Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Zájem vystavovatelů o demopark 2023 je rekordní

Zveřejněno: 23. 5. 2023

Od 18. do 20. června se na letišti v německém Eisenachu bude opět konat veletrh demopark, tentokráte již jedenáctý ročník. Zájem o něj je nebývalý. Přihlášeno je více než 400 vystavovatelů. Někteří z nich se dostali už na čekací listinu. Dle pořadatele se akci chystá navštívit minimálně 35 000 lidí.

Veletrh demopark se uskuteční od 18. do 20. června se na letišti v německém Eisenachu

Necelé tři měsíce před zahájením demoparku Dr. Tobias Ehrhard, obchodní ředitel veletrhu, říká: „Zájem vystavovatelů dosáhl v posledních týdnech nového maxima. Byli jsme nuceni sestavit čekací listinu. Můj tým a já pracujeme na plné obrátky. Hledáme cesty, jak optimálně umístit pokud možno veškeré zájemce.

Důvodů se zúčastnit jako vystavovatel je bezesporu mnoho. Jedním z nich je skutečnost, že v roce 2021 byli výrobci připraveni představit, jako obvykle, řadu novinek. Veletrh jim však byl díky covidu zrušen. Dalším argumentem pro představení se právě na veletrhu demopark je skutečnosti, že náklady na prezentaci jsou zde v porovnání s výstavami v halách příznivější.

A tak není divu, že se po čtyřleté pauze výrobci a distributoři chystají představit inovativní stroje, zařízení a digitální řešení pro praktické využití v zahradnictví a krajinářství, pro komunální aplikace a údržbu sportovišť a golfových hřišť. V reálných podmínkách ukázat, co ve strojích je. A pro ty nejlepší inovace jsou již nyní připraveny medaile za novinky.

Techniku si lze na demoparku prohlédnout v reálných podmínkách.
Techniku si lze na demoparku prohlédnout v reálných podmínkách.

Zájem návštěvníků

Již nyní je zřejmé, že o veletrh je nebývalý zájem také ze strany návštěvníků. Ti se zkrátka těší, že se opět na největší evropský veletrh na volné ploše vypraví. Dost bylo restrikcí. Vždyť setkávání lidí osobně, možnost si popovídat, vidět stroje v nasazení na vlastní oči, vyzkoušet si je sám jen tak něco nenahradí. Tento pro člověka přirozený způsob spojený s reálnými zážitky žádný on-line veletrh nedokáže napodobit.

Co vás na letošní výstavě, když dorazíte, čeká?

  • Vzrušující produktové inovace na všech výstavních plochách.
  • Vystoupení předních značek s komplexním programem strojů a zařízení.
  • Živá prezentace strojů a možnosti testování.
  • Kvalifikované poradenství.
  • Zajímavé speciální pořady o údržbě trávníků a golfových hřišť.

Cena lístku je 13 €, zvýhodněné vstupné pak pořídíte za 11 € (týká se studentů od 16 let, stážistů a důchodců). Děti do 16 let mají vstup zdarma. Vstupenky je možné zakoupit on-line na stránkách demoparku.

Na výstaviště je povolen vstup psům. Podmínkou je, aby byly neustále na vodítku a pod dohledem.

Turisticky atraktivní lokace

Ti, co se na veletrh chystají, si mohou cestu zpestřit výletem po okolí. Osobně doporučujeme navštívit malebné městečko Eisenach nacházející se v západní části spolkové země Durynsko. Přímo ve městě jsme se v roce 2019 ubytovali a nelitovali. Vydali jsme se na hrad Wartburg (památka UNESCO). Ve městě objevili pomník Martina Luthera, který zde pobýval jako student a poté v pozdějším věku, když nalezl útočiště na nedalekém Wartburgu. V Eisenachu se narodil také Johann Sebastian Bach (má zde svůj rodný dům a muzeum). Ve městě je rovněž řada zajímavých historických staveb. Eisenach je také spojen s výrobou automobilů. Už v roce 1889 zde byl vyroben první vůz značky Wartburg. Výroba byla ukončena krátce po zániku NDR. Od roku 1992 se ve městě vyrábí vozy značky Opel.

Více informací o veletrhu získáte na www.demopark.de nebo sledujte demopark na Facebooku a na LinkedIn: @demopark.eisenach.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: VDMA Services / Bildschön
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek