Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Kolový nakladač Komatsu nově ve službách dřevařského giganta

Zveřejněno: 3. 1. 2024

Renomovaná mezinárodní skupina Stora Enso vybavila svou českou pobočku v Plané kolovým nakladačem Komatsu WA475-10KTL od výhradního distributora těchto strojů v ČR, společnosti KUHN-BOHEMIA. Stora Enso patří mezi přední dodavatele udržitelných řešení na bázi dřeva pro stavebnictví a je jeden z největších soukromých vlastníků lesů na světě.

Průmyslový kolový nakladač Komatsu WA475-10KTL nakládá piliny v české pobočce společnosti Stora Enso v Plané.

Nový kolový nakladač WA475-10KTL slouží v závodě Planá k nakládání pilin a štěpky. Je vybaven vysokovýklopnou lopatou o objemu 14 m³ a může tak manipulovat s velkým objemem materiálu. Stroj disponuje novou továrně dodávanou nakládací kinematikou KTL (Komatsu Tool Linkage), která je díky své konstrukci a vysokým vyklápěcím momentům obzvláště vhodná pro použití s velkoobjemovými lopatami nebo drapáky na kulatinu.

Před nákupem provedl tým společnosti Stora Enso v Plané analýzu stroje z hlediska jeho výkonu, produktivity a spotřeby nafty. Všechny parametry se ukázaly být velmi uspokojivé, a proto padla volba na nakladač Komatsu WA475-10KTL.

V době zvyšujících se nákladů na pohonné hmoty je výhodou zmíněného kolového nakladače převodovka s rozděleným výkonem (tzv. „power split”), kombinující v sobě výhody hydrostatického a mechanického pohonu a zajišťující optimální spotřebu paliva ve všech jízdních podmínkách včetně přemísťování na delší vzdálenosti a při stoupání. Třicetitunový stroj, který si jinak uchovává všechny výhody předchozí generace, může s tímto řešením dosáhnout až o 30 % lepší spotřeby paliva. Díky nezávislému ovládání pracovní hydrauliky a hnacího ústrojí je nakládka materiálu plynulá a kolový nakladač WA475-10KTL je tak pro manipulaci se dřevem ideálním pomocníkem.

O společnosti STORA ENSO

Finsko-švédská skupina Stora Enso dosáhla v roce 2022 tržeb ve výši 11,7 miliardy eur a zaměstnávala přibližně 21 000 lidí. Divize Wood Products je největším evropským výrobcem řeziva a se svou rostoucí obchodní oblastí Building Solutions je zodpovědná za nízkouhlíkové stavění po celém světě.

Kromě řešení pro obaly a biomateriály je společnost uznávána jako dodavatel dřevěných konstrukcí napříč kontinenty a průmyslovými odvětvími. Společnost má řadu poboček v Evropě a její projekty zasahují do celého světa. Mezinárodní skupina provozuje v Rakousku tři pily. Ty se nacházejí ve městech Brand (Dolní Rakousko), Ybbs (Dolní Rakousko) a Bad St Leonhard (Korutany). V České republice provozuje výrobní závody Ždírec a právě v Plané.

Nová kabina SpaceCab nabízí obsluze ergonomicky navržené pracoviště s dostatečným prostorem, komfortem a bezkonkurenčním výhledem do všech stran. Další prvky výbavy, jako je systém automatického plnění lopaty, řízení joystickem a kamerový systém s více pohledy (3 kamery vpředu +1 kamera vzadu), zvyšují produktivitu a bezpečnost práce.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek