Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Na „žluté železo“ vyrobené v americké Iowě se můžete vždy plně spolehnout

Zveřejněno: 3. 6. 2023

Společnost Vermeer, jejíž výhradní zastoupení v České a Slovenské republice má Vermeer CS, se zabývá vývojem a výrobou stavební, zemědělské, komunální, zahradní a lesnické techniky již od padesátých let minulého století. Pojďme si představit samotnou značku a její vybrané produkty z kategorie zeleného programu – tedy štěpkovače, nakladače a pařezové frézy.

Štěpkovač BC230XL je umístěn na podvozku otočném o 180°, což podstatně ulehčuje manipulaci s ním.

Filozofií společnosti Vermeer je co nejužší součinnost se svými zákazníky, rychlá reakce na jejich připomínky a aplikace poznatků z provozu strojů do dalšího vývoje. Také proto jsou výrobky Vermeer pro každého majitele, provozovatele a obsluhu uživatelsky příjemné a snadno ovladatelné.

Na území České i Slovenské republiky je zákazníkům k dispozici síť obchodních i servisních středisek. Společnost Vermeer CS, která v tuzemsku značku výhradně zastupuje, nabízí též zprostředkování, financování, možnost výhodného leasingu, pohotový servis, pronájem techniky a v případě potřeby odbornou poradenskou službu.

Zpracování dřevního odpadu

Štěpkovače Vermeer zabírají opravdu širokou škálu strojů, od mini drtičů pro malé stromky a větve, až po velké drtiče celých stromů, na které pak navazují obří horizontální drtiče na drcení stromů. Řada štěpkovačů začíná třemi japonskými modely Ohashi, které firma Vermeer CS poskytla své distribuční kapacity. Tyto zelené stroje disponují výkonem od 4,8 kW až po 16,9 kW, přičemž průměr drcené kulatiny se pohybuje od 7 do 15 cm. Kromě toho mají tyto malé štěpkovače výhodu, kterou představuje jejich velikost – s šířkou pouhých 73 cm se lehce schovají do jakékoliv dodávky, nebo na přívěsný vozík za auto. Nehledě k tomu, že v terénu jsou tyhle pásové stroje velice obratné a projedou každou uličkou mezi stromy.

Výkon štěpkovače Ohashi ES131GH je skutečně působivý.
Výkon štěpkovače Ohashi ES131GH je skutečně působivý.

Žlutá řada štěpkovačů Vermeer zahrnuje modely s výkonem od 42,5 kW do 205 kW, přičemž tyto stroje dokáží drtit kulatinu od průměru 15 cm až do 52 cm. Hned druhý model, nesoucí označení BC230XL, je navíc umístěn na podvozku otočném o 180°, což podstatně ulehčuje manipulaci s ním – prostě přijedete se strojem na tažném zařízení na pracoviště, natočíte jej požadovaným směrem a už štěpkujete. Odpadá tím složité couvání a posunování na místo štěpkování. Všechny nové štěpkovače jsou nyní vybaveny systémy EcoIdle (snižuje spotřebu paliva při nečinnosti stroje) a SmartFeed (hlídá vtahování materiálu do otvoru a podle potřeby zařazuje zpětný chod). Nejvyšší model BC2100XL ve verzi G2 má již i digitální displej kompletně v českém jazyce.

Největšími z malokapacitních štěpkovačů jsou modely s označením WC, neboli štěpkovače celých stromů. Také tyto dvounápravové stroje lze táhnout za nákladním vozem jako klasický přívěs. S výkonem 328,1 kW až 447,4 kW jsou určené pro drcení a štěpkování celých stromů, přičemž štěpkovací buben dokáže produkovat štěpku o velikosti 3 až 16 mm, podle nastavení. Do těžšího nebo blátivého terénu se určitě bude hodit verze WC2500TX s pásovým podvozkem.

Modely s označením WC zahrnují štěpkovače celých stromů. Verze WC2500TX s pásovým podvozkem se uplatní v těžším terénu.
Modely s označením WC zahrnují štěpkovače celých stromů. Verze WC2500TX s pásovým podvozkem se uplatní v těžším terénu.

Kompaktní nakladače

Smykové nakladače Vermeer se hodí všude tam, kde je třeba nahradit dlouhotrvající namáhavou lidskou práci – při nakládání sypkého materiálu, kamenů, větví, hlíny, klád, cihel... Prostě všeho. Díky hydraulickému systému se na nakladač dá připevnit až 80 různých druhů příslušenství, jako například mulčovač, hrábě, pluh, vrták, brány, drapák, lopata, fréza. To z něj dělá v podstatě univerzálního pomocníka pro práci na jakémkoliv pozemku. Se svým výkonem 10,8 kW až 29,8 kW jsou smykové nakladače Vermeer spolehlivými stroji na veškeré stavební, zahradní nebo lesnické práce.

Smykové nakladače Vermeer mají široké využití.
Smykové nakladače Vermeer mají široké využití.

Novinkou od Vermeeru je plně elektrický kolový mininakladač Conmeq AS15, který se hodí všude tam, kde jsou požadavky na bezemisní, bezprašné nebo bezhlučné pracoviště. Mininakladač dokáže pracovat celý den na jedno nabití a jeho nosnost činí 500 kg. Stejně jako u nakladačů Vermeer se spalovacími motory je i zde možnost použití široké škály příslušenství (aktuálně až 70 různých druhů). Conmeq AS15 je tichý, efektivní a kompaktní.

Elektrický mininakladač Conmeq AS15.
Elektrický mininakladač Conmeq AS15.

Pařezové frézy

Pařezové frézy Vermeer jsou synonymem spolehlivosti už více než 50 let. V nabídce figurují jak kolové, tak i v poslední době oblíbené pásové modely, určené do náročného terénu. Frézy se vyrábí s výkonem 20,1–63,4 kW, a s řezným kolem o průměru 40,6 cm až 58,4 cm. Šířka záběru u pásového modelu SC70TX činí až 165,1 cm, a zdvih frézovacího kola nad zemí je 68,6 cm a pod zemí 40,6 cm, takže po pařezu zbude jen hluboká jáma, která se dá snadno zasypat. Nejsilnější kolový model SC852 dokáže frézovat až 79 cm nad zemí a 64 cm pod zemí, což je nejhlubší frézování ve své třídě. Samozřejmostí je dálkové ovládání pro lepší bezpečnost obsluhy, která může tím pádem stát či sedět v uctivé vzdálenosti od odlétajících štěpků, a přesto mít výborný přehled na pracovišti.

Šířka záběru u pásového modelu SC70TX činí až 165,1 cm.
Šířka záběru u pásového modelu SC70TX činí až 165,1 cm.

Frézy Vermeer jsou vybaveny novým řezným systémem Yellow Jacket který je navržen tak, aby poskytoval rychlejší a snazší provoz, přičemž prodlužuje životnost řezného kola i zubů. Další pokročilou technologií je SmartSweep. Ta reguluje otáčky motoru a frézovací rychlost přímo v průběhu frézování a zaručuje klidný a bezpečný provoz.

— kontakty —

Vermeer CS s.r.o.

Křeslická 1507/2, 101 00 Praha 10-Vršovice

E: info@vermeer-kifour.cz   T: +420 585 207 500   WWW: https://www.vermeer.cz

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek