Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Vodíkový motor FPT Industrial v rolbě

Zveřejněno: 10. 3. 2023

Dlouho očekávaný vodíkový motor XC13 od světoznámého výrobce FPT Industrial byl v praxi představen během Světového poháru ve sjezdovém lyžování v rakouském středisku Flachau. Proč právě tam? Pohonná jednotka si totiž svou premiéru odbyla ve sněžné rolbě na pásovém podvozku značky Prinoth.

Rolba pro úpravu lyžařských tratí PRINOTH LEITWOLF h2MOTION využívá ke svému pohonu vodíkový motor.

Během besedy s více než 100 novináři byla představena unikátní rolba pro úpravu lyžařských tratí PRINOTH LEITWOLF h2MOTION. Jedná se o první pásovou rolbu na světě poháněnou vodíkovým motorem z koncernu FPT Industrial. Konkrétně se jedná o šestiválcový motor FPT XC13 Hydrogen o objemu 13 litrů s výkonem 460 koní (338 kW) a točivým momentem 2 000 Nm. Novou rolbu teď čekají zátěžové testy na sjezdovkách ve Flachau a dá se očekávat velký zájem ze strany dalších provozovatelů lyžařských areálů, protože například v Rakousku patří problematika uhlíkové stopy k aktuálním tématům.

Nový motor FPT XC13, poprvé představený v září loňského roku na veletrhu IAA 2022 v Hannoveru, je prvním více palivovým motorem výrobce s jednou základnou. Základní motor byl navržen v několika verzích, od provedení, spalujícího naftu, zemní plyn a biometan až po vodík a obnovitelná paliva. Při jeho vývoji se nejen aplikovaly poznatky se spalováním alternativních druhů paliv, ale zároveň konstruktéři mysleli na to, aby maximum použitých komponentů bylo standardizovaných a aby se motor dal snadno instalovat do různých strojů včetně stavebních.

Prinoth vyrábí též celou řadu stavebních strojů.
Prinoth vyrábí též celou řadu stavebních strojů.

Vodíkové palivo je uloženo v pěti nádržích umístěných na zadní straně rolby PRIONOTH, přičemž kapacita vystačí pro zhruba 3,5hodinový provoz. Jak prozradil Pierpaolo Biffali, víceprezident vývojového oddělení společnosti FPT Industrial, dá se očekávat, že díky podobné konstrukci s klasickým vznětovým motorem bude tento nový typ motoru na trhu dobře přijat.

O výrobci Prinoth

Jedná se o prémiového výrobce pásových vozidel s různým typem využití. Vedle sněžných roleb jsou v portfoliu klasické sklápěcí dumpery, vrtačky, domíchávače a spoustu dalších nástaveb pro nejrůznější aplikace. Vysoká nosnost pasového podvozku dovoluje instalovat i složité nebo těžké nástavby, jako jsou například diesel-agregáty.

Autor: Jan Rybář1)
Foto: FPT Industrial

1) Z materiálů FPT Industrial.

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek