Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

V Hydraulikservis I seženete také náhradní díly nebo bazarovou techniku

Zveřejněno: 21. 6. 2021

Servis strojů v HS1 dělají od A do Z. Není u nás mnoho firem, kde by se kompletně postarali téměř o jakýkoli stavební stroj. Ať už se jedná o starší smykem řízený nakladač, rýpadlo-nakladač, nebo velkou lomovou techniku, ve společnosti Hydraulikservis I najde zákazník optimální řešení pro všechny typy strojů.

V HS1 si poradí jak s běžným údržbovým servisem, tak se složitějšími opravami strojů. (foto Dmitry Kalinovsky, Shutterstock)

Jak si řekneme dále, výhodou služeb v Hydraulikservis I (dále jen HS1) je to, že jsou skutečně komplexní. Kromě starších strojů tu umí poskytnout péči i těm nejmladším „ročníkům”. Disponují nejmodernějšími diagnostickými nástroji, které načtou software i novějších strojů. Běžně tu pracují s technikou všech velkých známých značek, jako je Volvo, Caterpillar, Komatsu nebo Liebherr. Softwarové nástroje by nebyly zdaleka kompletní bez odpovídajícího technického zázemí a hlavně kvalifikovaných mechaniků, kteří technice rozumí a dokáží najít pro zákazníka nejvhodnější cenové řešení. V tomto smyslu staví HS1 na zkušeném týmu servisních mechaniků, kteří se v oboru pohybují i více než dvacet let.

Rozsah činností

Když se podíváme na škálu poskytovaných servisních činností, narazíme snad na vše, s čím se majitel stavebního stroje může potýkat. Základem je polní (výjezdový servis), který zajišťuje 14 mechaniků po celé České republice. K dispozici je 9 plně vybavených servisních automobilů a dodávek. Aby se maximálně zkrátily dojezdové časy, protože ty jsou samozřejmě vedle ceny druhým rozhodujícím faktorem, je tato služba zajišťována z několika výjezdových míst (Most, Beroun, Olomouc, Ostrava, Bruntál). Logistika má stejně propracovaný dispečink jako leckteré mnohem větší firmy.

Druhým pilířem je dílenský servis – na generálky se sváží stroje do dílny v Bohuňovicích na Olomoucku a v plánu je dále otevření servisního střediska v Mostu. V neposlední řadě spočívá činnost firmy v prodeji náhradních dílů (více o tom níže), prodeji nových, bazarových strojů a poradenství. Díky tomu, že lidé z HS1 se v branži stavebních strojů už nějaký ten rok pohybují, poradí zákazníkovi například s výběrem techniky nebo pomohou sehnat konkrétní stroj.

Široký sortiment náhradních dílů ke stavebním strojům je v e-shopu na www.hs1cz. (foto mehmetlafci, Shutterstock)
Široký sortiment náhradních dílů ke stavebním strojům je v e-shopu na www.hs1cz. (foto mehmetlafci, Shutterstock)

Servis od A do Z

Vrátíme-li se k tomu hlavnímu, tedy k servisu, v HS1 umí jak běžnou údržbu (výměna a dodání filtrů, provozních náplní a dalšího spotřebního materiálu), tak rozsáhlé opravy motorů, převodovek nebo renovace strojů. Zrenovovat dovedou také širokou škálu příslušenství, od lopat, lžic až po drapáky, vidle nebo hydraulická kladiva. V případě potřeby je možné ke stroji vyslat vysokokapacitní filtrační jednotku (kapacita 100 l/min.), pomocí které se vyčistí olejová náplň (a to nejen stavebních strojů).

Základem dobře fungujícího a vydělávajícího stroje je hydraulický systém. Jeho dobrá kondice předurčuje výkon celé mašiny. V HS1, jak už ostatně název firmy napovídá, si s hydraulikou dobře rozumí. Oprava, přetěsnění nebo výměna pístních tyčí – to vše tu hravě zvládnou; kromě toho umí na míru vyrobit vysokotlaké hydraulické hadice nebo opravit opotřebené otvory pro čepy a pouzdra (pomocí horizontální vyvrtávací frézy). Aby byl tento přehled kompletní, zbývá ještě zmínit plnění klimatizací, čištění interiéru nebo zámečnické a svařovací práce. „Naším cílem je plnit očekávání zákazníků na sto procent, zejména co se týče rozsahu, kvality a rychlosti služeb. Dnes už v podstatě není oblast, kde bychom se nějak výrazně odlišovali od autorizovaných servisních center,” říká o strategii HS1 jednatel firmy, Jiří Trnka a dodává: „Naše zákazníky nerozlišujeme na malé a velké. Když svou práci odvedeme dobře, je to slušný základ pro dlouhodobou spolupráci.

Více než 20 let na trhu

Společnost HS1 se může pochlubit celou řadou referencí. Dostatečnou vizitkou je například i to, že celkem nedávno uzavřela spolupráci o poskytování servisních služeb se známým dealerem strojů, firmou KOBEX Bohemia (stroje Kobelco a výhradní zastoupení značky Hidromek v ČR). Mezi zajímavé realizace z poslední doby patří několik zakázek, při kterých byly čištěny hydraulické systémy strojů pomocí takzvané ledviny. Toto čištění se provádí, aby po opravě hydrauliky nedocházelo k dalším poruchám. Prodlouží se tak významně životnost stroje po provedené opravě. Další reference firmy HS1 budeme postupně zveřejňovat na stránkách Stavební techniky (můžeme například prozradit, že v HS1 mají nyní na dílně jednu velkou mašinu na kompletní repasi, více zatím nemůžeme prozrazovat).

V HS1 zajistí i opravy a renovace příslušenství, jako jsou lopaty, lžice nebo hydraulická kladiva. (maniaphotostock, Shutterstock)
V HS1 zajistí i opravy a renovace příslušenství, jako jsou lopaty, lžice nebo hydraulická kladiva. (maniaphotostock, Shutterstock)

Transparentní e-shop s díly

Samostatnou kapitolu si zaslouží prodej náhradních dílů – opět platí, že sortiment pokrývá všechny známé značky strojů v ČR. Co se týče náhradních dílů, provozuje společnost na svých stránkách vlastní e-shop, kde jsou jednotlivé díly vyobrazeny, popsány a hlavně jsou uvedeny rovnou s cenovkou, takže zákazník dopředu ví, s čím má počítat. Líbí se nám i možnost vybírat si u některých položek mezi originálním dílem a „repasí”. Považujeme to za docela chytrý krok, jak si v dnešní době získat a hlavně udržet zákazníka. Přehledný e-shop nabízí produkty s jasným popisem, fotografií, cenou a dobou dodání – tedy přesně tak, jak to má běžný uživatel e-shopu nejradši. Ostatně snahu nic před zákazníkem „neskrývat” najdeme také v servisní části webu – schválně, zkuste si někde u konkurence najít na dva kliky kompletní ceník servisních služeb, včetně přesné specifikace činností. HS1 to na svých stránkách má a vůči novým i stávajícím zákazníkům je to docela fér.

Ostatní služby

Společnost HS1 je zákazníkům plnohodnotným partnerem při provozování jejich strojových parků. Dokáže jim poradit nejen se servisem techniky, ale například i s řešením pojistných událostí včetně sepsání technických zpráv. Benefitem pro zákazníky může být také to, že po dobu provádění náročnějších servisů tu zákazníkovi zprostředkují pronájem náhradního stroje. Plnohodnotná půjčovna strojů je ostatně v plánu a až budeme vědět více, o informace se s vámi podělíme. Pokud vás bude k nabízeným službám cokoli zajímat, neváhejte se na HS1 obrátit na níže uvedených kontaktech.

Autor: Jan Rybář
Foto: Shutterstock

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek