Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Automobilové pracovní plošiny Ruthmann STEIGER v půjčovnách mateco

Zveřejněno: 5. 9. 2022

Značka mateco, pod jejímž názvem se mimo jiné nabízí služba pronájmu automobilových pracovních plošin Ruthmann STEIGER, je synonymem kvality. Zákazník se může spolehnout na to, že technika, kterou má mateřská společnost STATECH s.r.o. skladem, je podrobována pravidelné a důkladné údržbě.

Půjčovna mateco nabízí kvalitní techniku německého výrobce Ruthmann v nejrůznějším provedení.

Každý druh pracovní plošiny má nějaké výhody či nevýhody – ať už je to nosnost koše, podmínky, za kterých může být plošina používána, maximální pracovní výška nebo stranový dosah. Neexistuje žádný univerzální model, který by bylo možné využít jak ve vnitřních, tak venkovních prostorech. Pro stavební společnosti, které nemohou z ekonomických důvodů vlastnit a provozovat všechny druhy pracovních plošin, se nabízí jako vhodné řešení jejich pronájem.

Společnost STATECH s.r.o. nabízí pronájem pracovních plošin pod mezinárodním jménem mateco. Může jít o krátkodobou i dlouhodobou zápůjčku s tím, že zákazník při ní vynaloží jen minimální finanční prostředky. Technika je samozřejmě pronajímána s plnou servisní podporou po celou dobu pronájmu a mateco k zapůjčeným plošinám poskytuje v případě zájmu i obsluhu. Pokud chcete stroj ovládat sami, pronajímatel vám dokáže zajistit profesionální zaškolení obsluh plošin ve vlastním školicím středisku nebo na některé z vlastních poboček, případně přímo v prostorech zákazníka. Půjčovna navíc provozuje kamionovou dopravu, a je proto schopna zajistit dovoz plošiny k zájemci v krátkém čase. Prodejní a servisní pobočky STATECH – se sídly v Praze, Brně, Ostravě, Hradci Králové, Plzni, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a Dolních Beřkovicích (Mělník) – pokrývají celou Českou republiku.

Robustní stabilní podvozek spolu s výkonným motorem umožňují využívat plošiny této značky i ve velkých pracovních výškách.
Robustní stabilní podvozek spolu s výkonným motorem umožňují využívat plošiny této značky i ve velkých pracovních výškách.

Automobilové plošiny Ruthmann STEIGER

STATECH působí na českém trhu přes patnáct let a má s pronájmem, prodejem a servisem automobilových plošin mnohaleté zkušenosti. Svou flotilu strojů určených k pronájmu pravidelně obměňuje za nové a modernější modely a nájemce si vždy pronajímá špičkový stroj v bezvadném stavu a za přiměřenou cenu. V kategorii automobilových plošin společnost sází na kvalitní techniku německého výrobce Ruthmann, jehož modely značky STEIGER jsou v půjčovně mateco k zapůjčení ve čtyřech provedeních s pracovní výškou od 24,50 do 29,00 m, stranovým dosahem až 17 m a maximální nosností v koši 250 kg.

Plošina STEIGER při údržbě osvětlení. Díky kompaktní šířce vozidlo netvoří na pozemní komunikaci velkou překážku.
Plošina STEIGER při údržbě osvětlení. Díky kompaktní šířce vozidlo netvoří na pozemní komunikaci velkou překážku.

Pracovní plošina STEIGER je zdvihací zařízení vybavené pracovním místem pro obsluhu v podobě koše. Umožňuje práci ve výšce na jinak nedostupných místech, jako jsou okraje střech či koruny stromů.

Plošiny STEIGER využívají automobilový podvozek, který usnadňuje a zrychluje přepravu pracovní plošiny z místa A na místo B, a to i na velké vzdálenosti. Robustní stabilní podvozek a dobře dimenzovaný výkon motoru umožňují využívat plošiny této značky i ve velkých pracovních výškách. Na podvozku jsou instalovány stabilizační, hydraulicky výsuvné podpěry. K provozu plošiny s hmotností do 3,5 t stačí řidičský průkaz skupiny B.

Plošiny STEIGER využívají automobilový podvozek, který dovoluje přepravu po vlastní ose i na velké vzdálenosti.
Plošiny STEIGER využívají automobilový podvozek, který dovoluje přepravu po vlastní ose i na velké vzdálenosti.

Automobilové plošiny STEIGER jsou technikou uplatnitelnou zejména při častých a dlouhých přesunech a při pracovních činnostech, při nichž je třeba disponovat též stranovým dosahem. Využití nacházejí zejména při venkovních pracích, kdy je třeba překonávat různé terénní či výškové překážky. Zvládají práci na zpevněných i nezpevněných podkladech. Jejich vznětový motor splňuje emisní normu EURO 6 a umožňuje plošině pojíždět i v těch nejnáročnějších podmínkách. Vybrané modely automobilových plošin mají celkovou délku jen 6,90 m a celkovou výšku 3,00 m. Jsou proto využitelné i v nízkých či úzkých (a jinými stroji těžko průjezdných) prostorech, případně v lehkém terénu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: archiv firmy STATECH

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek