Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nordberg HP Series: Nejznámější kuželové drtiče na světě

Zveřejněno: 2. 1. 2023

Původ kuželového drtiče řady HP lze sahá až do poloviny 80. let 20. století. Společnost Nordberg USA, předchůdce společnosti Metso, chtěla lépe porozumět tomu, jaké priority mají její zákazníci, pokud jde o procesy drcení. Optimalizací parametrů stroje, jako je posuv hlavy, úhel hlavy, nastavení drcení a počet otáček hlavy za minutu, přelomové drtiče HP nově definovaly výkonnost drcení a staly se průmyslovým standardem jako snadno přenosné drtiče pro aplikace při zpracování kameniva i pro těžební aplikace menšího rozsahu.

V oblasti výroby kameniva je řada HP dobře známá svým skvělým výkonem a vysokou kapacitou zpracování.

V současné době společnost ve svém výrobním a inženýrském závodě ve francouzském Mâconu pokračuje ve výzkumu způsobů další optimalizace řady HP. Jednoduše řečeno, kuželové drtiče řady HP díky novým technologiím a funkcím, osvědčené výkonnosti a spolehlivému výkonu i nadále pokračují v rychlém vývoji průmyslového standardu. Třicet let a pořád si vedou skvěle.

Nabídka, která se neodmítá

Kuželové drtiče Nordberg® HP Series™ jsou výjimečně přizpůsobivé, což z nich činí jedinečná zařízení pro rozličná průmyslová odvětví, která potřebují spolehlivý univerzální drtič. Tyto drtiče totiž mohou díky svému širokému rozsahu otáček fungovat jako sekundární, terciární či kvartérní aplikace drcení. Vše od hrubých až po velmi jemné aplikace, od kameniva až po důlní provozy – drtiče HP Series™ vám poskytnou vysoký výkon a zajistí bezpečnost po celou dobu provozu i údržby zařízení.

Řada kuželových drtičů Nordberg HP v čase.
Řada kuželových drtičů Nordberg HP v čase.

Drtiče Nordberg® HP Series™ pro kamenivo

V oblasti výroby kameniva je řada HP dobře známá svým skvělým výkonem a vysokou kapacitou zpracování. Náš široký sortiment v rámci řady HP vyhoví vašim aplikacím se specifickou velikostí a díky své přizpůsobivosti se může výborně hodit pro jakékoli stacionární, mobilní i přenosné aplikace, a to pro otevřené i uzavřené okruhy. Drtiče jsou vybaveny reaktivní ochranou stroje, již zajišťují dvojčinné hydraulické uvolňovací válce chránící drtič před přetížením.

Drtiče Nordberg® HP Series™ pro důlní průmysl

Tyto kuželové drtiče, které jsou ideální pro několik důlních aplikací, jsou obvykle nastaveny tak, aby byl dosažen maximální poměr zmenšení velikosti. Většinou se zaměřují na výrobu materiálu pro následný proces. Drtiče Nordberg® HP Series™ se běžně používají v sekundárních a terciárních aplikacích, ačkoli stejný model drtiče lze použít v různých fázích drcení. Díky účinnému rozložení síly v komoře, vynikající dynamice drcení a vysokému redukčnímu poměru byla očekávání mnoha zákazníků z důlního průmyslu předčena. Za zmínku stojí například srbský důl RTB Bor, kde výměna 2 starých drtičů za jeden kuželový drtič HP6 umožnila zákazníkovi snížit velikost veškerého vstupního materiálu do mlecího okruhu z původních 25 mm o 16 mm, díky čemuž společnost mohla vynaložit stejné náklady na elektrickou energii, ale rozemlít mnohem větší množství.

Automatizace drtičů IC poskytuje operátorovi okamžité informace o pracovním procesu.
Automatizace drtičů IC poskytuje operátorovi okamžité informace o pracovním procesu.

Dálkové ovládání s volitelnou automatizací

Automatizace drtičů IC poskytuje operátorovi okamžité informace o procesu a aplikace Metso Outotec Metrics zpřístupňuje klíčové ukazatele výkonnosti kdekoli a kdykoli. Automatické řízení rychlosti vstupního materiálu pomáhá udržovat optimální hladinu materiálu v drtiči, což vám pomůže vždy dosáhnout toho nejlepšího výkonu a tento výkon také udržet. Automatizace Metso Outotec IC pomáhá díky monitorování stavu mazání, teplot, otáček a dalších klíčových parametrů vašeho kuželového drtiče HP předcházet nákladným odstávkám. Tato automatizace drtiče je vynikající, když potřebujete sledovat a upravovat klíčové ukazatele výkonu.

Autor: Metso
Foto: Metso Outotec

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek