Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

ČEMAT: „Oblečeme Váš stroj od hlavy až k patě“

Zveřejněno: 4. 12. 2023

ČEMAT, známý hráč na trhu stavební techniky a jejich komponentů, neustále rozšiřuje své portfolio tak, aby svým zákazníkům dokázal nabídnout komplexní sortiment pro stavební stroje. Kromě pneumatik pro bagry a nakladače, což je sortiment, na němž společnost vyrostla, nabízí firma také další příslušenství ke kompaktním strojům. Nedávno například rozšířila spolupráci s britským dodavatelem podvozkových pásů Astrak a zařadila do svého sortimentu prvotřídní náhradní díly na zemní stroje.

Pneumatiky MPT 753 umožňují bezproblémový pohyb techniky v náročném terénu

Jako firma se stále vyvíjíme a snažíme se držet krok nejen s dobou, ale hlavně poptávkou na trhu. Před téměř 30 lety jsme začínali v jedné garáži jako dealeři pneumatik pro manipulační techniku a během let se rozrostli jak co do počtu produktů, tak rozsahu servisního a vůbec personálního zázemí firmy,” komentuje Lukáš Blažek, produktový manažer pneumatik, práci v ČEMATU a s nadsázkou také dodává: „Naší vizí je zákazníkovi kompletně vyhovět, aby nemusel běhat od čerta k ďáblu a shánět díly. Chceme jeho stroj v podstatě obléct od hlavy až k patě.

MPT 753: hvězda na stavbě i na poli

Stavební pneumatiky značky CAMSO MPT 753 jsou navrženy tak, aby poskytovaly lepší trakci na různých površích, aniž by to bylo na úkor kvality jízdy. Vynikající celková trvanlivost a odolnost proti průrazu zajišťuje jejich maximální životnost. Tento model nabízí kombinaci trakce i dlouhé životnosti na betonu, čímž si rychle získal u zákazníků ohlas. Univerzální pneumatiku dnes totiž hledá každý.

Pneumatiky MPT 753 umožňují bezproblémový pohyb stavebních strojů jak v náročném terénu při zemních pracích, v zemědělství na polích nebo ve stavebnictví, tak po silnici, zámkové dlažbě, zfrézovaném asfaltu apod. Stroj zůstává stejně stabilní jak v náročném terénu stavby, tak při přesunech po komunikacích. Díky masivním bočnicím se pneumatiky nebortí a zvládají i složité přesuny nebo změny půdních podmínek. Je to dáno samozřejmě filozofií výrobce CAMSO, který se zaměřuje na odolnost a je známý tím, že jeho pneumatiky dosáhnou přirozeného konce životnosti.

Pneumatiky MPT 753.
Pneumatiky MPT 753.

Podvozek stroje funguje jako jednotný systém

ČEMAT dodává také gumové pásy s masivní konstrukcí s korozivzdornými kontinuálními ocelovými lany a kovanými kovovými vložkami pro pevnost a odolnost v náročných aplikacích. Tyto pásy jsou vyrobeny ze speciální otěruvzdorné pryžové směsi s delší životností, než jakou poskytuje přírodní kaučuk. Mezi jejich přední dodavatele patří značka Astrak, která se specializuje právě na tento produkt a vyrábí ho již 20 let. Kromě toho nabízí také široký výběr nešpinících pryžových pásů pro specializované aplikace.

Novinka v portfoliu firmy jsou podvozkové díly jako rolny, rozety či napínáky. Podvozek stroje funguje jako jednotný systém a jeho dlouhá životnost se podepisuje na nízkých celkových nákladech. Je nutné jej pravidelně udržovat v dobré kondici, jelikož jedna vadná součástka může předčasně zkrátit životnost celku. Všechny podvozkové díly jsou vyráběny pomocí nejmodernějších zařízení s vysokou mírou přesnosti, aby bylo zaručeno jejich uchycení a vynikající odolnost.

Tam, kde je aplikace gumových pásů nevhodná z důvodů nosnosti, stroj je potřeba přesouvat z místa na místo nebo kde je nežádoucí poškození terénu, nabízí Astrak řešení v podobě gumových podložek na pásy. V nabídce jsou tři typy podložek – šroubovatelné z boku desky či napřímo do ocelové desky pásu, nebo šroubovatelné přímo na řetěz pásu (typ roadliner). Podložky je možné vyměnit přímo v terénu. Pro jejich nasazení na články pásu není nutné speciální zařízení a stroj není nutné přesouvat do dílny. V nabídce je kompletní řadu výrobků vysoké kvality pro rýpadla od 3 do 25 tun s ocelovými pásy např. značek CAT, Daewoo, Kobelco, Hitachi, Hyundai, JCB, Komatsu, Liebherr, New Holland a další.

Novinkou v portfoliu firmy ČEMAT jsou podvozkové díly jako rolny, rozety či napínáky.
Novinkou v portfoliu firmy ČEMAT jsou podvozkové díly jako rolny, rozety či napínáky.

Prosklená plocha kabiny

Statisticky jsou skla v kabinách stavebních strojů nejčastějším náhradním dílem poptávaným od zákazníků. ČEMAT nabízí široký sortiment stavebních skel dle typu stroje. Zasklení stavebních strojů je podrobeno přísným testům, protože chrání obsluhu před úrazem. Jelikož je bezpečnost ve stavebnictví velmi důležitá, v nabídce firmy se zaměřují na nejvyšší kvalitu. Dostupná skla mají požadovaná schválení. Zákazníci si mohou být jisti kvalitními výrobky, které jsou nové a určené do prvovýroby.

Velká pomoc? Odborný servis ČEMAT

ČEMAT si vedle kvalitních produktů zakládá i na svém servisním zázemí a kvalifikovaném týmu. Nabízí spolu s produkty komplexní služby od lisování a mobilního servisu, přes protektorování a opravy pneumatik, po zapůjčení náhradních kol, výrobu disků, plnění pneumatik až po poradenství a poprodejní servis. Flotila servisních aut disponuje mimo jiné vozidlem IVECO s hydraulickou rukou, která umožňuje manipulaci s těmi největšími rozměry pneumatik.

Autor: ČEMAT
Foto: ČEMAT

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek