Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Další úspěch SANY. Za věrnost dostal strojník 50 tun nového železa

Zveřejněno: 8. 6. 2022

Společnost CARACAL MACHINES s.r.o., která je výhradním dovozcem stavebních strojů SANY do České republiky, prodala letos svůj dosud největší stroj na českém trhu. Na jih Čech zamířilo pásové rýpadlo SANY SY500H, které si převzala v regionu známá společnost v oboru zemních prací, Chazep a.s.

Masivní podvozek, výložník a rameno spolu s ochrannou mříží kabiny dává tušit, že SANY SY500H je dobře připraveno na opravdu těžkou práci.

Jedná se v pořadí o druhý stroj této značky, který sem do Českých Budějovic zamířil. A to přesně tři roky poté, co Chazep přebíral z rukou jednatelky CARACALu Evy Kalcovské své první rýpadlo SANY s typovým označením SY335C. Spokojenost s tímto prvním strojem vedla majitele stavební firmy k pořízení další techniky SANY. Při rozhodování o koupi nového velké rýpadla sehrál svou roli i fakt, že společnost CARACAL MACHINES dokázala nabídnout na dnešní poměry extrémně krátkou dobu dodání: v lednu se stroj objednal a na konci března už se skládal u zákazníka na dvoře.

Šlo o jeden ze dvou nejnovějších padesátitunových bagrů, které byly právě na cestě do našeho centrálního německého skladu, takže jsme ho zákazníkovi hned zarezervovali, nachystali a přivezli,” říká k úspěšné zakázce obchodní ředitel společnosti CARACAL MACHINES, Petr Koller. Velké sklady strojů SANY v Německou a dobře promyšlená logistika dodávek jsou vedle kvality strojů a poprodejních služeb dalším důvodem, proč obliba strojů SANY u nás nadále stoupá.

SANY SY500H – Technické údaje
SANY SY500H – Technické údaje

Nasazení stroje

Nové rýpadlo SANY SY500H pro firmu Chazep bylo dodáno v maximální výbavě; na přání zákazníka byl dodatečně instalován pouze centrální mazací systém. Nová mašina je už v ostrém provozu a pracuje na výstavbě prodloužení úseku dálnice D4 z Českých Budějovic dále na jih. Novou SY500H dostal ve firmě Chazep na povel zkušený strojník pan Lohonka, pro kterého byl nový „pásák” odměnou za loajalitu. Podle nejnovějších kuloárních zpráv to vypadá, že tento SANY SY500H nezůstane na žebříčku největších předaných strojů značky dlouho osamocen. V červnu by totiž mělo k dalšímu zákazníkovi dorazit 64tunové demoliční pásové rýpadlo SANY SY500HRD s prodlouženým výložníkem (28 m). O tomto stroji na stránkách Stavební technika pravděpodobně také uslyšíte.

Předání symbolického klíče ke stroji se ujala jednatelka CARACAL MACHINES, Eva Kalcovská. Rýpadlo si převzal Vladimír Chaluš, majitel společnosti Chazep a.s.
Předání symbolického klíče ke stroji se ujala jednatelka CARACAL MACHINES, Eva Kalcovská. Rýpadlo si převzal Vladimír Chaluš, majitel společnosti Chazep a.s.

SANY SY500H – stručné informace

Rýpadlo SANY SY500H je vyrobené pro tvrdou práci při těžbě v kamenolomech, pro práci se štěrkem i písky. Robustní konstrukce stroje, použitá vysokopevnostní ocel a nebo roboticky svařované sváry – to vše je zárukou dlouhodobé spolehlivosti v náročných podmínkách. Dalším trumfem v rukávě je vysoko objemový (12 litrů) šestiválcový nízko-emisní motor Cummins, poskytující vysoký krouticí moment už při nízkých otáčkách. Propracovaná hydraulika s inteligentně řízeným průtokem optimalizuje spotřebu paliva; k dispozici má strojník několik předvolených pracovních režimů, které si umí automaticky přizpůsobit otáčky a výkon motoru.

Sílu udělují pracovnímu nářadí dvě axiální pístová čerpadla s proměnným průtokem (každé z nich disponuje výkonem 360 l/min). Pohodlná kabina obsahuje snad vše, na co jsou dnes strojníci zvyklí, od automatické klimatizace, zpětné kamery, přes ergonomicky dobře řešené odkládací plochy a skříňky až po 12V zásuvku, rádio s Bluetooth nebo vzduchem odpruženou, vyhřívanou a odvětrávanou sedačku.

Více informací o této novince, o možnostech financování, o dodacích lhůtách a prodloužené záruce vám rádi poskytnou zástupci společnosti CARACAL MACHINES na níže uvedených kontaktech.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek