Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Drticí lžice MB Crusher BF70.2 mění zbytkový materiál na surovinu

Zveřejněno: 22. 7. 2021

Drticí lžice MB Crusher se na českém trhu zabydlují a rostoucímu počtu tuzemských zákazníků přinášejí výraznou přidanou hodnotu k jejich strojům. Mezi největší bestsellery patří řada drticích lžic k rýpadlům, označovaná BF. Zdaleka nejprodávanější je potom model BF70.2, určený pro bagry od 15 do 25 tun. Tomu se budeme podrobněji věnovat.

Drticí lžice MB přinášejí peníze.

Největší výhodou lžic řady BF, vyrábějících se pro širokou škálu strojů od nějakých 8 do 100 tun, je bezesporu jejich schopnost „vydělávat” stavebním firmám další peníze. Pomocí drticí lžice na bagru se totiž dá přímo na místě, bez dalších vícenákladů, zrecyklovat zbytkový stavební materiál. Firma jej následně může odvézt na deponii nebo využít přímo na stavbě jako surovinu pro daný projekt (zásypový, podkladový materiál apod.).

Drticí lžice řady BF mohou v řadě případů nahradit velké statické drtiče, které mají tu nevýhodu, že se musí na stavbu zvlášť dopravit, někdo je musí obsluhovat a ani jejich provoz není zadarmo. Pro stavební firmu, která o své práci přemýšlí a logistiku plánuje, je návratnost investice do drticích lžic BF poměrně rychlá.

Univerzál do zástavbových oblastí

Nejprodávanější model, BF70.2, je určený pro drcení menšího a středního rozsahu a pro práci v zástavbových oblastech, například při demolici objektů a budov uprostřed měst. S hmotností 2,3 tun a objemem 0,65 m3 se ještě stále jedná o kompaktní příslušenství s minimem nároků na prostor při práci. Ústí drtiče má velikost 740 mm (délka) × 510 mm (výška), což je v poměru ke hmotnosti příslušenství nejlepší hodnota na trhu (ostatně – toto platí pro celou modelovou řadu BF). Co se týče výstupní velikosti materiálu, ta je dokonce přímo výrobcem zaručena a certifikovatelná, a to i v případě, kdy jsou čelisti již opotřebované. Při splnění požadovaných parametrů stroje, zejména na hydrauliku (viz tabulka), se strojník nemusí obávat, že s nazasenou drticí lžicí dojde k nadměrnému opotřebení bagru nebo ke snížení jeho výkonu.

Technické parametry lžice BF 70.2
Technické parametry lžice BF 70.2

MB Crusher přizpůsobil konstrukci lžic BF tak, aby jejich použití co nejméně zatěžovalo stroj. Z celé škály použitých technických řešení v řadě BF zmíníme například účinný chladicí systém hydrauliky (AAA+) nebo speciální kontrolní čidla, které zamezují přenášení vibrací do ramene stroje. Ke lžici lze doobjednat celou řadu volitelných prvků, jako je například sada pro zachytávání prachu, sada doporučených údržbových dílů, přípravu pro pevné uchycení, separátor železa, počitadlo provozních hodin nebo prodlouženou záruku 24 měsíců. Potěší také snadná údržba nebo odborné poradenství a podpora přímo od výrobce.

Drticí lžice řady BF v kostce

  • Drtí všechny druhy inertního odpadu.
  • Drtí přímo na stavbě.
  • Řeší problém se skládkováním materiálu.
  • Eliminuje náklady na dopravu a další lidi na stavbě.
  • Recykluje materiál pro další použití (další zdroj příjmu).

Kladné reference z celého světa

Italský výrobce MB Crusher se specializuje na „high-tec” příslušenství ke stavebním strojům. Jeho silnou stránkou jsou zejména drticí a třídicí lžice a lopaty, separátory, skalní frézy a další specializované příslušenství. Produkty MB Crusher jsou typickými zástupci nové éry stavebnictví, která je charakterizovaná tlakem na maximální efektivitu v kombinaci s ekologickým provozem a nenáročnou údržbou. Společnost má stovky kladných referencí z celého světa – ostatně její propracované veletržní expozice (například německá bauma) jsou vystaveny právě z takových referencí od zákazníků.

Model BF70.2 je určený pro drcení menšího a středního rozsahu a pro práci v zástavbových oblastech.
Model BF70.2 je určený pro drcení menšího a středního rozsahu a pro práci v zástavbových oblastech.

Nedávno se například firma po chlubila jedním příběhem z Ameriky, kdy si drticí lžice BF BF70.2 pořídila místní kalifornská firmu. Konkrétně se jednalo o to, že firma potřebovala separovat ze železobetonových bloků po demolici železo a získávat stavební suť, kterou mohla zpětně využít pro svou stavbu nebo ji dále přeprodávat.

V případě nasazení větších drticích linek ale hrozilo, že se železo v ústí drtiče zasekne. Naproti tomu drticí lžice BF70.2 byla schopna podrtit rovnoměrně materiál kolem ocelových drátů, které pak bezpečně vypadly. I tento šetrný způsob drcení dobře ilustruje další výhodu lžic od MB Crusher. Do příštího čísla pro vás chystáme reportáž z českého prostředí, kde se na vlastnosti drticích a třídicích lžic zeptáme podrobněji.

Závěr

Lžice BF70.2 je kompaktní pomocník pro drcení a recyklaci stavebního materiálu. Najde uplatnění jak u velkých víceoborových firem, tak u drobných živnostníků, kteří se zabývají výkopovými a zemními pracemi nebo demolicemi. Využití také najde v dopravním stavitelství, v recyklačních dvorech, v lomech nebo při náročných rekultivačních projektech.

Pro více informací navštivte stránky www.mbcrusher.com nebo napište na info@mbcrusher.com.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek