Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Goldhofer: Přeprava velkých nákladů – flexibilně a ekonomicky

Zveřejněno: 20. 10. 2022

Jak lze spolehlivě, trvale a především ekonomicky rozumně zvládnout širokou škálu těžkých přepravních úkolů? Praktické odpovědi na tuto otázku v oblasti stavebnictví a těžké přepravy dávají exponáty, které Goldhofer představí na letošním veletrhu Bauma. Vrcholem rozsáhlého portfolia bude navíc světová premiéra zcela nově vyvinutého konceptu vozidla FT SERIES.

I letos, jak se stalo u firmy Goldho- fer zvykem, bude nejnovější vývoj v těžké dopravě veřejnosti předsta- ven teprve na začátku veletrhu.

Zmíněný koncept FT SERIES zvládá plnit díky své mimořádné flexibilitě velké množství různých přepravních zadání a zároveň je extrémně snadno ovladatelný. Další podrobnosti k tomu prozradí Matthias Ruppel, předseda představenstva Goldhofer AG, jako již tradičně až na začátku veletrhu. Goldhofer na stánku též ukáže nejnovější přírůstek do své rodiny STAR, a to přívěs se vzduchovým odpružením TRAILSTAR nedávno představený na veletrhu IAA Transportation. Tento tří až pětinápravový přívěs nabízí díky nové konstrukci a širokým možnostem výbavy optimální využití ložné plochy a těžiště nákladu i vynikající ovladatelnost. Velkou pozornost vzbudí i další model z osvědčené produktové řady STEPSTAR, nový STEPSTAR Z, který je vybaven nuceným řízením.

I letos, jak se stalo u firmy Goldhofer zvykem, bude nejnovější vývoj v těžké dopravě veřejnosti představen teprve na začátku veletrhu. „Tolik lze prozradit: s FT SERIES zákazníci vždy dostanou takové dopravní řešení, které přesně potřebují. Navíc díky možnostem dovybavení zajišťuje toto řešení extrémně flexibilní využití i v budoucnosti, takže naši zákazníci mohou doplňovat svůj vozový park postupně v dlouhém časovém horizontu,” říká Matthias Ruppel. Více podrobností na veletrhu Bauma od 24. října.

S velkým zájmem se jistě setkají i další modernizovaná a optimalizovaná přepravní řešení firmy Goldhofer, která ve stručnosti popisujeme dále.

Oplenový systém pro přepravu betonových nosníků a mostních prvků

Na trhu se velmi dobře osvědčil etablovaný oplenový systém BLADE S zpočátku určený pro přepravu lopatek k větrným elektrárnám. Tento celkový koncept byl následně optimalizovaný a nachází využití napříč celým stavebnictvím. Například při přepravě betonových nosníků, konstrukčních a stavebních dílů nebo celých mostních prvků. Pro tyto účely je stávající vzduchem odpružený oplen doplněn dvounápravovým Dolly vpředu včetně točny nebo upínacího zařízení. Tím se z oplenu stává mezi zákazníky mimořádně oblíbený přepravník, u kterého má počáteční investice do pořízení velmi rychlou návratnost.

Stabilně a bezpečně na vítr s FTV 850

Přepravní zařízení pro extra dlouhé a těžké rotorové listy je namontováno na čtyřnápravové, samohybné dělené kombinaci PST/SL-E (1/2+1/2) rozšířitelné na 4 010 mm. Nová celková koncepce tak slibuje maximální stabilitu a bezpečnost i na obtížných trasách.

Pro velmi těžké a složité případy je tu ADDrive 2.0

Těžkotonážní modul, který lze použít jako tažené nebo samohybné vozidlo, překvapí širokou řadou modifikací, oceňovaných obzvláště u velmi složitých a extrémně těžkých přeprav. Nabízí nejen větší pracovní čerpadlo a vyšší počet poháněných náprav, ale také větší tažnou sílu a rychlost. Flexibilitu zajišťuje speciálně vyvinutý synchronizační software ADDRONIC, s nímž lze použít také několik modulů ADDRIVE ve spojení s moduly THP nebo PST.

Nízkoprofilová pneumatika CargoPlus

Při přepravě rozměrných nákladů často rozhoduje jen několik centimetrů ložné výšky pro určení optimální trasy. Inovativní nízkoprofilové pneumatiky CargoPlus vyvinuté společně s HBI Tires & Wheels zajistí rozhodující centimetry při stejném zatížení nápravy. O výhodách inovace CargoPlus se návštěvníci budou moci přesvědčit při návštěvě našeho veletržního stánku hned u několika vystavených vozidel z produktové řady Goldhofer.

Silní partneři

Pod heslem „Partnerství pro vše, co souvisí s přepravou” Goldhofer informuje také o své rostoucí nabídce v oblasti služeb a servisu. Ta zahrnuje například kurzy Akademie Goldhofer obsahující dílenská školení a školení řidičů. Dále různé druhy softwarů pro každou logistickou výzvu, jako je podpora při konfiguraci různých kombinací vozidel nebo výpočtu jednotlivých nakládacích situací apod.

Autor: GOLDHOGER AG
Foto: VLADYKA, s.r.o.

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek