Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Hyster uvádí nové vozíky v kategorii 8–18 tun splňující emisní normu Stage V

Zveřejněno: 17. 3. 2023

Nová řada vysokozdvižných vozíků Hyster H8-18XD v hmotnostní kategorii 8–18 tun se představila s přepracovanými motory, splňujícími aktuální emisní normu Stage V. Vozíky vynikají zejména hospodárností provozu, vykazují nízkou spotřebu paliva a kapaliny AdBlue. Díky robustní konstrukci a celé řadě nových konstrukčních prvků se svým majitelům odvděčí dlouhou životností.

Nové vozíky Hyster vynikají zejména hospodárností provozu, vykazují nízkou spotřebu paliva a kapaliny AdBlue.

Při vývoji nové řady vozíků se uplatnily zkušenosti zákazníků z náročných provozů. Snahou konstruktérů bylo minimalizovat celkové náklady na vlastnictví (TCO), které jsou zejména u velkých fleetových zákazníků rozhodujícím parametrem při výběru nového strojového parku. Na trh uvedená řada vozíků Hyster je například vybavena funkcí pro nastavení maximálního úhlu řízení. Tato funkce pomáhá snižovat tření, a díky tomu se prodlouží životnost pneumatik. Velká péče byla rovněž věnována optimalizaci údržby a servisním pracím. Servisní intervaly nových motorů Stage V se prodloužily z 500 motohodin na 1000.

Pro splnění emisních směrnic využívají vozíky selektivní katalytickou redukci (SCR), doplněnou o filtr pevných částic (DPF) a technologii AdBlue. Aby měla obsluha usnadněný přístup ke všem těmto emisním komponentům, jsou integrovány do jednoho boxu na vnější straně vozíku. Také k ostatním servisním bodům je u nových vozíků snadný přístup. K minimalizaci prostojů napomáhá chytrý infotainment: veškeré klíčové údaje o stavu vozíku a diagnostika se obsluze zobrazují přehledně na centrálním displeji v kabině.

Nové motory splňují aktuální emisní normu Stage V.
Nové motory splňují aktuální emisní normu Stage V.

Řada vysokozdvižných vozíků Hyster H8-18XD je k dispozici s různými velikostmi rozvorů. Zákazník může zvolit verzi modelu s malým vnějším poloměrem otáčení, se kterým se lépe manévruje v omezených prostorech. Pro velké plochy je dostupná konfigurace s větším vnějším poloměrem otáčení a nižší celkovou hmotností. Samozřejmostí je celá řada volitelných prvků výbavy. V závislosti na aplikaci je možné vozíky dovybavit například výkonným ventilátorem se zpětným chodem, který najde uplatnění v prostředí s vyšší prašností (stavebnictví, papírenský průmysl apod.), nebo nejrůznějšími manipulačními nástavci pro úpravu zatížení (používají se například v dřevařském průmyslu).

U nové řady vozíků byla kompletně přepracována přední část kabiny. Díky pozměněnému designu stožáru má obsluha lepší výhled do stran a i špičky vidlic jsou dobře viditelné, a to dokonce v úrovni země. Nástupní prostor do kabiny je nejširší ve své třídě; vnitřní rozměry jsou rovněž nadimenzované, takže i lidé s vyšší postavou a nasazenou ochrannou přilbou nebudou mít uvnitř žádný problém s místem. V každém typu provozu poskytují tyto vozíky řidiči mimořádný pocit stability a bezpečí. Podíl na tom má především zcela nové lité protizávaží, které posunulo těžiště vozíků směrem dolů a dozadu.

Autor: HYSTER
Foto: Hyster, Youtube
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek