Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Combilift oslavil 25. výročí od založení

Zveřejněno: 22. 12. 2023

Irská společnost Combilift, největší výrobce vícecestných, bočních a kloubových vysokozdvižných vozíků na světě, oslavila 25. výročí od svého založení. Oslavy, seznámení s obchodními výsledky, představení novinek a prohlídka výrobního závodu proběhla v rámci Tiskových dní v sídle společnosti v Monaghanu a na hradě Leslie. Členové redakce Stavební techniky byli u toho.

Společnost Combilift, kterou v roce 1998 založili Robert Moffett a Martin McVicar, oslavila 25 let.

Combilift je nejrychleji rostoucím výrobcem vysokozdvižných vozíků na světě. „Žádný jiný výrobce na světě nedokáže nabídnout stejnou úroveň přizpůsobení a adaptability a nedokáže tak efektivně uspokojit rozmanité potřeby každého jednotlivého zákazníka, ať už je jeho podnik velký nebo malý,” uvádí výrobce. Výhradní zastoupení Combiliftu pro Českou republiku má firma Mátl & Bula, spol. s r.o., s jejichž zástupci jsme se vydali na Tiskové dny do Irska.

Tiskové dny se uskutečnily ve výrobním závodě v Monaghanu otevřeném v roce 2018. Za celou svoji existenci obdržel Combilift za inovace třicet šest prestižních ocenění. Combilift v současné době vyváží 98 % svých výrobků do 85 zemí prostřednictvím 250členné mezinárodní sítě prodejců. Zaměstnává přes 800 lidí.

Výrobní závod Combilift v Monaghanu.
Výrobní závod Combilift v Monaghanu.

V roce 2023 společnost zaznamenala obrat 450 milionů EUR. V předchozím roce vyrobila 8 870 kusů manipulační techniky. V letošním roce je naplánováno tuto hranici překročit. Po celém světě je v provozu více než 80 000 kusů manipulační techniky značky Combilift. Cílem společnosti je v příštích pěti letech číslo zdvojnásobit.

Společnost Combilift, kterou v roce 1998 založil Robert Moffett a Martin McVicar, vyvinula v roce 1998 první vícecestný vysokozdvižný vozík na světě s pohonem všech kol a spalovacím motorem. V prvním roce provozu vyrobila 18 kusů, z nichž 17 bylo exportováno. Po dobu deseti let se společnost zaměřovala na oblast manipulace s dlouhými břemeny se svou vícecestnou manipulační technikou. V následujících deseti letech obohatila svůj výrobní program o kloubové vozíky a kontejnerový manipulátor. V posledních letech byly do sortimentu zařazeny ručně vedené vysokozdvižné vozíky s patentovým vícepolohovým ramenem. Stroje nachází na trhu široké uplatnění, nejvíce jsou využívány v logistických centrech, průmyslových podnicích, stavebnictví, ve skladových prostorách a u dřevozpracujících firem či firem s rozsáhlými areály.

Combilift se zaměřuje na vývoj a výrobu speciální manipulační techniky a ročně uvede na trh hned několik nových produktů. Letos jde například o autonomní zakladač s možností ručního ovládání, elektrické modely vysokozdvižných vozíků a telematická řešení. Combilift na Tiskových dnech také oznámil, že vstupuje do odvětví manipulace s větrnými elektrárnami.

Společnost investuje nemalé prostředky ze svého ročního obratu do výzkumu a vývoje. Combilift je také zajímavý tím, že svým zákazníkům nabízí bezplatnou službu v podobě návrhu skladovacích prostor. Zákazník tak předem zjistí, jaký přínos budou mít stroje Combilift v jeho podnikání. Úspěch společnosti tkví v tom, že vyrábí velmi obratnou manipulační techniku, která ke svému pohybu a k manipulaci s břemeny vyžaduje mnohem méně místa ve srovnání s konkurenčními stroji. Díky tomu lze zvýšit kapacitu skladovacího prostoru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Combilift a Milan Jedlička

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek