Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Ptáme se na zkušenosti: Osvědčilo se spojenectví BOMAG a NorWit?

Zveřejněno: 2. 5. 2021

V jednom z článků tohoto vydání se věnujeme nejprodávanějším typům oblíbené hutnicí techniky BOMAG. Jak tyto stroje obstály v praxi? Co na ně a na související servis říkají zákazníci?

Každý stroj BOMAG je v NorWitu po dohodě možné si vyzkoušet.

Zkušenosti z provozu jsou častokrát mnohem více vypovídající, než technické údaje z katalogů. U stavební techniky to platí dvojnásob, a proto jsme oslovili několik firem, které si pořizují techniku BOMAG od společnosti NorWit, aby se s námi podělili o svůj názor.

U NorWitu to nekončí předáním stroje

Začněme u Ing. Jiřího Zdeňka, jednatele firmy MANABAU s.r.o. Tato společnost, působící v Praze a ve Středočeském kraji, se zabývá zejména výstavbou a rekonstrukcí inženýrských sítí, pozemních staveb a komunikací. Z desítek referencí stojí za zmínku například vybudování kanalizace a retenční nádrže pro nejvyšší bytový dům v Česku – 130 metrů vysokou rezidenci V TOWER na pražské Pankráci. Více informací a referencí na www.manabau.cz.

Ing. Jiří Zdeněk zhodnotil BOMAG, respektive spolupráci s tuzemským dealerem následovně: „Na NorWitu se mi líbí, že to nekončí předáním stroje. Mají dobře vymyšlený svoz techniky k servisu, jsou příjemní a vždy se snaží najít nějaké řešení výhodné pro všechny. Co se týče BOMAGU, tam je vidět, že výrobce u toho přemýšlel. Když k tomu přidáte tradiční německou spolehlivost, přináší to ovoce.

Stroje BOMAG jsou kvalitou zpracování a vývojem vepředu

Pro další referenci se přesuneme z Prahy do Brna. Konkrétně do firmy IMOS Brno, a.s., která zajišťuje formou generálního dodavatele širokou škálu služeb v oborech pozemního stavitelství, vodohospodářských a dopravních staveb. Působí po celé České republice a rovněž na Slovensku. Je držitelem mnoha ocenění. Například v roce 2019 dostala za rekonstrukci Janáčkova divadla v Brně 1. cenu v soutěži Stavba Jihomoravského kraje. Více na stránkách www.imosbrno.eu.

Za IMOS Brno odpovídal Jiří Kutil, dispečer technické obsluhy výroby: „NorWit si nás získal přístupem jejich servisu a ochotou opravit stroj v podstatě kdykoli. Současná spolupráce se neomezuje pouze na dodávky hutnicí techniky BOMAG, ale také na řezače spár, stolové pily nebo spotřební materiál pro řezání. Na strojích BOMAG je dobře vidět, jak je tento výrobce kvalitou zpracování a vývojem vepředu. Jsou sice o něco dražší, ale ve finále vám za ně každý stavbyvedoucí poděkuje.

Všechny novinky v produktech a službách představuje NorWit svým zákazníkům při každoročních Dnech otevřených dveří
Všechny novinky v produktech a službách představuje NorWit svým zákazníkům při každoročních Dnech otevřených dveří

Uživatelsky velmi jednoduchá technika

Třetí zastávka naší „BOMAG tour” míří do společnosti Stavitelství Řehoř, s.r.o. Tato rodinná společnost s dlouhou tradicí je zaměřena především na stavební práce v oboru inženýrských, vodohospodářských a pozemních staveb. Působí zejména v Praze a ve Středočeském regionu. Vedle dlouhého výčtu referencí v oboru vodohospodářských staveb se firma neváhá pustit i do méně tradičních prací. Jednou z nich byla například obnova Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Více na www.stavitelstvirehor.cz.

Krátkou recenzi nám poskytnul Ing. Petr Jangl, ředitel společnosti: „Nejdůležitější je pro mě servis a zpětná odezva. V NorWitu reagují rychle a když je potřeba, domluví i podporu u výrobce v Německu. Vedle svojí spolehlivosti a účinnosti je technika BOMAG uživatelsky velmi jednoduchá a po krátkém zaškolení se s ní naučí každý.

Hutnicí techniku BOMAG používáme ve firmě 20 let

Další z oslovených firem byla společnost CZO Morava s.r.o. z Valašska, která se zabývá převážně zemními pracemi, dopravními stavbami a výstavbou inženýrských sítí. Součástí jejích podnikatelských aktivit je také provozování nákladní autodopravy a půjčovna strojů a nářadí. Půjčit si tu lze od ručního elektrického nářadí, přes hutnicí techniku až po stavební techniku a příslušenství. Více informací na www.czomorava.cz.

Hutnicí techniku BOMAG používáme ve firmě 20 let a jsme s ní maximálně spokojeni. Jsou to nesmrtelné stroje, které si drží svou hodnotu, nejsou poruchové a vyžadují mnohem menší údržbu než třeba stroje jiných značek. Také se mi líbí, že jsou jednoduché. Většinu servisních prací zvládneme sami v našich dílnách, případně se obrátíme na techniky NorWit, kteří si stroj stáhnou k sobě a vždy si umí poradit. Jak ale říkám, většinou stačí běžná údržba,” vyjádřil se pro naše čtenáře jednatel firmy, Jaroslav Kubeša.

Nejprodávanější stroje BOMAG jsou v NorWitu na skladě hned k odběru. Velká výhoda zejména letos, kdy se jinak opožďují dodací lhůty prakticky na všechny typy výrobků.
Nejprodávanější stroje BOMAG jsou v NorWitu na skladě hned k odběru. Velká výhoda zejména letos, kdy se jinak opožďují dodací lhůty prakticky na všechny typy výrobků.

Konkurence je možná levnější, ale nám jde o kvalitu

Poslední zastávka směřuje do severních Čech. Také ve zdejší firmě ZIKUDA – vodohospodářské stavby s.r.o. používají hutnicí techniku BOMAG již dlouho, jak nám poreferoval Tomáš Lamač, vedoucí výroby: „S hutnicí technikou BOMAG děláme už přes 20 let. Je to srdcová záležitost. Konkurence je možná o něco levnější, ale nám jde hlavně o kvalitu. NorWit má navíc velmi dobrý servis a dostupnost náhradních dílů. V naší spolupráci jsme dospěli do fáze, že už ani jiného dodavatele nehledáme.

Aby byl výčet kompletní, dodejme, že stavební firma ZIKUDA je z Libereckého kraje, byla založena v roce 1992 a nyní se specializuje na výstavbu inženýrských sítí, především vodovodů a kanalizací. Během své existence realizovala stovky úspěšných zakázek pro státní správu i pro soukromé investory. Více na www.zikuda.cz.

Autor: Jan Rybář
Foto: Jan Rybář, NorWit

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek