Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Ford Trucks představil novou řadu F-LINE

Zveřejněno: 27. 12. 2023

Výrobce nákladních a užitkových vozidel Ford Trucks oficiálně představil novou řadu F-LINE, která přichází s novým designem, vylepšenou konektivitou a s celou řadou chytrých řešení. Nové modely řady F-LINE budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro stavebnictví a tahače. Objednat je půjde u distributora, společnosti F TRUCKS a.s. od února 2024.

Nová stavební řada F-LINE od Ford Trucks má v tomto odvětví slibný potenciál. Novému designu dominují nárazník, mřížka chladiče a výraznější blatníky.

Nová řada F-LINE od Ford Trucks byla představena v turecké Antalyi. Inspirovaná vizí „Sharing the Load”, navrhla společnost Ford Trucks tuto novou řadu na základě analýzy poptávky trhu a zároveň požadavků zákazníků. Globální výrobce si od nové řady slibuje získání většího podílu na trhu s těžkými užitkovými vozidly.

Konektivita = větší efektivita

Nová řada F-LINE je efektivnější díky novým konektivním technologiím. Se systémem ConnecTruck, který je také nabízen v sérii F-LINE, se mohou zákazníci kdykoli připojit ke svému vozidlu prostřednictvím webového portálu, nebo ze svých mobilních telefonů. Tento monitorovací systém umožňuje nejen sledování pozice vozidel na mapě, ale i možnost získat aktuální údaje o vozidle nebo předchozí záznamy o jeho používání. Díky této technologii lze rovněž vzdáleně diagnostikovat vozidlo nebo aktualizovat jeho software. Stav vozidel Ford Trucks je tak sledován v reálném čase a vzdáleně, což umožňuje zvýšit dobu provozu také díky prediktivním algoritmům dálkové diagnostiky, která odhalí možnou poruchu ještě před samotným odstavením a vyřazením vozidla z provozu.

Design inspirovaný modelem F-MAX

Kabina a vnější design série F-LINE jsou inspirované modelem F-MAX a byly vyvinuty s cílem ještě více zlepšit ergonomii, pohodlí a efektivitu vozidla. Design kabiny klade důraz na optimální komfort a kvalitu, zatímco zvnějšku sází nové Fordy na stylový, dynamický a nápadný vzhled. Nový devíti palcový multimediální displej umožňuje řidiči ovládat mnoho funkcí, nová jsou sedadla z kvalitních materiálů, volant s integrovanými tlačítky pro zvýšení komfortu obsluhy. Vnější design dostal do vínku faceliftovanou mřížku chladiče, nárazník, světlomety, blatníky, dveře a obložení zrcátek, Jako celek působí nová řada dynamicky a stylově a bude nejen na stavbách nepřehlédnutelná a nezaměnitelná.

Bezpečná jízda díky nejnovějším technologiím

Série F-LINE také představuje vrcholný prožitek z jízdy díky novým bezpečnostním technologiím, které zároveň splňují aktualizované standardy pro bezpečnostní asistenční systémy (General Safety Regulation), které vstoupí v platnost od 7. července 2024 v celé EU. Systém sledování mrtvých úhlů, zadní couvací kamera, rozpoznávání dopravních značek, monitorovací systém tlaku v pneumatikách, signál nouzového zastavení nebo příprava integrovaného testu na alkohol a následné zablokování vozu zajišťují bezpečnou cestu na každé silnici. Systém detekce kolize s chodci, inteligentní adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, automatický asistent dálkových světel nebo varování před opuštěním jízdního pruhu pak poskytují řidiči zvýšený komfort při ovládání vozidla.

Moderní kabiny řady F-LINE nabídnou nové materiály a vylepšenou ergonomii ovládacích prvků.
Moderní kabiny řady F-LINE nabídnou nové materiály a vylepšenou ergonomii ovládacích prvků.

F-MAX Select, nová limitovaná verze oceněného modelu F-MAX

Ford Trucks při této příležitosti také představil model F-MAX Select, novou a limitovanou sérii oceněného modelu F-MAX, který získal prestižní cenu 2019 International Truck of the Year. Bude vyrobeno pouze 400 kusů. F-MAX Select posouvá zážitek z jízdy na jedinečnou úroveň kombinací obohacených designových detailů s pokročilými technologiemi a pohodlím.

O značce Ford Trucks

Značka nákladních automobilů Ford Trucks si na českém trhu od svého vstupu postupně buduje stabilní pozici. Importérem a distributorem značky pro Českou republiku je společnost F TRUCKS a.s., která mimo jiné také řídí síť autorizovaných servisů. Více informací o značce Ford Trucks, nabídce nákladních vozidel a souvisejících službách naleznete na stránkách www.fordtrucks.cz nebo na globálním portálu www.fordtrucksglobal.com.

Autor: F TRUCKS
Foto: Ford Trucks
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek