Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Dodavatel techniky BOMAG do ČR slaví 25 let a rozšiřuje sortiment o mini-dumpry C&F

Zveřejněno: 17. 8. 2019

Výhradní dodavatel hutnicí techniky, ručně vedených strojů BOMAG v ČR, společnost NorWit s.r.o., slaví tento rok čtvrt století od svého vzniku. Pro zákazníky připravila zajímavé akce, spojené s prodejem strojů BOMAG. Za výhodnější cenu zde nyní pořídíte například vibrační pěch BT65, nebo vibrační desku BP 25/50. K dispozici je ale samozřejmě komplexní sortiment tohoto německého výrobce, tedy více než 40 typů strojů, použitelných v nejrůznějších aplikacích.

Příkopový válec BMP 8500 vám v NorWit rádi předvedou. Ovládání je kombinované, válec tak lze řídit na dálku bezdrátově, nebo kabelem, který slouží zároveň k nabíjení ovladače.

NorWit je v určitém ohledu vskutku jedinečný: služby jako pravidelné svozy techniky k servisu, akční nabídky, předváděčky, dny otevřených dveří a v neposlední řadě i předzásobení důležitými náhradními díly, aby zákazník nemusel při opravách čekat, to všechno můžete od této firmy očekávat. Své zákazníky obsluhují ze dvou poboček (Písková Lhota u Poděbrad a Pustiměř na Moravě) a nabízenou techniku je možné si bezplatně vyzkoušet. Kromě prodeje a servisu nabízejí v NorWitu také klasický pronájem, včetně dlouhodobých zápůjček.

S BOMAGem je hutnění radost...

Ve výrobě strojů pro zhutňování zemin a živic patří německý výrobce BOMAG k předním světovým výrobcům v oboru. V nabídce firmy NorWit najdeme komplexní portfolio strojů BOMAG; některé z nich si podrobněji představíme v článku.

Příkopový válec BMP 8500

Při pokládce inženýrských sítí nebo zakládání staveb – všude tam najde uplatnění výkonný příkopový válec BMP 8500. Hydrostaticky řízený válec má uprostřed bezúdržbový výkyvný kloub, což zajišťuje obratnost stroje i ve stísněných podmínkách. K dispozici je kombinované ovládání, stroj tak lze pohodlně řídit na dálku bezdrátově, nebo kabelem, který slouží zároveň k nabíjení ovladače. Při práci může obsluha volit mezi 2 pojezdovými rychlostmi a 2 amplitudami. Dle podmínek lze velmi jednoduše nastavit požadovanou šířku běhounů, válec je standardně vybaven rozšiřitelnými běhouny (610 / 850 mm). Pozornost věnují v BOMAG také bezpečnosti – hutnicí technika tohoto výrobce obecně splňuje ty nejpřísnější požadavky na bezpečnost a pohodlí obsluhy. U BMP 8500 tak najdeme například zesílenou kompozitní kapotu, odolnou proti nárazům, nebo systém automatického vypnutí při náklonu válce více než 45 °. K dalším pokročilým funkcím, které zákazníci pochvalují, patří například systém IVC (Inteligentní řízení vibrací), speciální ECOMODE pro úsporu paliva nebo tzv. ECONOMIZER, který lze pořídit v rámci doplňkové výbavy. Toto zařízení slouží k průběžnému měření míry zhutnění podkladu, přičemž kvalita zhutnění je indikována světelnými diodami v přední části stroje. Díky ECONOMIZERU je zhutnění rovnoměrné a navíc se zamezí i zbytečným přejezdům válce po již zhutněném povrchu. Co z toho vyplývá, je jasné: znamená to jednoznačnou úsporu nákladů!

Vibrační deska BPR 70/70 DE

Reverzní vibrační deska BPR 70/70 DE má široké využití, například při výstavbě cest a chodníků, k hutnění zásypových materiálů a výkopů, při vytváření odvodňovacích systémů nebo při různých terénních úpravách. Deska se vyznačuje velmi komfortním ovládáním, pojezd se ovládá jednoduše prstem pomocí speciálního tlačítka (tzv. „tipcontrol”). Stroj je vybaven elektrickým startérem a digitálním počitadlem motohodin. Samočisticí spodní deska, vyrobená ze speciální odolné slitiny, je standardně vybavena rozšířením pro snadné zvětšení pracovní šířky (550 mm / 700 mm). Jak navíc bývá u techniky BOMAG zvykem, deska má výborně vyřešený přístup k servisním bodům, vše je intuitivně rozmístěno tak, aby byla veškerá údržba „čistá”. Podobně jako u většího stroje BM8500 i zde je v rámci volitelné výbavy možné objednat ECONOMIZER.

S vibrační deskou BOMAG BPR 70/70 DE lze dosáhnout velké přesnosti při práci, a to hydraulickému ovládání. Spodní deska je zesílena speciální slitinou, odolnou proti otěru.
S vibrační deskou BOMAG BPR 70/70 DE lze dosáhnout velké přesnosti při práci, a to hydraulickému ovládání. Spodní deska je zesílena speciální slitinou, odolnou proti otěru.

Vibrační pěch BT 65

Tento pěch může být nasazován na výkopové práce, pokládku inženýrských sítí, při hutnění zásypových materiálů, nebo opravách živičných povrchů a komunikací. Díky kompaktním rozměrům se hodí do stísněných prostor, jako jsou například pažené výkopy. K dispozici je široká řada originálního příslušenství a tak si lze tento pěch postavit ve více než 20 konfiguracích! BT 65 se vyznačuje bohatou standardní výbavou – nechybí digitální počitadlo mth, otáčkoměr, indikátor pravidelné údržby, olejové čidlo nebo precizní ochrana motoru proti prachu pomocí dvojice vzduchových filtrů. Spolehlivý motor HONDA GXR120 s rychlým náběhem otáček dává stroji až nadimenzovanou výkonost. V rámci akční nabídky pro rok 2019, spojené s výročím firmy NorWit, lze do konce roku výhodně zakoupit BT 65 s celokovovou patkou s boční ochranou (má dvakrát vyšší životnost než standardní provedení). Volitelně lze pěch dovybavit praktickým kolovým podvozkem pro snadnější přepravu zařízení na staveništi.

Vibrační pěch BOMAG BT 65 má bohatou výbavu, dlouhou životnost a do konce roku jej v NorWit pořídíte ještě výhodněji!
Vibrační pěch BOMAG BT 65 má bohatou výbavu, dlouhou životnost a do konce roku jej v NorWit pořídíte ještě výhodněji!

Novinka na trhu: minidumpry C&F T85 a T150

Snaha rozšiřovat sortiment o další kvalitní stroje přivedla NorWit ke spolupráci s italským výrobcem víceúčelových dumperů C&F s více než 30letou tradicí výroby přídavných zařízení pro stavební stroje a zdvihací techniku. Řada minidumperů zahrnuje 6 modelů TRAKKER odstupňovaných podle užitečného zatížení od 450 do 1500 kg (modely T45-T150), ve více než 40 kombinacích výbavy a motorů. Robustní stroje s hydrostatickým pojezdem jsou poháněny benzínovými motory HONDA, nebo naftovými jednotkami Yanmar. Mezi jedinečná řešení patří například servohydraulické ovládání pojezdu jedním joystickem (od modelu T85), což zvyšuje přesnost a komfort řízení. Velkou péči věnoval výrobce také podvozkům, výkyvné pojezdové kladky a samostatně uložené rolny jsou zárukou vysoké stability v podstatě na jakémkoli povrchu. Vrcholem nabídky jsou multifunkční stroje TRAKKER T120-150 s rychloupínacím zařízením pro výměnu nástavby, zdvojenými výkyvnými kladkami pojezdu a hydraulickým napínáním pásu. Tyto robustní a výkonné stroje osloví zákazníky nenáročnou údržbou a propracovanými detaily, jako jsou například zakrytované hydraulické přípojky.

Pásový minidumper C&F T85 má užitečné zatížení 800 kg a objem korby 0,34 m3.
Pásový minidumper C&F T85 má užitečné zatížení 800 kg a objem korby 0,34 m3.

Minidumpery C&F mají velký potenciál najít své zájemce jak mezi stavebními firmami, tak v lesnictví, u zahrádkářů nebo půjčoven mechanizace. Všechny výhody minidamperů C&F vám prodejci NorWit rádi předvedou; dumpery už jsou naskladněné na půjčovně a po dohodě je možné si je bezplatně vyzkoušet.

Příležitost vyzkoušet si vybranou techniku, včetně nových minidumperů C&F, budete mít na akci Dny otevřených dveří 2019, která se uskuteční v Pískové Lhotě u Poděbrad (17. září) a v Pustiměři (19. září). Přijďte, jste srdečně zváni.

Autor: Jan Rybář
Foto: NorWit
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Neúnavný pracant Rokbak a první 50tunové rýpadlo LiuGong v Čechách

Zveřejněno 18.3. Sezonu předváděcích akcí pod širým nebem zpravidla na začátku roku zahajuje DEMO TOUR – velká předváděčka v lomu Kalcit v Brně Líšni, kterou společně se svými partnery pořádá prodejce stavebních strojů, společnost Austro Baumaschinen. Mezi letošními… celý příspěvek

Trimble úspěšně dokončil test plně autonomního zemního válce!

Zveřejněno 15.3. Společnost Trimble poprvé přímo na stavbě otestovala plně autonomní zemní válec, čímž učinila další důležitý krok k naplnění vize autonomní mobility. Standardní platforma Trimble Earthworks, určená i pro autonomní řízení instalovaná na zemním válci… celý příspěvek

Tatra ukázala vozidlo Force e-Drive poháněné vodíkovými palivovými články

Zveřejněno 13.3. V říjnu loňského roku měl v rámci konference H2 Fórum 2023 premiéru vůz na podvozku Tatra Force třetí generace s pohonným systémem využívajícím vodíkové palivové články. Vývoj vozidla probíhá v rámci pětičlenného konsorcia, vedeného společností ÚJV… celý příspěvek