Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Veletrh bauma 2022. Více než 300 firem zůstává na čekací listině

Zveřejněno: 18. 7. 2022

Veletrh bauma, který se bude konat v Mnichově od 24. do 30. října, je pro vystavovatele beznadějně vyprodaný. Na čekací listině zůstalo přes 300 firem. Díky velikému zájmu vystavovatelů a množství avizovaných novinek se čeká i vysoký počet návštěvníků.

Veletrh bauma 2022 se bude konat v Mnichově od 24. do 30. října

Aktuálně je přihlášeno téměř 3 000 vystavovatelů z 50 zemí. Česká republika bude zastoupena rekordními 45 vystavovateli.

Technologie pro těžbu

Těžební sektor opět předvádí silnou pozici. Kromě známých průmyslových gigantů, jako jsou BHS Sonthofen, Herrenknecht, Komatsu, Liebherr, Schulte Strathaus a Zeppelin Baumaschinen, letos přibude Matrix Design Group z USA, Resemin z Peru, Roco9 z Velké Británie, Tesab Engineering z Velké Británie a mezi vystavovateli z Francie bude poprvé zastoupena společnost Weber Mining & Tunneling. Minearc Systems z australského trhu, který je atraktivní pro těžební průmysl, bude opět u toho.

Inovační centrum

Nejen v těžebním sektoru, ale i v ostatních průmyslových segmentech má bauma velký význam. Vystavovatelé zde, mimo jiné, pravidelně přicházejí s četnými inovacemi. Tomuto segmentu je věnována inovační hala LAB0, ve které proběhne bauma Forum, Virtual Reality, MIC 4.0, Startups a Science Hub. Kromě toho veletrh nabídne prezentaci mladých talentů Think Big, která se ukazuje jako důležité téma.

Pět klíčových témat

Průkopnickou roli hraje bauma i z hlediska témat. V roce 2022 se zaměří především na pět klíčových témat, kterými se budou zabývat vystavovatelé v doprovodném programu: „Nulové emise”, „Digitální staveniště”, „Stavební metody a materiály zítřka”, „Cesta k autonomním strojům” a „Těžba – udržitelná, efektivní, spolehlivá”.

Očekává se veliký počet návštěvníků

Obsazenost veletrhu je veliká, proto i Klaus Dittrich, generální ředitel Messe München je velmi optimistický při odhadu počtu návštěvníků a říká: „Tato zpětná vazba jasně ukazuje, že naši zákazníci si pevně naplánovali termín veletrhu bauma. V rozhovorech s lidmi znovu a znovu slyšíme, jak se vystavovatelé a návštěvníci těší na osobní setkání a samozřejmě také na zvláštní atmosféru veletrhu. Pevně věřím, že se situace v blízké budoucnosti uklidní do té míry, že zažijeme impozantní baumu s vysokou mírou mezinárodní účasti.

Zkrátka přípravy na veletrh bauma jsou v plných obrátkách a přední světový veletrh stavebních strojů, strojů na výrobu stavebních hmot, těžebních strojů, stavebních vozidel a stavební techniky se těší na návštěvníky z celého světa. Přijďte se podívat i vy.

Poznámka

Ve dnech 21. a 22. června se v Mnichově konal tzv. Media Dialogue, což je setkání předních vystavovatelů a pořadatelů veletrhu s vybranými cca 150 novináři z celého světa. Na tuto akci jsme za Českou republiku byli pozváni také my, proto vám budeme moci v dalším čísle Stavební techniky přinést nejen unikátní informace o chystaném veletrhu, ale také o náladě a názory lidé k současnému dění ve světě.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková1)
Foto: Messe München

1) Z podkladů Messe München.

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek