Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Den otevřených dveří CARACAL MACHINES ve znamení velké evropské premiéry

Zveřejněno: 22. 6. 2023

Letos poprvé se Den otevřených dveří společnosti CARACAL MACHINES konal přímo v sídle firmy, které se nachází v Loděnici u Berouna u sjezdu z plzeňské dálnice. Oblíbená akce výhradního tuzemského dealera strojů Sany v České republice proběhla za účasti celé řady vzácných hostů 8. června. Dalšími partnery byly společnosti Yokohama-OTR CZECH (pneumatiky), NEVA Group (nákladní vozidla TATRA) a Nils (dodavatel prémiových olejů a maziv).

Slavnostní uvedení kolového nakladače SANY SW305 na český trh se vším všudy. Nechybělo šampaňské, ani barevné konfety.

Společnost CARACAL MACHINES patří k jedné z nejrychleji rostoucích firem v oblasti prodeje stavební mechanizace u nás a také mezi nejúspěšnější dealery značky Sany v Evropě. Tomu také odpovídala úroveň celé akce, jako tradičně perfektně zorganizované a odmoderované jednatelkou společnosti, Evou Kalcovskou. Velkou poctou pro dealera byla návštěva z Číny, kdy vůbec poprvé dorazil do Čech Senior Vice Prezident SANY Group, pan Xu Ming.

Dny otevřených dveří v Loděnicích u Berouna si nenechal ujít Senior Vice Prezident SANY Group, pan Xu Ming. Vedle něj Eva Kalcovská, jednatelka společnosti CARACAL MACHINES.
Dny otevřených dveří v Loděnicích u Berouna si nenechal ujít Senior Vice Prezident SANY Group, pan Xu Ming. Vedle něj Eva Kalcovská, jednatelka společnosti CARACAL MACHINES.

Ústřední výstavní plocha se nacházela na upraveném parkovišti za hlavní administrativní budovou. V levé části byla seřazena pětice středně velkých pásových rýpadel Sany spolu s tandemovým silničním válcem Sany STR30C-10. K němu se váží hned dvě zajímavé informace – jednak se jedná o prototyp (sériová výroba se právě zahajuje) a tou druhou informací je, že společnost CARACAL MACHINES se stala prvním evropským dealerem Sany, který do svého portfolia zařadil silniční techniku. Po pravé straně byla seřazena mini-rýpadla Sany a vedle nich pak stánek jednoho z partnerů, společnosti Yokohama – OTR CZECH. Zde byly k vidění pneumatiky na kolová rýpadla a čelní kolové nakladače. Nemohl chybět ani zástupce z rodiny rakouských drtičů SBM (CARACAL MACHINES je v ČR jejich dealerem) – mobilní čelisťový drtič SBM Jawmax 200. Ve Stavební technice jsme už o tomto pozoruhodném stroji psali v článku Hybridní drtič SBM JAWMAX 200 osloví výkonem a provozními náklady. Nově u CARACAL MACHINES.

Tandemový silniční válec Sany STR30C-10. V těchto dnech se rozbíhá jeho sériová výroba. Prvním dealerem silniční techniky Sany v Evropě bude společnost CARACAL MACHINES.
Tandemový silniční válec Sany STR30C-10. V těchto dnech se rozbíhá jeho sériová výroba. Prvním dealerem silniční techniky Sany v Evropě bude společnost CARACAL MACHINES.

Nezapomnělo se ani na příslušenství, které bylo volně rozmístěno po ploše. Prim hrály výrobky italského producenta MBI, kterého u nás CARACAL MACHINES zastupuje. K vidění byly například nůžky na železo MBI z řady SH, vydrcovací nůžky s pevnou čelistí a také třídicí a demoliční drapáky. Právě v recyklacích a demolicích je značka MBI jako doma. Kdo měl zájem, mohl si na přistaveném mini rýpadle jeden takový drapák MBI vyzkoušet. Pro tento účel k němu přistavili organizátoři kontejner s materiálem. Fanoušky nákladních vozů potěšila TATRA Phoenix EURO 6 od partnera NEVA Group, ty menší pak oranžová plastová retro-Tatra T148 (naše generace ji zná z dětských pískovišť).

Zlatým hřebem programu byl polední slavnostní křest kolového nakladače Sany SW305. Česká republika je první zemí v Evropě, kde byl tento dlouho očekávaný stroj uveden. Jeho působivé technické parametry a kvalitní dílenské zpracování jsou příslibem, že by se nová SW305 mohla stát ve své kategorii bestsellerem. Navíc, jak nám potvrdili zástupci výrobce Sany, nakladač byl vyroben speciálně na základě požadavků evropského trhu. Pokřtění šampaňským se ujal Petr Koller, obchodní ředitel CARACAL MACHINES. Za zvuku fanfár a vystřelujících barevných konfet byl nakladač oficiálně uveden na trh. Mimochodem, tento stroj jsme již po technické stránce stihli popsat v článku Novinka v ČR: Kolový nakladač SANY SW305 uhrane výbavou a nekompromisním výkonem vydaném v časopise Stavební technika 3/2023.

O pásová rýpadla Sany byl mezi diváky velký zájem. Na fotografii největší vystavený bagr – 40ti tunový Sany SY305C LC.
O pásová rýpadla Sany byl mezi diváky velký zájem. Na fotografii největší vystavený bagr – 40ti tunový Sany SY305C LC.

Dny otevřených dveří CARACAL MACHINES byly opět z několika úhlů pohledu výjimečné. Potvrdily roli, kterou společnost CARACAL MACHINES nyní už v rámci Evropy zaujímá, ale hlavně bylo to celé zábavné a pojaté v rodinném duchu. Mezi hosty jsme zahlédli jak některé místní podnikatele ve stavebnictví, tak zástupce těch největších stavebních firem u nás. Pohodovou atmosféru akce doplňovaly speciality místní vyhlášené restaurace Ve Století (zejména zelňačka a uzená vepřová kýta), které se podávaly formou rautu. Společnost CARACAL MACHINES se zkrátka o své zákazníky umí postarat, o čemž svědčí nedávno představený balíček výhodného financování. Koupit stroj Sany je nyní možné i na splátky, s navýšením od 0%! Tato nová služba, která vznikla ve spolupráci s ČSOB Leasing, byla v Loděnici rovněž prezentována.

Autor: Jan Rybář
Foto: CARACAL MACHINES

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek