat také komplexní servis včetně dodávek náhradních dílů a příslušenství.

Přehled nabízených strojů

Stavební stroje Sunward nabízejí ve všech hmotnostních kategoriích skvělý poměr cena/výkon. Jsou certifikovány a optimalizovány pro evropský trh (včetně platných emisních směrnic Stage EU V) a osazeny komponenty od špičkových výrobců. Například motory pocházejí z dílen Yanmar a Cummins. V kategorii mini-rýpadel je v nabídce pro tuzemský trh 8 modelů, v hmotnostech od 1 do 3,85 tuny. Bestsellerem se může stát například model Sunward SWE 25UF, kompaktní 2,5tunové mini-rýpadlo s nulovým přesahem zádě. V této kategorii se jedná o nejlépe prodávaný model výrobce v Evropě. Jeho ideální velikost spolu s robustní konstrukcí ho předurčuje pro širokou škálu stavebních činností – od výkopových prací, přes terénní úpravy až po stavbu základových desek. Velký potenciál budou mít také tři zástupci kompaktních midi-rýpadel od 5,7 do 9,3 tuny.

Středně těžká rýpadla (15,6–21,8 tuny) NorWitu otevírají cestu do dalších oborů a k firmám, jako jsou recyklační dvory, překladiště nebo demoliční projekty. Ze tří modelů této kategorie stojí za zmínku plně elektrické 22tunové rýpadlo. Jedná se o úplnou „bezemisní” novinku, speciálně vyrobenou pro evropský trh a nabitou nejnovějšími technologiemi. Na tomto modelu výrobce předvádí své současné technické možnosti a vysokou úroveň zpracování jednotlivých komponentů (elektromotor, kabina, hydraulika). Vrcholným typem výrobce je těžké rýpadlo Sunward SWE365F s provozní hmotnostní 36 tun. Tento stroj disponuje mimořádnými parametry jako je dosah, vylamovací síla a nakládací výška. Uplatní se při těžbě, recyklacích, demolicích i na deponiích.

Samostatnou kapitolou jsou kompaktní a smykem řízené nakladače Sunward. V tomto segmentu nabízí NorWit čtyři základní modely. Jejich společným znakem je výborná průchodnost terénem, jednoduchá obsluha a údržba a kompaktní rozměry. Agilitu v jakémkoliv terénu zajišťují spolehlivé motory Kubota.

Ke všem strojům Sunward zajistí společnost NorWit kvalitní příslušenství od prověřených dodavatelů, od standardních lopat a lžic přes vysokoobjemové lopaty, ultra-pevné lopaty z Hardoxu, až po hydraulická bourací kladiva nebo zametací zařízení. Platí, že na základě specifických požadavků zákazníka je možné objednaný stroj osadit příslušenstvím přesně na míru.

Autor: Jan Rybář
Foto: Sunward
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek