Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Česká republika je pro manipulační techniku Hyster významným trhem

Zveřejněno: 4. 6. 2016

Společnost Hyster CZ, ve spolupráci se zástupci Hyster-Yale, uspořádala koncem února neformální setkání, v rámci kterého seznámila přítomné novináře s produktovou nabídkou Hyster a přiblížila plány této značky týkající se České republiky.

Dopolední akce s heslem „Silní partneři a odolné vozíky” se za skupinu Hyster-Yale zúčastnil Marcus Rosenkranz, oblastní obchodní ředitel pro východní Evropu. Za místní zastoupení, Hyster CZ, potom ředitel společnosti Jiří Mlynář. Samotná událost dokumentovala jak význam České republiky a jejího trhu pro Hyster, tak i snahu být blíže zákazníkovi.

Marcus Rosenkranz
Marcus Rosenkranz

Nejlepší zákazník je ten nejnáročnější

Předností techniky Hyster je důraz na kvalitu a udržení vysokého standardu. Navzdory tomu, že různí zákazníci mají rozdílné požadavky a představy, si díky rozsáhlé nabídce vyberou všichni. „V USA bychom neprodali stroj bez velkého silného motoru, Evropané zase kladou větší důraz na pohodlí operátora. V Africe oproti tomu zatím komfort obsluhy moc vyžadován není,” demonstroval rozdíly jednotlivých trhů Marcus Rosenkranz. Výrobky a služby Hyster mohou být též upraveny na míru i pro velmi náročné podmínky, jako je například ochrana proti výbuchu nebo situace vyžadující nejrůznějších doplňky.

Pro celý Hyster však platí, že stroje prochází testováním v těch nejnáročnějších pracovních i teplotních podmínkách. Případní subdodavatelé jsou pečlivě vybírání a dodávané komponenty kontrolovány. Samozřejmostí jsou osvědčení ISO a certifikáty kvality. „Nejlepším zákazníkem je ten nejnáročnější,” zmiňuje doslova Marcus.

Úplná produktová řada

Hyster Europe nabízí ucelenou řadu vybavení značky Hyster určeného pro manipulaci s materiálem od paletových vozíků po teleskopické manipulátory a sehrává klíčovou roli v mnoha odvětvích. Je jedinou globální značkou s ucelenou nabídkou na trhu vysokozdvižných vozíků. Nabízí nejkompletnější portfólio produktů a staví na myšlence modulární konstrukce. Nejúplnější nabídka odolných vozíků v oboru zahrnuje více než 140 modelů o kapacitě až 52 tun.

V samotné Evropě nalezneme několik vývojových center a výrobních provozů. V Craigavonu (Severní Irsko) se nalézá továrna pro výrobu vysokozdvižných vozíků a motorů. Holandský Nijmegen zajišťuje výrobu tzv. „big trucků” a poskytuje zázemí pro evropské distribuční centrum náhradních dílů. Montáž vozíků probíhá též v italském Masate. Výroba všech modelů pro region ČR probíhá na území EU.

Mezi aktuální významné inovace společnosti patří vylepšení mnoha vývojových řad úsporných vozíků IC (s motory s vnitřním spalováním), těžkotonážních vozíků, odolných nových skladových vozíků, inovativních paletových vozíků s plošinou pro obsluhu, bezdrátového systému správy vozíkového parku a rozšířené nabídky poprodejních služeb.

Hyster CZ

Hyster CZ, člen skupiny KROMEXIM, je výhradním distributorem značky Hyster v České republice. Kromě samotného prodeje zajišťuje také pronájem, produktovou podporu, servis a náhradní díly. Společnost působí v oboru manipulační techniky 25 let (dříve zastoupení Toyota, CAT, od 1. 2. 2014 Hyster) a provozuje 3 pobočky – Praha, Kroměříž, Olomouc spolu s několika servisními středisky – Plzeň, České Budějovice, Litvínov, Žatec, Letohrad, Nošovice, Trnava.

Hyster CZ dnes nabízí plnou modelovou řadu vysokozdvižných vozíků Hyster a zajišťuje jak jejich prodej, tak pronájem, stejně jako produktovou podporu a náhradní díly,” říká ředitel Hyster CZ Jiří Mlynář. „V letošním roce bychom rádi zvýšili obrat o pět procent na přibližně půl miliardy korun a dále rozšířili svoji zákaznickou základnu,” dodává Mlynář.

Více informací o společnostech Hyster nebo Hyster CZ naleznete na internetových stránkách www.hyster.eu a www.hyster.cz nebo na níže uvedených kontaktech.

¹) Zpracováno na základě firemních podkladů, proběhlého setkání a tiskové zprávy
Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Věra Machková, archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek