Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Úspěšná řada Metso Nordtrack se rozrostla o další dva produkty

Zveřejněno: 12. 6. 2021

Na základě zpětné vazby od zákazníků společnost Metso Outotec rozšířila řadu Nordtrack o dvojici mobilních zařízení – odrazový drtič Nordtrack I908S a hrubotřídič Nordtrack S2.5. Oblíbenou řadou Metso cílí na malé a středně velké společnosti nebo generální dodavatele hledající kombinaci produktivity, dostupnosti a spolehlivosti za atraktivní cenu.

Hrubotřídič Metso Outotec Nordtrack S2.5 na staveništi.

Řada Metso Nordtrack™, představená v roce 2019, po letošním rozšíření zahrnuje 21 strojů zkonstruovaných na základě požadavků uživatelů převážně z oblasti rychlého a flexibilního drcení na zakázku.

Kombinace produktivity, dostupnosti a spolehlivosti

Jsem velmi potěšena, že mohu říci, že řada Nordtrack byla našimi zákazníky velmi dobře přijata,” uvedla Vesa Tuloisela, která v rámci Metso Outotec vede segment Nordtrack. „Ukázalo se, že jde o flexibilní řešení splňující různé požadavky. Navzdory pandemii se Nordtrack prodává velmi dobře; ve skutečnosti jsme v některých oblastech překročili prodejní cíle. I přes to však pozorně nasloucháme zpětné vazbě od zákazníků a tyto dva nové produkty představují konkrétní výsledek těchto diskusí.

Portfolio mobilních strojů Metso Nordtrack vzniklo s cílem zvýšit produktivitu při nasazení ve službách. Díky standardizovanému provedení umožňujícímu rychlou dodávku ze skladu, systému plug-and-play uvedení do provozu a široké servisní síti je toto řešení ideální pro širokou škálu aplikací – od recyklací, demolic až po použití při zpracování písku a štěrku. Řada zahrnuje mobilní stroje včetně čelisťových a odrazových drtičů, třídičů a haldovacích pasů.

Nové produkty

Nordtrack I908S je mobilní odrazový drtič určený pro menší pracoviště. Stroj může být osazen širokou škálou kladiv a zastane množství činností – od recyklace asfaltu přes drcení betonu až po tradiční rozbíjení kamene.

Malý univerzální hrubotřídič Nordtrack S2.5 je díky kompaktní lehké konstrukci, dvojici sít a široké škále vstupních materiálů ideální pro dodavatele staveb požadujících časté stěhování zařízení nebo jednoduše jako třídič k pronájmu.

Metso Outotec

Nová globální korporace Metso Outotec vznikla 1. 7. 2020 spojením společností Metso a Outotec. Korporace patří k předním světovým dodavatelům udržitelných technologií, kompletních řešení a služeb v oblasti kameniva, zpracování minerálních surovin, rafinace kovů a odvětví recyklace. „Účinnějším využíváním vody a energie u našich zákazníků, zvyšováním jejich produktivity a snižováním zátěže na životní prostředí pomocí našich postupů a poznatků výroby jsme partneři pro pozitivní změnu. Metso Outotec se zavázalo přispět k omezování globálního oteplení o 1,5 °C, figurujeme na 8. místě seznamu 100 nejlépe udržitelných globálních společností roku 2021. V roce 2020 činil prodej 3,9 mld. EUR v 50 zemích světa a v korporaci nachází pracovní místo 15 400 zaměstnanců 90 národností. Máme 150 let zkušeností v oblasti zpracování minerálních surovin a kovů,” uvádí o sobě nově vzniklé uskupení.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek