Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Příslušenství promění smykový nakladač Vermeer v řadu specializovaných strojů

Zveřejněno: 6. 12. 2023

Smykové nakladače společnosti Vermeer, jejíž výhradní zastoupení v České a Slovenské republice má Vermeer CS, jsou nejen šikovné, obratné a rychlé, ale ještě navíc multifunkční. Díky širokému výběru hydraulického příslušenství se váš stroj může proměnit v řadu jiných strojů, jejichž nákup a opravy by vás jistě stály nemalé peníze – takže toto řešení je opravdu efektivní.

Zubová lopata je univerzální lopata vhodná pro všechna pracoviště či terény.

Pokud potřebujete zvýšit produktivitu svého nakladače, můžete si například vybrat z nabídky univerzální řady lopat a radlic, které podstatně usnadňují práci na vašich projektech. Ať již se jedná o převážení štěpky či kamenů nebo třeba odklízení sněhu v zimních měsících, Vermeer CS má k dispozici vše, co potřebujete pro práci! Například víceúčelová lopata 4 v 1 funguje jako nakládací lopata, drapák, shrnovač a lopata se spodním výsypem a je vybavena silnými závěsy a čepy pro rozložení zatížení. Standardní lopaty jsou zase skvělé pro nejrůznější práce včetně terénních úprav, přípravy půdy, přepravy materiálu a suti. Dvoupáková lopata je určena k převážení křoví a větví na pracovišti.

Vysokovýklopná lopata maximalizuje výšku zdvihu a nabízí velké úhly vyklopení.
Vysokovýklopná lopata maximalizuje výšku zdvihu a nabízí velké úhly vyklopení.

Lopata na kameny je určena ke sběru kamenů a suti, umožňuje také prosévání zeminy pro rychlé vyčištění, srovnání půdy a prosévání suti a kamenů. Zubová lopata je univerzální lopata vhodná pro všechna pracoviště či terény, která je schopná snadno zvládnout projekty všeho druhu. Shrnovací lopata je navržena buď jako podélně naklápěcí, nebo podélně i příčně naklápěcí. Slouží k vyrovnání materiálu, zasypávání příkopů či odstraňování sněhu. Sněhová radlice je ideálním pomocníkem pro shrnování sněhu či zeminy s maximální řeznou šířkou 105 cm. Úzká lopata na štěpku je vynikající pomocník pro přepravu materiálů na místě terénních úprav.

Péče o krajinu

Jestli je vaším cílem péče o krajinu, z pestré nabídky příslušenství si můžete zvolit zařízení pro obdělávání půdy, sekání, hrabání či kultivaci půdy. Travní válec je určen k přepravě a instalaci malých rolí trávníku. Lze použít i volitelný přišroubovatelný držák pro travní válec 106 cm. Sněhová fréza je navržena pro práci i za hustého sněžení a máte proto jistotu, že svou práci zvládnete i v nepříznivých klimatických podmínkách. Rotační smeták se používá k zametání materiálu z ploch a je k dispozici s polypropylenovými nebo drátěnými kartáči. Pařezová fréza je navržena k frézování pařezů podél chodníků a příjezdových cest. Lze použít i velmi výkonnou pařezovou frézu britské značky Klou, kterou má Vermeer CS také v portfoliu nabídky.

Rotační smeták je k dispozici s polypropylenovými nebo drátěnými kartáči.
Rotační smeták je k dispozici s polypropylenovými nebo drátěnými kartáči.

Kultivátor pro přípravu půdy s výměnnými a otočitelnými hroty je také neocenitelným pomocníkem při přípravě a provzdušňování půdy. Půdní renovátor je navržen jako zařízení na přípravu seťového lůžka. Zemina prochází řadou prosévacích hrotů, které prosívají odpad na dno renovátoru. Poháněné hrábě Harley jsou postaveny tak, aby bylo možné snadno odstranit a obrátit koncové desky pro řádkování s čistými karbidovými zuby pro přípravu optimálního seťového lůžka. Půdní nivelátor slouží ke srovnání terénu, zaplňování prohlubní a uhlazení půdy pro setí. Sekačka na křoví je dokonalý pomocník pro úpravu a drcení křoví – řeže a drtí větve až do průměru kulatiny 6,4 cm.

Poháněné hrábě Harley se snadno používají a jejich údržba je hračkou.
Poháněné hrábě Harley se snadno používají a jejich údržba je hračkou.

V robustní řadě drapáků a vidlí je sloučena chytrost se sílou. Bezchybně pomáhají přepravit to, co potřebujete, tam, kde to potřebujete. Paletové vidle jsou skvělým nástrojem pro přepravu objemného materiálu v terénu, např. pytle se štěpkou, dlaždice atd., a to jak na paletě nebo přímo na vidlích. Drapák na klády, kořeny, křoví s otevřenou konstrukcí je určen k převážení křoví a větví. Otevřená trnová konstrukce umožňuje přesouvání vegetativního materiálu a propadávání půdy. Drapák LG46 je postaven tak, aby pomáhal účelně převážet velké klády po pracovišti a manévrovat ve stísněných prostorech. Drapák na zpevněné plochy dokáže na pracovišti převážet materiál jako betonové dlaždice, betonové tvárnice, malé valouny aj. Vidle na stromy jsou navrženy ke zdvihání a přepravě stromků s kořeny. Vynikající pro lesní školky a velká pracoviště. Schopné uchopit stromové kořeny až do 111,8 cm. Drapák na stromy a keře je perfektní pro snadné odstraňování malých stromů, keřů a okrasných dřevin bez ruční práce.

Drapák na klády, kořeny, křoví s otevřenou konstrukcí je určen k převážení křoví a větví.
Drapák na klády, kořeny, křoví s otevřenou konstrukcí je určen k převážení křoví a větví.

Připravit. Pozor. Vrtat!

Chcete vrtat díry pro plotové sloupky? Kopat příkop pro dlážděnou strouhu? Vermeer má pro Vás připraveny vrtáky všech rozměrů a velikostí, takže se můžete připravit ke startu. Vibrační pluh s hydraulickým motorem zahrnuje vysokotlaké těsnění a vnitřní ventil pro prodlouženou životnost a vyšší výkonnost. Rýhovač je příslušenství na tvorbu příkopů, který dává stavebníkům řešení pro hloubení rýh na pokládku inženýrských sítí.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek