Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

GARNEA otevřela nové středisko v Hulíně

Zveřejněno: 2. 11. 2023

Rodinná společnost GARNEA a.s. je výhradním zástupcem stavební techniky DEVELON pro Českou republiku. Společnost aktivně řídí již druhá generace rodiny. Pro stavební stroje dodává příslušenství výrobců VTN, Steelwrist a TROMBIA. Na základě výsledků dosažených s importovanými značkami získala GARNEA nově také zastoupení recyklační techniky PRONAR. Vedení společnosti sídlí v jihočeském Neplachově a své působení nyní rozšířilo o pobočku v Hulíně.

Středisko Hulín společnosti Garnea se nachází u silnice 55 ve směru od centra města na Záhlinice. Foto: Helena Hejhálková

V roce 2022 GARNEA prodala v 11 obchodních zastoupeních v celé České republice přibližně 400 strojních celků, z čehož 120 strojů neslo značku DEVELON (dříve Doosan),“ uvádí Jiří Mácha, obchodní ředitel stavební divize. S těmito čísly nás seznámil při příležitosti otevření nové pobočky společnosti GARNEA v jihomoravském Hulíně dne 19. října 2023. Dozvěděli jsme se však i řadu dalších informací.

Pobočka Hulín

Hulín je sympatické město ve Zlínském kraji nacházející se nedaleko okresního města Kroměříž. První písemná zmínka o něm pocházejí z roku 1224, kdy zde český král Přemysl Otakar I. vydával důležité listiny. Obec s 6 500 obyvateli představuje důležitý železniční a dálniční uzel s dlouholetou tradicí strojírenské výroby. Volba tohoto města tudíž není překvapivá.

Při příležitosti slavnostního otevření nového obchodního a servisního střediska GARNEA byla v Hulíně představena žhavá novinka na evropském trhu – totiž dozer DEVELON DD130. První testování dozeru DD130 v Evropě proběhlo již v září v areálu sídla firmy GARNEA v jihočeském Neplachově. Dozer s provozní hmotností 15,5 tuny si zde vyzkoušeli francouzští novináři z odborného serveru Le Moniteur Materiels. Jejich reakce na fungování stroje shrnuté v článku Un bulldozer Develon à l’avenir européen prometteur (Buldozer Develon se slibnou evropskou budoucností) jsou velice pozitivní. Text v článku je ve francouzštině. My Vám ho více představíme v časopise Stavební technika 6.

Dozer DEVELON DD130. Foto: Helena Hejhálková
Dozer DEVELON DD130. Foto: Helena Hejhálková

V rámci demo ukázky jsme rovněž viděli od značky DEVELON kompaktní rypadla, kolová a pásová rypadla či kolové nakladače. Představil se zde rovněž zametač TROMBIA, příslušenství VTN pro zemní, demoliční a recyklační práce a nechyběly ani komunální traktory Lamborghini a YANMAR.

Zametač TROMBIA. Foto: Helena Hejhálková
Zametač TROMBIA. Foto: Helena Hejhálková

Zajímavé se ukázalo také praktické předvedení recyklační techniky PRONAR, konkrétně bubnového třídiče PRONAR MPB 18.47/1. Návštěvníci, kteří měli zájem o více informací nejen k předváděnému bubnovému třídiči, se mohli obrátit přímo na zástupce výrobce PRONAR, kteří zde byli přítomní a připravení zodpovědět jakékoliv dotazy.

Bubnový třídie PRONAR MPB 18.47/1. Foto: Helena Hejhálková
Bubnový třídie PRONAR MPB 18.47/1. Foto: Helena Hejhálková

Mimo jiné středisko Hulíně je novým centrem prodeje a servisu recyklačních strojů PRONAR a stavební techniky DEVELON pro Českou republiku. Pobočka disponuje jak čistými prostory pro opravy citlivých komponentů, tak například mostovým jeřábem o nosnosti 10 tun. Dostupnost strojů dodávaných společností GARNEA a kapacita jejích služeb na Moravě se tím výrazně zvyšuje. A to také díky dlouhodobé spolupráci s firmou DFH s.r.o., která je oficiálním prodejcem a servisním partnerem značky stavební techniky DEVELON v Moravskoslezském a Zlínském kraji.

Servis a půjčovna

GARNEA představuje pro zákazníky spolehlivého partnera v oblasti servisu. Profesionální přístup kvalifikovaných zaměstnanců společně s moderním vybavením každého střediska dává jistotu, která je důležitou součástí každého dodaného stroje. Z vlastní zkušenosti víme, že reakční doba, dostupnost a okamžité vyřešení problému je v dnešní době klíčové,“ říká Jiří Mácha. Kvalitní a spolehlivou stavební techniku DEVELON si může zákazník v Hulíně nejen koupit, ale také půjčit. „Vyberte si stroj, sdělte nám místo a čas a my zajistíme vše potřebné,“ dodává Jiří Mácha. GARNEA nabízí zákazníkům komplexní služby a její zástupci rádi poradí každému zájemci při výběru vhodného stavebního stroje a příslušenství.

V rámci slavnostního otevření pobočky proběhla prezentace. Foto: GARNEA
V rámci slavnostního otevření pobočky proběhla prezentace. Foto: GARNEA

Financování

Zajištění výhodných finančních služeb je zásadní. V kombinaci s vlastním oddělením dotačního poradenství dokáže GARNEA svým partnerům nabídnout zajímavé možnosti financování jejich investice včetně její ochrany. S podporou od výrobce a díky dobrým partnerským vztahům s finančními institucemi, nabízíme velmi výhodné sazby pro financování strojů DEVELON,“ doporučuje Jiří Mácha, obchodní ředitel stavební divize.

Více informací na www.garnea-stavebni.cz.

 

Nové

Bobcat na Demo Days 2024 prezentoval více než 90 novinek

Zveřejněno 24.7. Jak se již stalo dobrým zvykem, ani letos zástupci redakce Stavební techniky na akci Bobcat Demo Days, určené pro zákazníky, obchodní partnery a novináře, nechyběli. Na testovacím polygonu, hned vedle výrobního závodu v Dobříši, čekala příchozí… celý příspěvek

Nové materiály zvyšují užitnou hodnotu výrobků RENOMAG

Zveřejněno 22.7. Lžíce, lopaty a další přídavná zařízení jsou alfou a omegou produktivity každého pracovního stroje. Je spočítáno, že správným výběrem materiálu a technologického způsobu jeho zpracování může provozovatel stroje ušetřit s příslušenstvím RENOMAG… celý příspěvek

Spolehlivé světlo pro profesionály

Zveřejněno 19.7. Nebojte se pracovat i po setmění! Kvalitní přídavná dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® zajistí perfektní osvětlení i v těch nejhorších světelných podmínkách, takže se práce nemusí zastavit ani v nočních hodinách. celý příspěvek