Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Komatsu je nyní součástí chytrých staveb také v Česku a na Slovensku

Zveřejněno: 8. 8. 2022

Společnost KUHN-BOHEMIA a.s. uzavřela partnerství s technologickou firmou Smart Construction, specializující se na digitální transformaci zemních prací a zapojení techniky Komatsu do tzv. „chytré stavby“. V rámci tohoto partnerství bude KUHN-BOHEMIA a dodávat řešení digitální transformace zákazníkům v České republice a na Slovensku.

Za zlomek času, který by na zemi potřebovali geodeti, zpracují zaměření stavby speciální drony.

Otevřený projekt, za kterým stojí kromě Komatsu Europe také firmy jako je Marubeni-Komatsu Limited, Schlüter Baumaschinen GmbH a Scantruck A/S, nabízí zákazníkům doposud nevídané možnosti sdílení a využití dat na jedné společné, bezpečné a spolehlivé platformě. Vývoj samotného projektu odstartoval v roce 2015 v Japonsku, které v té době čelilo nedostatku lidí ve stavebnictví. Od počátku byl zaměřen na zvýšení efektivity a zkracování dodacích lhůt stavebních firem a v podstatě měl být odpovědí na celkově neutěšenou situaci v této branži. Počet firem, zapojených do Smart Constructions, velmi záhy překročil magickou číslovku 10 000 a kromě Japonska se rozšířil také do Ameriky a vybraných evropských států. Nyní, díky společnosti KUHN-BOHEMIA, je k dispozici též zákaznímům z Česka a Slovenska.

Kuhn Bohemia se zaměřuje na komplexní služby pro své zákazníky. Rádi bychom nabídli řešení a služby doplňující prodej strojů, jako jsou služby 3D technologie, založené na nejlepší platformě. Věříme, že Smart Construction je jediná správná cesta a implementace Smart Construction zvýší prodej našich strojů Komatsu intelligent Machine Control (iMC),” říká Daniel Sys, ředitel Kuhn Bohemia. „Služby Smart Construction přinesou našim zákazníkům přidanou hodnotu v digitální oblasti, která je žádaná již dnes a bude jistě nezbytná i v budoucnu,” dodává Daniel Sys.

Veškerá data jsou kdykoli přístupná, takže projektant či stavbyvedoucí může z jednoho místa spravovat více projektů najednou.
Veškerá data jsou kdykoli přístupná, takže projektant či stavbyvedoucí může z jednoho místa spravovat více projektů najednou.

Kombinace znalostí místních poměrů, metod a stavebních norem, kterou disponuje KUHN-BOHEMIA spolu s vědomostmi týmu Smart Construction tvoří neuvěřitelný potenciál,” říká Richard Clement, zástupce generálního ředitele Smart Construction a dodává: „Smart Construction je o vytváření hodnoty pro naše zákazníky prostřednictvím digitální transformace zemních prací. Je pro nás nezbytné, abychom měli silnou podporu místního partnera, který bude disponovat zkušenostmi s podporou digitálních služeb pro staveniště. Jako Smart Construction Partner se Kuhn Bohemia stává skutečným podporovatelem podnikání zákazníků v České republice a na Slovensku.

iCM – Intelligent Control Machine

Pro úplné zapojení zemních strojů Komatsu do chytré stavby slouží inteligentní ovládání strojů iCM (Intelligent Control Machine). Technologie iCM 2.0 je již nyní k dispozici například u nových středně těžkých pásových rýpadel řady PC290LCi-11 a PC290NLCi-11. Možností jejího využití je celá řada. Mezi nejzajímavější patří například funkce, kdy systém dle zadaného 3D modelu automaticky naklápí lžíci při svahování.

Hydrostaticky poháněný dozerem D71PXi-24 s iCM 2.0.
Hydrostaticky poháněný dozerem D71PXi-24 s iCM 2.0.

Loni se na veletrhu ConExpo v Las Vegas Komatsu pochlubilo též hydrostaticky poháněným dozerem D71PXi-24 s iCM 2.0. Proaktivní kontrola tohoto stroje, což je v podstatě stoprocentní automatika, zvládá sama hrnout, rovnat a planýrovat ve stejné kvalitě, s jakou by práci odvedl zkušený strojník.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek