Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Nový špičkový kompaktní kolový nakladač Bobcat L95

Zveřejněno: 10. 11. 2023

Bobcat rozšířil své portfolio kompaktních kolových nakladačů o nový model L95, který doplňuje kompaktní kolové nakladače L85 a L75 uvedené na trh v letech 2021 a 2022. Nakladač L95 má široké využití. Ideální je nejen pro stavebnictví, úpravy terénu, pronájem, průmyslové použití, zpracování odpadu, recyklaci, práce na silnici, zimní údržbu silnic, ale i řadu dalších použití včetně zemědělství.

Nově uvedený model L95, doplňuje kompaktní kolové nakladače L85 a L75.

Nový „prémiový” kompaktní kolový nakladač L95 nabízí vynikající kombinaci vysokého výkonu, intuitivního ovládání, pohodlí obsluhy, snadného používání a flexibility použitých příslušenství známé u modelů L75 a L85. Kromě toho Bobcat L95 obsahuje nejnovější produktová vylepšení založená na zpětné vazbě od zákazníků (k dispozici i u verzí 2024 menších strojů).

Jiří Karmazín, produktový manažer pro nakladače společnosti Doosan Bobcat, říká: „Vysoký výkon je u modelu L95 zajištěn kombinací výkonného motoru Bobcat 75 HP, hydrauliky a maximální pojezdové rychlosti 40 km/h. Stejně jako u modelů L75 a L85 je konstrukce doplněna pohodlnou a prostornou kabinou v kombinaci s vysokou stabilitou a nosností a působivými vylamovacími, tlačnými a tažnými silami spolu s komplexní nabídkou příslušenství Bobcat. A vylepšený systém automatické kontroly jízdy ARC (Automatic Ride Control) chrání obsluhu před nárazy nebo nerovným terénem.

Obsluha stroje L95 nyní může přeřadit při zastavení z 1. na 2. rychlostní stupeň a tím zvýšit maximální rychlost až na 40 km/h. Vyšší rychlost přispívá nejen k lepší mobilitě, ale přináší též významné úspory a zvyšuje každodenní využití stroje. Model L95 je k dispozici také v konfiguraci s prémiovými koly 405/70 R20, které byly speciálně navrženy pro zemědělské práce.

Nakladač L95 má široké využití. Vysoký výkon je zajištěn kombinací výkonného motoru Bobcat 75 HP, hydrauliky a maximální pojezdové rychlosti 40 km/h.
Nakladač L95 má široké využití. Vysoký výkon je zajištěn kombinací výkonného motoru Bobcat 75 HP, hydrauliky a maximální pojezdové rychlosti 40 km/h.

Inteligentní a intuitivní

Díky intuitivnímu systému ovládání, technologii Bobcat Flex Drive s funkcí automatického volnoběhu a řadě bezpečnostních funkcí se i méně zkušení pracovníci mohou rychle pustit se strojem L95 do práce. Nakladač je rovněž vybaven automatickou parkovací brzdou a funkcí asistenta rozjezdu do kopce, která zajišťuje, že parkovací brzda se automaticky zajistí či uvolní podle potřeby. Tyto funkce typické pro osobní automobily jsou v případě tohoto typu stroje ve svém oboru jedinečné.

LED světla zaručují vynikající viditelnost za všech okolností.
LED světla zaručují vynikající viditelnost za všech okolností.

Jiří Karmazín dodává: „Prostřednictvím modelu L95 zavádíme některé nové funkce, které dále usnadňují používání stroje. Joystick integrovaný v odpruženém sedadle zajišťuje ideální ovládání a pohodlí. Umístění ovládacích prvků na joysticku je navrženo tak, aby bylo možné stroj ovládat snadno a pohodlně, i když práce trvá velmi dlouho. Na základě zpětné vazby od zákazníků jsme také zlepšili dobu odezvy přeřazení vpřed – vzad spolu s rozšířenou funkčností ovládacích prvků zvedání a naklápění, abychom zvýšili produktivitu a zlepšili ovládání.

Bobcat L95 – Technické parametry
Bobcat L95 – Technické parametry

Prvotřídní pohodlí

Model L95 je navržen tak, aby poskytoval vysoký komfort a bezpečné a snadné ovládání. Kabina díky konstrukci FOPS úrovně II nabízí plnou ochranu obsluhy, strojníky potěší i dvojice schůdků umožňující snadné vystupování a nastupování.

Bez ohledu na délku práce je vždy zajištěno pohodlí obsluhy a to díky plně nastavitelnému a vyhřívanému prémiovému sedadlu, systému HVAC a obousměrně nastavitelnému sloupku řízení. Celoskleněné dveře a výkonná LED světla zaručují vynikající viditelnost za všech okolností a pracovník obsluhy může zůstat ve spojení díky rádiu DAB+ s funkcí handsfree pro telefonní hovory.

Umístění všech ovládacích prvků je navrženo s důrazem na snadné a pohodlné ovládání. Ovládací prvky uzávěrky diferenciálu, režimu želvy/zajíce, plovoucí polohy výložníku a přídavné hydrauliky má strojník na dosah na horní straně joysticku. Veškerá zobrazení základních funkcí o stroji a obrazovky nastavení se ovládají pomocí krokového ovladače. Krokový ovladač slouží k přístupu, navigaci a potvrzení nastavení stroje L95 prostřednictvím 5palcového LED displeje a také k rychlému přepínání pohledu ze zadní kamery.

Joystick integrovaný v odpruženém sedadle zajišťuje ideální ovládání a pohodlí.
Joystick integrovaný v odpruženém sedadle zajišťuje ideální ovládání a pohodlí.

Všestranný stroj

Nová L95 je v základu vybavena inovovaným upínacím systémem Power Quick-Tach, který je kompatibilní s často používanými standardními spojkami. Nové provedení systému Power Quick-Tach zjednodušuje a dále chrání hydraulická spojení, zejména při výměně příslušenství. Dále je k dispozici nejnovější verze adaptéru Bob-Tach pro instalaci schváleného příslušenství Bobcat, přičemž systém Power Bob-Tach je k dispozici jako volitelná výbava.

Systém Power Quick-Tach kompatibilní s často používanými standardními spojkami.
Systém Power Quick-Tach kompatibilní s často používanými standardními spojkami.

Pro provoz příslušenství s vysokým průtokem, jako jsou sněhové frézy a úhlové smetáky, lze stroj L95 vybavit volitelným vysokoprůtokovým systémem s kapacitou 100 l/min. Pro další zlepšení výkonu příslušenství s vysokým průtokem zvyšuje Bobcat tlak ze 200 na 225 barů. Tato změna také zkracuje dobu automatického snížení výkonu (z důvodu ochrany hydraulických součástí nezahřátého stroje) o 50 % .

Další jedinečnou vlastností nakladače L95 je, stejně jako u modelů L75 a L85, pokročilé ovládání příslušenství. Tento revoluční systém umožňuje obsluze přepínat mezi různými schématy ovládání stroje jedním stisknutím tlačítka, což poskytuje nezávislou kontrolu nad otáčkami motoru (s maximálním přídavným průtokem) a rychlostí pojezdu stroje. Prostřednictvím sedmikolíkového konektoru může obsluha intuitivně a efektivně ovládat i to nejsložitější příslušenství.

Pro provoz příslušenství s vysokým průtokem, jako jsou sněhové frézy a úhlové smetáky, lze stroj L95 vybavit volitelným vysokoprůtokovým systémem s kapacitou 100 l/min.
Pro provoz příslušenství s vysokým průtokem, jako jsou sněhové frézy a úhlové smetáky, lze stroj L95 vybavit volitelným vysokoprůtokovým systémem s kapacitou 100 l/min.

Nejlepší podpora na trhu

Stejně jako ostatní stroje značky Bobcat se i nakladač L95 může spolehnout na bezkonkurenční servisní služby na trhu. Bobcat disponuje rozsáhlou sítí prodejců, která nabízí jednotné servisní místo pro stroj i motor, techniku lze navíc díky telematickému systému Bobcat Machine IQ monitorovat na dálku.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek